جراحی لیزیک یا عمل لازک چشم برای رفع عیوب چشم مانند نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم انجام می شود. این عمل پر طرفدار برای برخی افراد مناسب نیست. در این مطلب به بررسی سن مناسب برای انجام عمل لیزیک چشم پرداخته ایم که در ادامه خواهید خواند.

سن مناسب برای انجام عمل لیزیک چشم + بهترین چشم پزشک تهران

عمل لازک، یکی از محبوب‌ترین روش‌های درمانی مشکلات چشم مانند نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم است که با کمک لیزر اگزایمر تغییرات لازم روی قرینه ایجاد می‌شود. معمولاً بیماران بعد از جراحی نیازی‌ به عینک ندارند و به‌راحتی می‌توانند با چشم هایشان ببینند؛ بااین‌حال، رعایت برخی نکات ضروری است. 

عمل لیزیک و عمل لازک چشم نیز مانند هر عمل جراحی دیگری نیازمند آمادگی های به خصوص فردی است و شرایطی خاص را برای فرد مراجع در نظر می گیرد که به تبع ، این شرایط افراد را در انجام دادن و اعمال این عمل کمی محدود می کند اما گفتنی است که هیچ کدام از این شرایط سخت و غیر قابل حل نمی باشند و می توان با در نظر گرفتن آن ها به انجام عمل لیزیک و یا لازک اقدام کرد. اما وجود این شرایط میتواند عمل را قطعی تر کند. یکی از مهم ترین شرایط این عمل سن مناسب برای عمل لیزیک چشم است که در این مطلب به آن می پردازیم.   با در نظر گرفتن سن مناسب برای عمل لیزیک چشم در سلامت کامل و بی عوارض جراحی نمایید.

عمل لیزیک چیست؟

جراحی لیزیک (LASIK) که مخفف عبارت Laser-assisted in situ keratomileusis است، رایج‌ترین و شناخته شده‌ترین جراحی انکساری لیزری به شمار می‌رود که برای اصلاح مشکلات بینایی انجام می‌شود. کراتومیلوسیس درجا با کمک لیزر می‌تواند جایگزینی مناسب برای عینک یا لنزهای تماسی باشد. در چشم‌هایی با بینایی طبیعی، قرنیه، نور را دقیقا روی شبکیه در پشت چشم خم می‌کند (انکسار). اما با نزدیک‌بینی، دور بینی یا آستیگماتیسم، نور به اشتباه خم شده و تاری دید ایجاد می‌شود. عینک یا لنزهای تماسی می‌توانند بینایی را اصلاح کنند؛ اما راه دائمی برای اصلاح دید، تغییر شکل قرنیه است. طی جراحی لیزیک، از نوع خاصی لیزر برش برای تغییر دقیق شکل بافت شفاف گنبدی شکل در جلوی چشم (قرنیه) برای بهبود بینایی استفاده می‌شود.

سن مناسب برای انجام عمل لیزیک چشم + بهترین چشم پزشک تهران

عمل لیزیک چگونه انجام می‌شود؟

ضخامتی از قرنیه بوسیله تیغه های میکروکراتوم و یا بوسیله لیزر فمتوسکند برش داده شده و جمع می گردد.پس از تاباندن لیزر، لایه جمع شده بر روی محل قبل برگردانده می‌شود.

مزایای عمل لازک چشم 

جراحی لیزیک مزایای بسیاری دارد، از جمله:

  • بیش از ۲۵ سال است که این جراحی انجام شده و سبب بهبود بینایی بعد از عمل می شود. حدود ۹۶ درصد از بیماران پس از جراحی لیزیک، بینایی مطلوبی را خواهند داشت.
  • عمل لیزیک با درد بسیار کمی همراه است زیرا با استفاده ار قطره بی حس کننده، فرد دردی را حس نخواهد کرد.بینایی تقریبا تا روز بعد از جراحی لیزیک تصحیح می‌شود.
  • هیچ پانسمان و بخیه بعد از عمل لیزیک نیاز نیست.
  • تغییرات یا بازسازی قرنیه را می توان سال‌ها پس از جراحی لیزیک در صورتی که بینایی فرد در طول زمان تغییر کند، اعمال کرد.
  • پس از عمل لیزیک، اغلب بیماران کاهش چشمگیری در استفاده از عینک یا لنزهای تماسی داشتند و حتی بسیاری از بیماران دیگر نیازی به آن‌ها ندارند.

معایب جراحی چشم لیزیک 

علی‌رغم نکات مثبت جراحی، معایبی وجود دارد که برای عمل‌های لیزیک وجود دارد:

  • جراح لیزیک به ندرت می‌تواند باعث بینایی مطلوب نشود. بینایی مطلوب به بالاترین درجه بینایی گفته می شود که در هنگام استفاده از عینک یا لنزهای تماسی به دست می آید. 

سن مناسب برای جراحی عمل لازک چشم 

شما باید در زمان انجام عمل لیزر چشم حداقل 18 سال داشته باشید. در وهله اول، دلیل قرار دادن شرط حداقل سن برای انجام عمل لیزر چشم این است که شرایط و عیوب انکساری چشم مانند نزدیک ‌بینی، دوربینی و آستیگماتیسم ثابت شده باشند و پس از انجام عمل لیزر چشم وخیم‌تر نشوند. به خصوص بیشتر افرادی که به دلیل نزدیک ‌بینی عمل لیزر چشم را انجام می‌دهند ممکن است در دوران جوانی و اوایل بزرگسالی عوارض چشمی آنها تشدید شود. بهترین روش این است که یک سال قبل از انجام عمل لیزر چشم، دو مرتبه در سال چشم‌های خود را معاینه کنید.

معیارهای دیگر

  • داشتن یک نسخه ثابت در طول یک سال
  • عدم ابتلا به بیماری‌های چشم در گذشته که ممکن است باعث ایجاد اشکال در نتایج عمل‌های لیزیک و لازک یا پی آر کی شود.
  • عدم وجود سابقه ابتلا به بیماری‌های چشم مانند قوز قرنیه در خانواده
  • باردار نبودن (هورمون‌ها می‌توانند باعث ایجاد تغییراتی در چشم شوند)

این فهرست همه چیز را شامل نمی‌شود و به همین دلیل باید حتماً به پزشک مراجعه کنید.

آیا می شود عمل لیزر چشم را برای کودکان انجام داد؟

بیشتر جراحان انجام عمل لیزر چشم را برای کودکان توصیه نمی‌کنند مگر در موارد خاص. چشم کودک تا دوران بزرگسالی و در حدود سن 18 سالگی شکل نمی‌گیرد. از آنجا که چشم کودکان دائماً در حال تغییر و رشد است، در صورت انجام عمل‌های جراحی، بهبود بینایی آنها موقتی خواهد بود. در واقع، کودکی که تحت عمل لیزر چشم قرار می‌گیرد باید دوباره عمل‌های جراحی اصلاحی را نیز انجام دهد. به علاوه، جراحی معمولاً روی بزرگسالان انجام می‌شود که به طور کامل هوشیار هستند، کودکان بیقرار باید تحت آرام‌بخش‌های قوی این عمل را انجام دهند.

همچنین مدارک کمی وجود دارد که تأیید کند که انجام عمل لیزر چشم در کودکان بی‌خطر و مؤثر است. برخی جراحان ممکن است عمل لیزر چشم را برای کودکانی که بیماری‌های شدید بینایی مانند تنبلی چشم دارند انجام دهند. به طور معمول برای کودکان مبتلا به تنبلی چشم استفاده از عینک یا لنزهای تماسی یا بستن چشم سالم برای تحریک چشم تنبل و بهبود بینایی آن توصیه می‌شود. در صورتی که این درمان‌های اولیه مؤثر واقع نشد ممکن است پزشک انجام عمل لیزر چشم را برای کودک توصیه کند.

سن مناسب برای انجام عمل لیزیک چشم + بهترین چشم پزشک تهران

 آیا می شود عمل لیزر چشم را برای نوجوانان انجام داد؟

با این که عمل لیزر چشم یک عمل بی‌خطر و مؤثر برای بهبود بینایی است اما انجام آن روی افراد زیر 18 سال توصیه نمی‌شود. در برخی موارد، ممکن است چشم یک فرد تا سن 21 سالگی به طور کامل شکل نگرفته باشد. اگر نوجوانی که چشم‌های او هنوز به طور کامل شکل نگرفته است این عمل را انجام دهد، نتایج حاصله موقتی بوده و باید در آینده نیز دوباره عمل‌های اصلاحی دیگری را انجام دهد. بیشتر پزشکان توصیه می‌کنند که قبل از انجام عمل لیزر، چشم‌ها باید به مدت دو سال وضعیت ثابتی داشته باشند. عمل لیزر چشم برای نوجوانان نیز مانند کودکان مناسب نیست زیرا بیماری درمان شده یعنی ضعف بینایی فرایندی است که ادامه می‌یابد.

سنین میانسالی برای انجام عمل لیزر چشم مناسب است؟

بیمارانی که نزدیک به 40 سال دارند و چشم‌های آنها به دلیل بیماری‌هایی نظیر پیرچشمی ضعیف شده است نمی‌توانند عمل لیزر چشم را انجام دهند. پیرچشمی زمانی ایجاد می‌شود که لنزهای طبیعی چشم انعطاف خود را از دست می‌دهند و نمی‌تواند بین اجسام دور و نزدیک تمایز قائل شود و در نتیجه این افراد برای مطالعه به عینک نیاز پیدا می‌کنند. این بخشی طبیعی از روند افزایش سن است و به مرور زمان تشدید می‌شود.

عمل لیزر چشم بر عضلات کانونی چشم تأثیر نمی‌گذارد و بنابراین نمی‌تواند پیرچشمی را اصلاح کند. به هر حال، از آنجا که با عمل لیزر چشم می‌توان هم دید دور و هم دید نزدیک را اصلاح کرد اما بیماران مبتلا به پیرچشمی به جای آن باید درمان تک چشمی را انجام دهند. در این روش جراحی یک چشم اصلاحی می‌شود تا بتواند بر اجسام نزدیک تمرکز نماید و یکی دیگر از چشم‌ها هم برای دیدن اشیا دور تنظیم می‌شود. مغز به مرور زمان خود را با این تغییرات بینایی در دو چشم تطبیق می‌دهد.

بیمارانی که درمان تک چشمی را انجام می‌دهند باید متوجه باشند که باید برای بهبود بینایی از عینک استفاده کنند. همچنین آنها می‌توانند از لنزهای تماسی یا عینک‌های مخصوصی که نتایج بعد از عمل را شبیه‌سازی می‌کنند، استفاده نمایند تا مطمئن شوند که می‌توانند اثرات غیرقابل جراحی را تحمل کنند.

بیماران مبتلا به پیرچشمی که می‌توانند درمان تک چشمی را انجام دهند باید از روش‌ها و تکنیک‌های دیگر استفاده کنند. در عمل کاشت لنزهای داخل چشمی، لنز طبیعی داخل چشم برداشته شده و یک لنز جدید از طریق ایجاد یک شکاف داخل چشم قرار داده می‌شود تا هم دید نزدیک و هم دید دور بهبود یابد. از روش‌های دیگر می‌توان به کراتوپلاستی هدایتی که در آن از امواج رادیو فرکانسی برای تغییر شکل قرنیه استفاده می‌شود و به بهبود دید و بینایی فرد کمک می‌کند اشاره کرد. قبل از این که تصمیم به انجام عمل بگیرید باید در مورد درمان تک چشمی، استفاده از لنزهای داخل چشمی و همه عمل‌های اصلاح بینایی با جراح مشورت کرده و پس از بررسی و ارزیابی شرایط شما، روش مناسب انتخاب شود.

سن مناسب برای انجام عمل لیزیک چشم + بهترین چشم پزشک تهران

آیا انجام عمل لیزر چشم برای سالمندان مناسب است؟

بیماران سالمند معمولاً از بیماری‌های مرتبط با پیری مانند آب مروارید رنج می‌برند که نمی‌توان آنها را با کمک عمل لیزر چشم درمان کرد و بنابراین ممکن است واجد شرایط برای انجام عمل لیزر چشم نباشند. آب مروارید زمانی ایجاد می‌شود که لنزهای طبیعی در چشم ابری می‌شوند و در نتیجه فرد دچار تاری دید می‌شود. این بیماری یکی از دلایل از دست رفتن بینایی در میان افراد سالمند است. بیمارانی که چشم آنها دچار بیماری آب مروارید شده است باید عمل جراحی کاتاراکت را انجام دهند که در آن لنزهای طبیعی چشم با لنزهای مصنوعی جایگزین می‌شوند. در عمل جراحی آب مروارید لنزهای ابری چشم برداشته می‌شود تا دید فرد روشن شود در بیشتر موارد دید بیمار پس از انجام عمل جراحی کاتاراکت به تنهایی بهبود می‌یابد.

کد خبرنگار: ۲۸
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید