اشنویه یکی از شهرهای بسیار زیبای ایران است که در دل آذربایجان غربی جای گرفته و زیبای‌های بسیاری را در خود جای داده است. یکی از زیبایی‌های این شهر قلعه سنگان اشنویه می‌باشد.

سفری تاریخی در قلعه سنگان اشنویه

سلام نو - سرویس گردشگری: تپه و قلعه معروف و تاریخی سنگان در پنج کیلومتری شهرستان اشنویه قرار گرفته‌اند. قلعه سنگان که به قلعه «موسی‌ خان» نیز مشهور است، با قدمتی بیش از ۱۵۰ سال از آثار تاریخی مهم در شمال غرب کشور به شمار می‌رود. این اثر ارزشمند در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

موقعیت جغرافیایی

قلعه تاریخی سنگان که در سال‌های اخیر با نام «قلعه موسی خان» نیز شناخته می‌شود، با قدمتی بیش از ۱۵۰ سال یکی از آثار مهم تاریخی شمال غرب کشور و از جاهای دیدنی اشنویه است. این قلعه در فهرست آثار ملی کشور قرار دارد.قلعه سنگان بر بالای تپه‌ای دایره‌ای شکل که ۳۰ متر از سطح روستا ارتفاع دارد، در زمینی به مساحت ۲۰۰۰ متر مربع ساخته شده است و حدود ۷۰۰ متر مربع زیر بنا دارد. گفته می‌شود تپه‌ روی قلعه با کیسه‌های انباشته از خاک ساخته شده است.

سفری تاریخی در قلعه سنگان اشنویه

سرگذشت

مطالعات باستان‌شناسی روی تپه‌ قلعه سنگان نشان می‌دهد که سابقه این تپه به هزاره اول قبل از میلاد می‌رسد. علاوه بر این، ساکنان قلعه، سابقه سکونت اجداد خود را در قلعه سنگان به دوره صفویه نسبت می‌دهند. ایل زرزا از زمان شاه عباس صفوی در این قلعه ساکن بوده و این محل، سکونتگاه رییس خاندان و مرکز مدیریت و اداره املاک آن‌ها بوده است.

سفری تاریخی در قلعه سنگان اشنویه

معماری قلعه سنگان

در حال حاضر، پس از سالیان دراز هنوز این مکان به‌عنوان محل زندگی سران ایل زرزا استفاده می‌شود. افراد ساکن در قلعه به‌دلیل سابقه سکونت ایل خود در طول قرن‌ها در قلعه سنگان، این قلعه تاریخی را میراث اجداد خود می‌دانند و اقدام به تعمیر و بازسازی بخشی از قلعه به‌منظور سکونت در آن کرده‌اند که از این طریق به معماری اصیل قلعه سنگان لطمه زده‌اند. بنابراین، این قلعه امروزه شکل اولیه خود را از دست داده و در اثر معماری غیرکارشناسانه از حالت سنتی و اصیل خود خارج شده است.قلعه سنگان که تماما روی تپه قرار دارد، از دو بخش تشکیل شده که ضلع شرقی آن محل نشیمن مردان و ضلع غربی محل نشیمن زنان بوده است. این قلعه به‌صورت دو طبقه بنا شده و دارای چهار برج نگهبانی و دیده‌بانی است. در ساختمان قلعه سنگان، ۲۰ اتاق نشیمن و پنج پیش‌خوان وجود دارد. در حال حاضر، قسمتی از دیوارهای سمت غربی فرو ریخته و قسمت شرقی آن محل زندگی سرپرست ایل زرزا است.

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید