مدیر عامل اتحادیه ماهیان سردآبی خاطر نشان کرد: مصرف سبد پروتئینی مردم کاهش پیدا کرده و همین مسئله بر تولید نیز تاثیر گذاشته است. در سال جاری میزان تولید به‌خصوص بچه ماهی حدود ۳۰ درصد افت کرد و پیش‌بینی می‌شود که میزان تولید به ۹۰ هزار تن در سال نرسد؛ این در حالیست که تولید قزل‌آلا ۲ سال پیش به ۱۲۰ هزار تن در سال رسیده بود؛ همچنین خشکسالی نیز روند کاهشی تولید را تشدید کرد.

تعطیلی تعداد قابل توجهی از واحدهای عرضه ماهی/ کاهش ۳۰ درصدی تولید ماهی در سال جاری

به گزارش سلام نو آرش نبی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در پاسخ به این پرسش که بعد از حذف ارز ترجیحی نهاده‌های مرغ گوشتی احتمال افزایش مصرف ماهی از سوی مصرف‌کنندگان تقویت شد؛ چراکه فاصله معنادار نرخ این دو محصول کاهش پیدا می‌کرد آیا در عمل چنین اتفاقی رخ داد؟ گفت: این عامل می‌توانست تاثیرگذار باشد اما وضعیت اقتصادی مردم فاکتور مهم در رونق یک بازار محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه بازار مرغ گوشتی ریزش قابل توجهی کرده است، تصریح کرد: قیمت ماهی به قیمت منطقی نزدیک شده و با ۱۰هزار تومان افزایش نرخ به کیلویی ۷۳ هزار تومان در مرزعه رسیده است در حالی که هر کیلوگرم تولید برای تولیدکنندگان ۹۰ هزار تومان تمام می‌شود و با ضرر می‌فروشد که تولیدشان متوقف نشود اما این عامل بر کاهش تولید تاثیر ملموس گذاشته است.

به گفته مدیرعامل اتحادیه ماهیان سردآبی؛ مصرف سبد پروتئینی مردم کاهش پیدا کرده است و همین مسئله بر تولید نیز تاثیر گذاشته است. در سال جاری میزان تولید به‌خصوص بچه ماهی حدود ۳۰ درصد افت کرد و پیش‌بینی می‌شود که میزان تولید به ۹۰ هزار تن در سال نرسد؛ این در حالیست که تولید قزل‌آلا ۲ سال پیش به ۱۲۰ هزار تن در سال رسیده بود؛ همچنین خشکسالی نیز روند کاهشی تولید را تشدید کرد.

وی با بیان اینکه سیل اواخر تیر آسیب جدی به محصولات صادراتی وارد کرد، افزود: سیل ۸ هزار تن محصول بالای یک و نیم کیلو را از بین برد و امسال نتوانستیم آنگونه که باید محصول صادراتی را تولید و بار برای صادرات هماهنگ کنیم.

نبی‌زاده با اشاره به تلاش‌های تولیدکنندگان برای دریافت استانداردهای بازارهای کشورهای اروپایی و چین، اذعان کرد: در حال حاضر قزل‌آلا تولیدی به کشورهای روسیه، آذربایجان، ارمنستان صادر می‌شود.

این فعال اقتصادی تصریح کرد: نهاده تولید آبزیان زودتر از سایر پروتئین‌ها حذف شد و از سوی دیگر دولت قول داد که برای تقویت بنیه تولید و جبران کسری نقدینگی تسهیلاتی در غالب شیلات‌کار به تولیدکنندگان ارائه بدهد اما سقف این تسهیلات کم است؛ ۲۰۰ میلیون تومان شاید در سال ۹۵ می‌توانست بخشی از نقدینگی تولیدکنندگان را تامین کند اما این سقف برای مزرعه‌ای که ۱۰۰ تن تولید دارد و به سرمایه در گردش نزدیک به ۶ میلیارد تومان نیاز دارد قابل توجه نیست. اما از آنجایی‌که سود این وام کم است تعدادی از تولیدکنندگان خرد این تسهیلات را دریافت کردند و اگر دولت نمی‌تواند با این ارقام دردی از تولیدکنندگان بزرگ دوا کند.

مدیرعامل اتحادیه ماهیان سردآبی در پایان بیان کرد: تعداد قابل توجهی از واحدهای صنفی عرضه ماهی تعطیل شده‌اند و دیگر در سطح شهر کمتر واحدی به عرضه ماهی صرف اقدام می‌کند و واحد بیشتر مرغ و ماهی بفروش می‌رسانند.

کد خبرنگار: ۲۰
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید