املش یکی دیگر از شهرهای بسیار زیبای گیلان با زیبایی‌های بسیار زیاد است. یکی از زیبایی‌های بی‌نظیر این روستا پل شاه عباسی می‌باشد که قدمت آن به دوران صفویان بازمی‌گردد.

 شاه عباسی ؛ پلی با قدمت صفویان در روستای املش

سلام نو - سرویس گردشگری: پل شاه عباسی املش با قدمتی که به دوران صفویه بازمی‌گردد، در روستای بلوردکان روی دو رودخانه سیاهرود و زیل‌بره قرار دارد. سیاهرود از سمت غرب و زیل بره از سمت شمال غربی روستای بلوردکان، جاری هستند و در نهایت زیر پل به یکدیگر می‌پیوندند. از مصالح به‌کار رفته در پل می‌توان به قلوه سنگ در پایه‌ها، آجر و ملات ساروج اشاره کرد. این پل در ابتدا یک دهانه بزرگ و دو دهانه کوچک داشت که در حال حاضر تنها یک دهانه کوچک از آن باقی مانده است. همچنین طول پل شاه عباسی در گذشته، ۵۰ متر و عرض آن پنج متر بوده است. در دوران رونق خود، پل بر سر یکی از مسیرهای شاه عباسی از املش به قزوین واقع شده بود و به همین دلیل، نام آن را شاه عباسی گذاشته‌اند. این اثر از جمله جاذبه های گردشگری املش به شمار می‌رود که با شماره ثبت ۷۸۶١۰، به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

 شاه عباسی ؛ پلی با قدمت صفویان در روستای املش

معماری پل

از این پل در حال حاضر یک چشمه کوچک و قسمتی از سک پایه که آن نیز تخریب شده ، باقی مانده است . طاق این پل دارای خیز که ارتفاع آن از نوک جناق تا کف، ۲۰/۴ متر و عرض آن ۷۰/۳ متر است . طول باقی مانده پل ۱۵ متر و گذرگاه آن نیز ۵ متر است و ارتفاع جانپناه آن یک متر و قطر آن ۶۰ سانتی متر است .
دهانه طاق را ابتدا با آجر و گچ بنا، و بالای آن را با سنگ ، گل و آهک پر کرده اند و برای چیدن دیوارهای داخلی بعد از سه یا چهار ردیف آجر ، یک ردیف قلوه سنگ رودخانه ای چیده اند که این امر شاید به دلیل کمبود مصا لح و صرفه جویی در بکار بردن آجر بوده است . اما دیوارهای بیرونی را تماماً با آجر کار کرده اند . در قسمت غربی دهانه ی باقیمانده ، بقایای پل به ابعاد ۱۶۰× ۸۰ با پهنای ۸۷۰ سانتیمتر و ارتفاع یک متر و طول ۶۰/۳ متر مشاهده می شود. پایه این پل جهت استحکام بیشتر با قلوه سنگ های رودخانه ساخته شده است.

 شاه عباسی ؛ پلی با قدمت صفویان در روستای املش

مصالح به کار رفته عبارتند از : قلوه سنگ در پایه ها ، آجر در ابعاد ۵×۲۰×۲۰ سانتی متر و ملات ساروج .

با توجه به مصالح به کار رفته که تلفیقی از آجر و سنگ است ، زیبایی خاصی به بنا بخشیده .این نوع معماری را می توان مختص منطقه دانست . این بنا به شماره ۱۰ ۷۸۶در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید