کاخ سفید پس از گفتگوی بیش از دوساعته جو بایدن با شی جین پینگ رییس جمهوری چین اعلام کرد که این گفتگو برای مدیریت مسوولانه اختلافات میان دو کشور بود.

گفتگوی تلفنی رییس جمهوری آمریکا و چین

به گزارش سلام نو به نقل ایرنا، کاخ سفید روز پنجشنبه به وقت محلی با انتشار بیانیه ای اعلام کرد جو بایدن رییس جمهوری آمریکا امروز با شی جین پینگ رییس جمهور چین گفتگو کرد. این گفتگو  بخشی از تلاش‌های دولت بایدن برای حفظ و تعمیق خطوط ارتباطی میان آمریکا و چین و مدیریت مسئولانه اختلافات و همکاری با یکدیگر در راستای منافع آمریکا بود.

 در بیانیه کاخ سفید آمده است: این تماس پس از گفتگوی دو رهبر در ۱۸ مارس و مجموعه ای از مکالمات بین مقامات عالی رتبه آمریکا و چین انجام می شود.

 در این بیانیه آمده است روسای جمهوری دو کشور در مورد طیف وسیعی از موضوعات مهم در روابط دوجانبه و سایر مسائل منطقه ای و جهانی گفتگو کردند و تیم های خود را موظف کردند گفتگوی امروز به ویژه در مورد تغییرات اقلیمی و امنیت سلامت را پیگیری کنند.

 در این بیانیه آمده است: در مورد تایوان، بایدن تاکید کرد که سیاست آمریکا تغییر نکرده و آمریکا به شدت با تلاش های یکجانبه برای تغییر وضعیت موجود یا تضعیف صلح و ثبات در سراسر تنگه تایوان مخالف است.

افزایش تنش های میان آمریکا و چین در پی سفر احتمالی نانسی پلوسی به تایوان

جو بایدن رییس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی با شی جین پینگ رییس جمهوری چین به صورت تلفنی در مورد موضوعاتی چون تنش های فزاینده بر سر تایوان، اختلافات تجاری و تلاش آنها برای کنترل رقابت دو جانبه، گفتگو کرد.

کاخ سفید گفت این تماس تلفنی از ساعت ۸:۳۳ صبح  به وقت واشنگتن آغاز شده و در ساعت ۱۰:۵۰ دقیقه صبح به پایان رسید.

در حالی که این پنجمین گفتگوی بایدن با شی از زمان ریاست جمهوری وی در یک سال و نیم پیش است، مخفی کردن بی اعتمادی عمیق بین دو کشور  بسیار دشوار به نظر می رسد.

در روزهای اخیر تنش ها میان دو کشور بر سر سفر احتمالی نانسی پلوسی رییس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان افزایش یافته است.

گفتگوی بین رهبران دو کشور در حالی است که از سویی تنش میان دو کشور به دلیل تایوان افزایش یافته و از سوی دیگر دولت بایدن به علت مشکلات اقتصادی داخلی از جمله تورم بی سابقه و فشار بر مصرف کننده، کاهش عوارض گمرکی بر کالاهای وارداتی از چین را در دست بررسی دارد.

آمریکا چین را به عنوان یک رقیب راهبردی خود قلمداد می‌کند و ماه گذشته به ناتو فشار آورد تا در سند راهبردی خود پکن را یک چالش امنیتی در نظر بگیرد.

روزنامه «فایننشال تایمز» در ۱۸ جولای (۲۷ تیرماه) گزارش داد که پلوسی قصد دارد در ماه اوت از تایوان بازدید کند.

یک روز پس از این گزارش، وزارت خارجه چین اعلام کرد که سفر پلوسی به تایوان به طور جدی حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور را تضعیف می‌کند و آمریکا با عواقب این اقدام مواجه خواهد شد.

کد خبرنگار: ۱۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید