وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت:‌ در جمهوری اسلامی رابطه‌مان را با شادی تعریف نکردیم، متخصص گریه در آوردن هستیم اما شادی هم مهم است.

ضرغامی: در کشور به جای شادی همه متخصص به گریه در آوردن هستند / پادشاهان هخامنشی به دنبال شادی بودند
به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، عزت‌الله ضرغامی با تاکید بر این‌که شادی مهم است و از طریق میراث ناملموس می‌توان شادی را انتقال داد، گفت:‌ در جمهوری اسلامی رابطه‌مان را با شادی تعریف نکردیم، متخصص گریه در آوردن هستیم، همه هم متبحر و متخصص‌اند، البته که درست است، خوب هم هست. تعزیه هم اگر داریم آن را ثبت جهانی می‌کنیم اما شادی هم مهم است، به خصوص الان که با فقر و مشکلات اقتصادی مواجهیم.


 وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در گردهمایی پایگاه‌های میراث ملی و جهانی که از روز یکشنبه ۲۲ مردادماه به مدت دو روز در ساختمان این وزارتخانه برگزار شده است، وظایف مدیران این پایگاه‌ها را یادآور شد و اظهار کرد: مشخص است که ماموریت ما حفاظت از میراث فرهنگی است، بنابراین تمام پایگاه‌ها باید همیشه گزارش دهند و طرح و برنامه داشته باشند، مثلا درباره فرسایش که موضوعی مهم در بناها و آثار تاریخی است، باید روند آن را کُند کنیم. علاوه‌بر این بناهای تاریخی با حوادث طبیعی نیز مواجهند، گاهی که به پایگاه میراثی می‌روم کتیبه‌هایی را می‌بینم که هیچ حفاظتی نمی‌شوند و در جاهایی درحال تخریب ناشی از فرسایش طبیعی هستند. لازم است مرتب ارزیابی کنید و تا جایی که می‌شود حفاظت فیزیکی را مورد توجه قرار دهید.


او معرفی و تفسیر و انتقال درست پیام به صورت جهشی را از دیگر وظایف پایگاه‌های میراث ملی و جهانی دانست و افزود: بهترین موقعیت‌های تاریخی و تمدنی در اختیار ما است، ولی ما در معرفی ضعیفیم. با خیلی از نخبگان و مدعیان که صحبت می‌کنم، اطلاعاتشان درباره میراث فرهنگی در حد صفر است و اصولاً چیزی نمی‌دانند.

استیضاح  ضرغامی کلید خورد؟

ضرغامی با انتقاد از پایگاه‌ها در انتقال نادرست محتوا و پیام، به بی‌اطلاعی برخی مسؤولان و نمایندگان مجلس اشاره‌ای داشت و گفت: برخی می‌خواهند استیضاح کنند و می‌گویند مردم می‌خواهند در کنار میراث فرهنگی ساخت‌وساز کنند، چرا ما به فکر آن‌ها نیستیم. قطعا که حریم‌ها باید منطقی تعیین شود، اما وقتی می‌گوییم بافت تاریخی با هویت شهری تعارض ندارد، خیلی‌ها متوجه نیستند و فکر می‌کنند بافت تاریخی بافت فرسوده است و با یک بولدوزر می‌توانند، تخریب کنند.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: دلیل بخشی از این اتفاقات به این برمی‌گردد که فرهنگ ناملموس و ارزش‌های بشری مورد غفلت قرار می‌گیرد. ما باید برای معرفی درست برنامه داشته باشیم. مثلا هفته‌های گذشته که به گنج‌نامه (همدان) رفته بودم، دو کتیبه را دیدم که در کنار آن دو جمله خوب که ارزش فرهنگی ناملموس را ترویج دهد، دیده نمی شد.

او ادامه داد: همین کتیبه داریوش را که می‌بینم چند عبارت دارد، مثلا نوشته «به نام اهورامزدا، به نام خداوندی که شادی را آفرید.» شادی مهم است، در جمهوری اسلامی رابطه‌مان را با شادی تعریف نکردیم، متخصص گریه در آوردن هستیم، همه هم متبحر و متخصص‌اند، البته که درست است، تعزیه هم اگر داریم آن را ثبت جهانی می‌کنیم، اما شادی هم مهم است به خصوص الان که با فقر و مشکلات اقتصادی مواجهیم. برخلاف آن‌هایی که فکر می‌کنند شادی لاکچری است، اتفاقا اینطور نیست. فرهنگ ناملموس ما منتقل نمی‌شود بعد می‌بینم شادی نداریم.

تفسیر ضرغامی از فیلم تایتانیک

ضرغامی در ادامه این بحث فیلم تایتانیک را مثال زد و گفت:‌ همین فیلم تایتانیک که در زمان مدیریت ما در صدا و سیما امکان پخش نداشت، اما با مدیریت آقای دارابی (قائم مقام ضرغامی در وزارت میراث و یکی از مدیران هم‌دوره او در صدا و سیما) ‌ با روتوسکوپی (Rotoscoping)، این فیلم نمایش داده شد، غیر از جنبه های منفی فرهنگی در غرب، درس های زیادی دارد. در این فیلم خانمی هست که در طبقه بالای کشتی است که به طبقه اشراف اختصاص دارد و همه نوع امکاناتی دارد، اما شاد نیست و حتی در سکانسی می‌خواهد خودکشی کند تا این‌که قهرمان فیلم دستش را می‌گیرد. این کنتراست به نفع طبقه فرودست است.

داریوش و خشاریار شاه هم می‌گفتند شادی خوب است

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: فقط ما نمی‌گوییم شادی؛ خشاریارشاه و داریوش هم می‌گویند شادی خوب است، آن‌ها هم موحد بودند و اهورامزدا را قبول داشتند. وقتی توضیحات همکاران را می‌شنوم، می‌بینم چقدر نشانه‌های وحدت و یکتاپرستی در آن دوره وجود داشته است، اصلا یک دلیل که مردم ایران آنقدر زود اسلام را پذیرفتند، به خاطر پیشینه و تمدن ما بوده است، این‌ها گمشده ما است.

او در ادامه از مدیران پایگاه‌های میراث ملی و جهانی خواست که مجتهد درجه اول میراث فرهنگی باشند، صفحات مجازی داشته باشد و هر پایگاه تولید محتوای ارزشمندی داشته باشد.

ضرغامی با انتقاد از بازنشر اطلاعات کپی شده، بیان کرد: وقتی می‌خواهم موضوعی را پیدا کنم، صفحات زیادی را می‌بینم که همه کپی شده است، هیچ محتوای جدید و متفاوتی تولید نمی‌شود، برای همین می‌گویم ما ملت آپلود بودیم و الان ملت دانلود شده‌ایم.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یکی از مشکلات پایگاه‌ها را در راهنماها دانست و پیشنهاد کرد که دو نوع راهنمای مقدماتی و پیشرفته آموزش داده شود و در ادامه گفت: هر کجا رفتم نمونه‌هایی را از سرگردانی مردم در پایگاه‌هایی که مخصوصا بزرگ است، دیده‌ام. گاهی هیچ تابلو و نوشته‌ای در پایگاه‌ها دیده نمی‌شود. گاهی تابلویی را روی زمین چسبانده‌اند که با خط ریز توضیحاتی داده شده و روی آن را هم خاک گرفته و مردم هم اطراف آن سرگردان هستند. ممکن است گفته شود پول نداریم. در بعضی کشورها دیده‌ام که از جوانان کم سن، داوطلبانه استفاده می‌کنند، برخوردشان نشان می‌دهد آموزش دیده‌اند. پرسیده‌ام چقدر به این جوانان حقوق می‌دهند، گفتند هیچی، ‌این جوانان یا داوطلبانه در پایگاه‌های میراث حضور دارند و یا با هماهنگی مدارس که به عنوان سابقه کار این جوانان محسوب خواهد شد، در عین حال که برای آن‌ها شخصیت و منزلت اجتماعی می‌آورد، این همان نقطه ضعفی است که برخی گروهک‌های منافقین از آن سواستفاده می‌کنند و ما بلد نیستیم. با آموزش و پرورش مذاکره کنید و دو سطح راهنما تربیت کنید. بسیاری از کارها هم بدون پول حل می‌شود.

تجربه تلخ مرمت گنبد مسجد امام تکرار نشود

او درباره مرمت نیز اظهار کرد: از تجربه مرمت مسجد امام باید استفاده کرد. اصلا دنبال این نیستم تقصیر را گردن کسی بیاندازم. ۱۲ سال داربست زده شده بود و روی جزییات کار کرده بودند. اما تجربه مرمت مسجد امام می‌گوید باید نظارت در مرمت را مستمر کنیم. مدیر پایگاه‌ها دقت کنند، دیگر نباید موارد تلخی مثل مسجد امام داشته باشیم.

ضرغامی با تاکید بر این‌که باید خدماتی که به مردم عرضه می‌شود شایسته جمهوری اسلامی و پایگاه تاریخی باشد، افزود: در پایگاه‌ها خیلی مشکل داریم از پارکینگ، راه دسترسی و برخی پول‌های بیخود که معلوم نیست برای چه گرفته می‌شود، از سرویس بهداشتی تا خدمات دیگر، هیچ‌کدام درست نیست. خیلی جاها طراحی نکرده‌ایم، مردم خسته می‌شوند. مردم در خیلی از پایگاه‌ها یک ساعت می‌مانند خسته و رنجور می‌شوند، این مسأله خیلی مهمی است. همین الان با هشت دستگاه تفاهم‌نامه امضا کردیم، می‌توانند کمک کنند.

دنبال سرویس‌های بهداشتی هستم

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: دنبال موضوع سرویس‌های بهداشتی برای کشور هستم. آنقدر این پروژه مهم است که خودم چند جلسه تشکیل دادم. در بعضی از پایگاه‌ها عمدا از دستشویی استفاده می‌کنم واقعا خجالت‌زده می‌شوم، حالا ما دنبال این هستیم که در جاده دستشویی نیست. پایگاه‌های میراث ملی و جهانی اولین پولی که به دستتان رسید را روی سرویس بهداشتی هزینه کنید. مساله دیگر این است که در پارکینگ‌ها اصلا نباید پول گرفت، به هر بهانه که نباید از مردم پول گرفت. راه‌های دسترسی در بعضی محوطه‌ها و پایگاه‌ها نابود شده است. مدیر پایگاه آنقدر باید نامه بزند و پیگیری کند تا این مشکلات حل شود. در تخت جمشید ۹۰ تا دوربین وی‌آر دارند، اما خانواده‌ها و مردم در صف زیر آفتاب می‌ایستند تا از آن دوربین استفاده کنند. به مردم احترام بگذارید، حداقل یک سایه‌بان برای این صف‌ها می‌زدید. من روی این موضوعات تمرکز می‌کنم، چون برای ما، وزارتخانه و پایگاه‌ها زشت است.

او همچنین با مثال‌هایی درباره کنسرت ـ نمایش سی‌صد در کاخ سعدآباد و اجرای کنسرت سالار عقیلی در ارگ بم کرمان، گفت: فضای اکثر پایگاه‌ها وسیع است، باید هم‌افزایی ایجاد کنیم و از طریق برنامه‌های هنری، حضور مردم را افزایش دهیم. در کرمان کنسرت می‌گذارید حدود بیست هزار نفر می‌آیند، ‌ حتی یک مسأله امنیتی ایجاد نمی‌شود. یا کنسرت ـ نمایش سی‌صد در کاخ سعدآباد که خیلی کار سنگینی بود، چون بخشی از فضای سعدآباد در اختیار ریاست‌جمهوری است و بعضی وقت‌ها مهمانان آن‌ها شب را در سعدآباد می‌گذراندند و می‌گفتند سر و صداهای سیصد، باعث می‌شد آن‌ها نتوانند بخوابند.

ضرغامی تاکید کرد: تمام پایگاه‌ها باید ترویج دهنده صنایع دستی ایران باشند و بازار پررونق کنار پایگاه‌ها ایجاد شود. در کنار آن، کارهای علمی، آموزشی و تضارب افکار را رونق دهید. اجازه دارید این کارها را انجام دهید. جایی مثل حسینیه ارشاد را قبل از انقلاب داشتیم، اما چقدر مثل حسینیه ارشاد تولید کردیم. پایگاه های میراث می‌توانند این کار را انجام دهند.

کد خبرنگار: ۱۳
۱۱۷دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 34
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 83
  • IR ۰۱:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۴
    38 6
    مرحبا مرحبا 🌴🌹🌴🌹🌴🌹🌴🌹علـــــــــــــــــــــــــی
    • محمد IR ۱۱:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۶
      واقعا از آقای ضرغامی بعید بود که گریه نشاط آور در عزاداری را با گریه های معمولی بشر مساوی بدانند. به قول شاعر :غمت از هر چه شادی دلگشاتر اصلا حسین جنس غمش فرق میکند تنها کسانی این دو غم را یکی میدانند که تا بحال تجربه گریه دلگشا و روح انگیز بر اهل بیت علیهم السلام را نداشته اند، یا علی
    • سجاد IR ۲۱:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
      3 1
      کاندید ریاست جمهوری اینده
  • نصر IR ۱۷:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۴
    65 14
    خدا خیر بده این آقای ضرغامی رو به همه موضوعات واقع بینانه نگاه میکنه و بدور از حاشیه هاست . در صدا و سیما نیز خوب عملکرد .
    • ناشناس IR ۱۴:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
      27 39
      گریه برسیدالشهدا باسایرگریه ها فرق میکنه اتفاقاً این گریه آدم رو ازغم وغصه ها خالی میکنه کسانیکه تجربه شو داشتن میدونن چی میگم... اصلا حسین جنس غمش فرق میکند
  • IR ۱۳:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۵
    34 8
    ای ول داری حاجی
  • غ بهنامفر IR ۱۴:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۵
    63 15
    زمانی که درراس صداوسیما بودی توهم مردم رامی گریاندی حالا که درحاشیه هستی یادشادی مردم افتادی عزیز دل.
  • IR ۱۲:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۶
    68 7
    احسنت، بالاخره یکی پیدا شد به اصالت کورش بها دهد ای ول جناب ضرغامی با همین دست فرمون برو تا ایرانی بودن حفظ بشه
  • ماهک ادیب IR ۲۳:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۶
    33 3
    آفرین آفرییییین... عالی بود ...ولقعا سپاس گزاریم از آقای ضرغامی
  • روشنفکر IR ۲۳:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۶
    12 44
    هرچند کلیات حرفتون درست به نظر میاد اما گفتن این حرف توی محرم؟!؟!؟ کمی عجیب نیست؟!!!!!! البته هر کس با روضه آشنا باشه می دونه که گریه برای سیدالشهدا آرامش محض و سبکی روح هست اما باز هم عجیبه گفتن این حرف توی این برهه ی زمانی گرچه به نظرم حرف درستیه اما زمان مطرح کردنش درست نیست!
  • شهاب IR ۰۲:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۷
    40 4
    تخت جمشید باید مسقف شود که در برابر باران و برف فرسوده نشود.
  • شهاب IR ۰۲:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۷
    22 2
    تخت جمشید باید مسقف شود که در برابر باران و برف فرسوده نشود.
  • شهاب IR ۰۲:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۷
    17 2
    تخت جمشید باید مسقف شود که در برابر باران و برف فرسوده نشود.
  • IR ۰۶:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۷
    18 4
    احتمالا استیضاح میشود
  • IR ۲۱:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۷
    10 3
    آفرین جناب ضرغامی. باریکلا ‌.
  • بهلول IR ۰۱:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
    10 3
    آقا بپا! بازار شلاق داره داغ میشه!؟
  • IR ۰۸:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
    31 2
    آقای ضرغامی کشورماتم زدہ ای داریم از12ماہ سال 9ماہ درغم ھستیم
  • IR ۰۸:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
    9 69
    متحیرم از اظهار نظر های جناب آقای ضرغامی اگه منظورتون از گریه روضه ابا عبدالله هست که برای مردم ایران متاسفم که شخصی با این تفکر وزیر است جناب شما که از کوروش وداریوش نقل می کنید خوب بود یه سری هم به سیره ی اهل بیت می زدید ومیدید ائمه سلام الله علیها چقدر تو زندگی شون به فکر روح وروان مردم بودند تا شاد وخرم کنار خانواده هاشون زندگی کنند جناب ضرغامی شما برای شاد بودن مردم چه کردید وچکار می خواهید بکنید ؟؟؟!!!!
  • هادی IR ۱۲:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
    2 5
    دیگه امثال رامبد جوان باید چکار میکردن تا شما رضایت بدین؟
  • یوسف IR ۱۲:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
    24 8
    نمردیم و دیدیم تو جمهوری اسلامی یکی از شادی مردم حرف زد
  • IR ۱۴:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
    11 2
    این حرف از ضرغامی بعید بود احتمالا خیلی در حاشیه قرار گرفته
  • IR ۱۵:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۸
    13 0
    بله میراث فرهنگی های بسیار باارزشی داریم اگر برای بازسازی وخدمات رفاهی وامنیتی سرمایه گذاری وبانظارت درست شود یکی از بهترین کارآفرینی و درآمد خواهد بود
  • US ۰۰:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
    22 1
    آقای ضرغامی بزرگواری کنید زمین های اطراف تخت جمشید را که در آنها کشاورزی میکنند لطفا مشکلات اونا را حل کنید چون دارند باعث نابودی آثار باستانی میشوند
  • US ۰۰:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
    18 1
    آقای ضرغامی بزرگواری کنید زمین های اطراف تخت جمشید را که در آنها کشاورزی میکنند لطفا مشکلات اونا را حل کنید چون دارند باعث نابودی آثار باستانی میشوند
  • محمود IR ۰۸:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
    5 0
    بارکالله
  • رحمان IR ۱۰:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
    17 0
    جناب حر هر چند دیره ولی "هر کسی دور ماند از اصل خویش....باز جوید روزگار وصل خویش"
  • ایرانی IR ۱۲:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
    12 1
    تنها جمله درستی که جناب ضرغامی فرمودند
  • صفری IR ۱۶:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
    12 0
    آقای ضرغامی. ارادت. فقط جاهای تفریحی شادی رو زیاد کن. خیلی دوست داریم.
  • IR ۱۷:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۰
    11 1
    سلام چه عجب عمو یکی پیدا شد که بگه هخامنشیان کی و چی بودن؟!
  • فارس IR ۲۰:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۰
    4 0
    آقای ضرغامی ولی چهره خودتون هم همیشه عبوس هستا. یه لبخندی ، خنده ای ...
  • IR ۲۱:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۰
    4 0
    درود بر کسانی حامی شادی مردم ایران و نگهبان میراث فرهنگی هستند زنده باد ضرغامی
  • IR ۲۳:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۰
    1 0
    آقای ضرغامی مگر خودت در صدا و سیما همین کار را نمی‌کردی ؟
  • M GB ۲۳:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۰
    6 0
    فقط درمورد کورش هر سرزمین فتح ظلم نمی کرد وبا محبت وان سرزمین بجای دشمن دوستش می شدند ونیروی بیشتر ومصر را فتح در مراکز عبادی آنها شرکت وخودش را کوچک نه غرور پادشاه این است مردم جذبشون می شدند
  • IR ۱۴:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۱
    0 0
    خدا پدر و مادر ت را بیامرزد حرف دل ما را زدی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید