پس از آنکه آنکارا، آتن را به تسلیح دوازده جزیره دریای اژه در نزدیکی خاک ترکیه متهم کرد، در کنار مناقشه طرفین برسر پرونده اکتشاف گاز طبیعی در شرق مدیرانه، تنش بین ترکیه و یونان به عنوان دو همسایه متحد در پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) به شدت بالا گرفته است.

 ژنرال یونانی: استانبول را بمباران می‌کنیم
به گزارش سلام نو به نقل از انتخاب، پس از آنکه آنکارا، آتن را به تسلیح دوازده جزیره دریای اژه در نزدیکی خاک ترکیه متهم کرد، در کنار مناقشه طرفین برسر پرونده اکتشاف گاز طبیعی در شرق مدیرانه، تنش بین ترکیه و یونان به عنوان دو همسایه متحد در پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) به شدت بالا گرفته است.

به گزارش  الجزیره، شدت تنش ها به حدی رسید که «یانیس ایگولفوپولوس» ژنرال بازنشسته ارتش یونان در سخنانی نسبت به بمباران پل های حیاتی استانبول تهدید کرد؛ سخنانی که با انتقادات و واکنش های تند ترکیه همراه بوده است.

براساس این گزارش، «دولت باحچه لی» رهبر حزب جنبش می گرای ترکیه جزو مهمترین افرادی بود که اظهارات این ژنرال بازنشسته یونانی واکنش نشان داد و در سخنانی گفت: «به نظر می رسد یونانی ها سرنوشت اجداد خود را که در قعر دریای اژه دفن شدند، فراموش کرده اند».

اما تنش ها میان طرفین پس از آن به اوج خود رسید که میتسوتاکیس نخست وزیر یونان طی سخنانی در حضور اعضای کنگره آمریکا، ترکیه را به بی ثبات کردن جزیره قبرس متهم کرد و از واشنگتن خواست که به آنکارا جنگنده ای اف ۱۶ نفروشد».

رجب طیب اردوغان نیز در جریان مانورهای نظامی افس ۲۰۲۲ به این اظهارات واکنش نشان داد و گفت که کشورش در پاسخ قاطع به یونان جدی است و یونان باید حد وحدود خود را بداند.

با این حال وقوع درگیری نظامی بین طرفین اخیرا به بحث داغ محافل سیاسی و نظامی دو طرف تبدیل شده است و بسیاری از کارشناسان نسبت به وقوع چنین درگیری هشدار می دهند.

ماهیت اختلافات یونان و ترکیه

دو توافقنامه سال ۱۹۲۳ و توافقنامه پاریس ۱۹۴۷، حاکمیت بر دوازده جزیره دریای اژه را که در فاصله شش تا هشت کیلومتری خاک ترکیه قرار دارد به این شرط به یونان واگذار کرد که آتن متعهد شود آنها را مسلح نکند.

در جریان مذاکرات لوزان، ترکیه اصرار داشت که یونان جزایر مذکور را مسلح نکند تا از فکر حمله به خاک ترکیه یا هرگونه تهدیدی برای آنکارا جلوگیری کند.

براساس توافقنامه پاریس در سال ۱۹۴۷ میلادی، این جزایر که تحت کنترل ایتالیا بود، رسما به یونان واگذار شد البته ترکیه تنها طرف امضا کننده این توافقنامه نبود.

یونان تا زمان تنش ها در جزیره قبرس بین سالهای ۱۹۶۳ و ۱۹۶۴ که ترکیه عملیات صلح نظامی در قبرس را به هدف محافظت از ترک ها آغاز کرد، نسبت به عدم تسلیح این جزایر متعهد بود اما پس از آن، تسلیح این جزایر را به بهانه وجود تهدید واقعی از جانب ترکیه آغاز کرد.

کد خبرنگار: ۱۳
۴دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 3
  • IR ۲۳:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۱
    6 5
    ببینیم و تعریف کنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید