مجموعه زیبا و دیدنی گنجعلی‌خان، مجموعه‌ای شگفت‌انگیز است. شما درباره مجموعه گنجعلی‌خان کرمان چه می‌دانید. همراه باشید و اطلاعاتی کسب کنید.

درباره مجموعه گنجعلی‌خان کرمان چه می‌دانید؟

سلام نو _ سرویس گردشگری: مجموعه گنجعلی‌خان کرمان یکی از جاذبه‌های مهم کرمان است که به‌سبب گستردگی و تنوع بخش‌های مختلف آن، شهرت زیادی برای گردشگری این شهر به وجود آورده است. مجموعه گنجعلی‌خان شامل زیرساخت‌های شهری است که برای توسعه شهر کرمان در آن روزگار بنا شد و اکنون بخش مرکزی و مهمی از بافت سنتی و تاریخی کرمان را تشکیل می‌دهد.

آشنایی با مجموعه گنجعلی‌خان

در کنار بازار بزرگ کرمان مجموعه ای به اسم گنجعلی خان کرمان قرار گرفته که از بناهای تاریخی زیادی مثل میدان، کاروانسرا، حمام، مدرسه، مسجد، حمام و آب انبار تشکیل شده است. این مجموعه تاریخی از آن دست آثاری است که نمی توان به کرمان رفت و از آن دیدن نکرد پس حتما آشنا شدن با بناهای این مجموعه برایتان جالب است.

شهرهای تاریخی ایران معمولا بازاری قدیمی و بزرگ دارند که با رفتن به آنجا نه فقط در میان مردم محلی خرید می کنید و با فرهنگ و لهجه آن ها آشنا می شوید بلکه می توانید اجناسی ارزان را هم پیدا کنید و اگر اهل آثار تاریخی باشید با تماشای معماری قدیمی بازار حسابی ذوق زده شوید.

درباره مجموعه گنجعلی‌خان کرمان چه می‌دانید؟

در کرمان هم یک بازار قدیمی و بزرگ هست که در قسمت قدیمی شهر قرار دارد رفتن به این بازار به غیر از اینکه تماشای بازاری تاریخی را نصیبتان می کند باعث می شود تا از یکی از معروف ترین جاذبه های کرمان به اسم مجموعه گنجعلی خان هم دیدن کنید.

این مجموعه دقیقا در کنار بازار قرار دارد و بازدید از آن برایتان جالب توجه خواهد بود. اینکه اسم این مجموعه از کجا آمده به زمان شاه عباس صفوی برمی گردد در آن زمان گنجعلی خان یکی از حاکمان معروف بود که حدود ۳۰ سال اختیار کرمان را در دست داشت و با ساخت بناهای زیادی سعی کرد تا کرمان را آباد کند.

مجموعه گنجعلی خان با مساحت ۱۱ هزار متر مربع به دست شخصی به اسم «محمد معماری یزدی» به سبک معماری اصفهانی ساخته شد و شامل چندین ساختمان و بنا است. اجازه بدهید تا کمی درباره هر کدام از بناهای این مجموعه حرف بزنیم تا در سفر به کرمان بدانید در حال بازدید از چه بنای ارزشمندی هستید.

درباره مجموعه گنجعلی‌خان کرمان چه می‌دانید؟

بخش‌های دیدنی مجموعه گنجعلی‌خان

میدان گنجعلیخان

میدان گنجعلی خان را می‌توان معادل میدان نقش جهان اصفهان و میدان امیر چخماق یزد دانست. این میدان اصول شهرسازی تاریخی ایران را در خود دارد و مجموعه از زیرساخت های شهری مانند بازار، مسجد، کاروانسرا و غیره را در پیرامون خود گردآورده است. این میدان در اصل یک مرکز گردهمایی های اجتماعی بوده است.

مدرسه، مسجد و کاروانسرای گنجعلی خان

کاروانسرای گنجعلیخان یک مجموعه مربعی و چهار ایوانه است و در آن از ایوان های بلند به همراه خطاطی هایی که توسط رضا عباسی خطاط بزرگ ایرانی انجام شده است، استفاده شده. در کنار این کاروانسرا مسجد کوچکی نیز قرار دارد.

مدرسه گنجعلی خان از دیگر بخش‌های این مجموعه است که اکنون دانشکده هنر دانشگاه باهنر کرمان است. مدرسه گنجعلی خان از دوران صفویه تا دوره قاجاری دایر بوده است. اما بعد تغییر کاربری داده و به عنوان کاروانسرا از آن بهره برده می‌شده است.

بازار

برای دیدن بازار باید به قسمت جنوبی میدان گنجعلی خان بروید. اگر سر بگردانید و به سمت راست بازار نگاه کنید حمام گنجعلی خان و هجده مغازه در مقابلتان قرار دارد.

درباره مجموعه گنجعلی‌خان کرمان چه می‌دانید؟

در سمت چپ بازار هم دستفروشانی را می بینید که در زیر طاق نماها بساط پهن کرده اند. اگر دلتان می خواهد حالا که تا بازار قدیمی کرمان آمده اید از بازار زرگری هم دیدن کنید جالب است بدانید که همه بازار زرگری را به قیصریه می شناسند و برای بازدید از آن باید به قسمت انتهایی بازار بروید.

حمام گنجعلیخان

این حمام دارای بخش‌های مختلفی ویژه طبقات اجتماعی گوناگون بوده است و این از منظر مردمشناسی و جامعه شناسی کمک می‌کند تا تصویر بهتری از جامعه عصر صفوی به دست آوریم. حمام گنجعلیخان از سال ۱۳۵۰ خورشیدی پس از مرمت‌هایی که روی آن انجام شد تبدیل به موزه مردمشناسی کرمان شد و وجه ویژه آن مجسمه های مومی است که از افراد در حال حمام کردن ساخته شده است.

آب حمام گنجعلی خان توسط قنات تامین می‌شود و می‌توانید بخش های اصلی حمام های تاریخی و سنتی ایران مانند رختکن، گرمخانه، تون و غیره را در این حمام ببینید. این حمام نسبت به سطح زمین در بخش گودتری ساخته شده است و همین موجب ایمنی بیشتر در اثر زلزله را برای آن پدید آورده است.

درباره مجموعه گنجعلی‌خان کرمان چه می‌دانید؟

ضرابخانه گنجعلی خان

ضرابخانه گنجعلی خان محل ضرب سکه های رایج دوره صفوی بوده است و دارای فضای داخلی با آجرکاری های اخرایی رنگ است. ساختمان ضرابخانه دارای گنبد بلندی است که فضاهایی برای عبور نور و جریان هوا در آن قرار داده شده است. این ضرابخانه اکنون به عنوان موزه سکه کار برد دارد و می‌توانید در آن موزه‌هایی از دوره‌های ایران باستان مانند اشکانیان و ساسانیان تا دوره پس از اسلام و عصر صفویه را در آن مشاهده کنید.

آب انبار

در ضلع مقابل کاروانسرا آب انبار تاریخی گنجعلی خان نظرتان را جلب می کند که محلی برای ذخیره آب شهر بود.

کد خبرنگار: ۲۶
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید