به گزارش سلام نو به نقل از تجارتنیوز، روز گذشته سخنگوی صنایع لبنی ایران از افزایش ۳۰ درصدی قیمت انواع محصولات لبنی به جز چهار قلم، یعنی پنیر ۴۰۰ گرمی UF، شیر بطری ۹۰۰ گرمی، شیر نایلونی ۹۰۰ گرمی و ماست ساده ۲.۵ کیلوگرمی، خبر داد.
بر اساس اعلام محمدرضا بنیطبا پس این مجوز افزایش قیمت، هر کیلوگرم شیر خام از ۱۲ هزار تومان سال گذشته به ۱۵ هزار تومان افزایش یافت.
این افزایش قیمت در حالی اتفاق افتاده که طبق آخرین آمار رسمی سرانه مصرف شیر در ایران به ۷۰ کیلو رسیده که ۹۰ کیلوگرم معادل ۴۳ درصد از سرانه مصرف جهانی کمتر است.
با توجه به افزایش قیمت لبنیات در سالهای گذشته، این محصولات از سفره بسیاری از خانوار، بهویژه دهکهای کمدرآمد حذف شده بود. حالا با موج جدید گرانی احتمالاً خانوادههای پردرآمدتر هم در خرید و مصرف محصولات لبنی تجدید نظر کنند و یا مصرف آن را کاهش دهند.
البته در این بین باید توجه داشت که با توجه به افزایش هزینههای تولید، برخی از تولیدکنندگان هم اعتقاد دارند که با ادامه شرایط دیگر فعالیت تجاری سودده نخواهد بود و ورشکستگی در انتظار آنهاست.
با این حال اکنون هم که آنها مجوز افزایش قیمت را دریافت کردهاند باید منتظر ریزش متقاضیان و مشتریان باشند که این امر نیز روی بازار آنها تأثیر منفی میگذارد. مگر اینکه این فعالان تولیدی بازارهای هدف دیگری را برای فروش در نظر داشته باشند.
قیمت لبنیات پس از گرانی
بررسیهای میدانی پس از مجوز افزایش قیمت لبنیات حاکی از آن است که خامه پاکتی صورتی ۲۰۰ گرمی اکنون بین ۲۳ هزار تا ۲۴ هزار تومان به فروش میرسد.
کره ۵۰ گرمی نیز به ۱۳ هزار تومان رسیده است. ماست که دیگر جایی در سفره مردم ندارد، در وزن ۱.۵ کیلویی و همزده ۹۹ هزار تومان قیمت دارد. ماست یونانی هم به ۱۱۰ هزار تومان رسیده است. ماست ۹۰۰ گرمی پرچرب و کمچرب نیز به ترتیب ۵۲ هزار و ۲۵ هزار تومان قیمت خوردهاند.
افزایش قیمت لبنیات باعث شده تا پنیر هم کمکم در تبدیل به یک رؤیا شود. چنانکه پنیر لیقوان ۴۰۰ گرمی به ۱۱۸ هزار تومان رسیده است. پنیر سفید ۳۰۰ گرمی هم از ۴۸ هزار تومان عبور کرد و پنیر خامهای فقط ۱۰۰۰ تومان تا رسیدن به ۴۰ هزار تومان فاصله دارد.
شیر بهعنوان اصلیترین ماده لبنی هر لیتر کمچرب آن به ۲۴ هزار تومان رسید. شیر پرچرب ۹۴۶ میلیلیتری نیز ۲۷ هزار تومان نرخگذاری شد.
البته برخی مغازهداران میگویند که این اولین افزایش قیمت لبنیات در سال جاری نیست و در ماههای قبل هم چندین بار افزایش قیمتهایی اعمال شده است. حال آیا با این شرایط نیاز پروتئینی مردم تأمین میشود؟
نظر شما