مصرف غذا در موش‌های چاقی که به مدت 12 ساعت دوزهای بالای Lac-Phe را دریافت کردند، حدود 50 درصد کاهش یافت. هنگامی که به مدت 10 روز، تجویز Lac-Phe روی موش‌ها تمدید شد، میزان مصرف غذا و وزن آنها کاهش یافت و تحمل گلوکز در بدن موش‌ها تقویت شد.

کشف جالب دانشمندان؛ «قرص ورزش» ساخته می‌شود؟!

به گزارش سلام نو به نقل از خبرآنلاین، دانشمندان با کشف مولکول خاصی که هنگام ورزش در بدن تولید می‌شود، به ساخت دارویی با فواید ورزش نزدیک‌تر شده‌اند.

گروهی از پژوهشگران تحت سرپرستی دانشکده پزشکی بیلور آمریکا، طی انجام یکسری آزمایشات، مولکولی را در خون موش‌ها شناسایی کردند که این مولکول منحصراً در هنگام ورزش تولید می‌شود و می‌تواند به‌ طور چشمگیری در کاهش مصرف غذا و چاقی را در این حیوانات مؤثر باشد.

همچنین مولکولِ کشف‌شده، در خون اسب‌های مسابقه‌ای و انسان‌ها نیز شناسایی شده و می‌تواند به بیان ارتباط موجود بین ورزش و اثرگذاری آن بر تنظیم اشتها و وزن کمک کند.

دکتر جاناتون لانگ، محقق این پژوهش، گفت: هدف ما از این آزمایش این بود که عملکرد ورزش را در سطح مولکولی درک کنیم تا از طریق این بررسی بتوانیم به برخی از مزایای آن دست یابیم. به عنوان مثال یکی از مزایای چنین تحقیقی این است که: افراد مسن یا ضعیف‌تر که توانایی ورزش کافی را ندارند، ممکن است روزی از داروهایی بهره‌مند شوند که این داروها قادر به کند کردن پیشرفت پوکی استخوان، بیماری‌های قلبی و سایر بیماری‌ها باشند.

تلاش جدید دانشمندان؛ قرص ورزش در راه!

این تیم تحقیقاتی، تجزیه و تحلیل جامعی بر ترکیب پلاسمای خون موش‌هایی که روی تردمیل و با شدت زیادی دویده بودند، انجام دادند؛ سپس این ترکیبات را با ترکیبات پلاسما در موش‌هایی که ورزش نکرده بودند، مقایسه کردند.

نتیجه این آزمایش، نشان‌دهنده‌ی تفاوت مولکولی مهمی در خون موش‌هایی بود که ورزش کرده بودند؛ تحت تأثیر ورزش، یک اسیدآمینه‌ی اصلاح‌شده به نام Lac-Phe در خون تولید می‌شود. این ماده از لاکتات (محصول جانبی تمرینات شدید که مسئول سوزاندن عضلات است) و فنیل آلانین (اسید آمینه‌ای که بلوک سازنده پروتئین است) سنتز می‌شود.

مصرف غذا در موش‌های چاقی که به مدت 12 ساعت دوزهای بالای Lac-Phe را دریافت کردند، حدود 50 درصد کاهش یافت. هنگامی که به مدت 10 روز، تجویز Lac-Phe روی موش‌ها تمدید شد، میزان مصرف غذا و وزن آنها کاهش یافت و تحمل گلوکز در بدن موش‌ها تقویت شد.

همچنین محققان آنزیمی را (به نام (CNDP2 شناسایی کردند که در تولید Lac-Phe نقش دارد؛ آنها دریافتند موش‌هایی که فاقد این آنزیم بودند، به اندازه موش‌های گروه کنترل (با همان رژیم تمرینی) کاهش وزن نداشتند.

طبق گفته کارشناسان، پس از ورزش شدید، سطح Lac-Phe در پلاسمای خون انسان و حتی اسب‌های مسابقه افزایش می‌یابد

پس از فعالیت‌های شدید جسمی، افزایش‌های القایی Lac-Phe در خون انسان‌ها و اسب‌های مسابقه مشاهده می‌شود، که این متابولیت را به عنوان یک عامل مولکولی مرتبط با فعالیت فیزیکی در روش‌های مختلف فعالیت و گونه‌های پستانداران ایجاد می‌کند. این داده‌ها یک متابولیت حفظ‌شده القایی ورزش را تعریف می‌کنند که مصرف غذا را کنترل می‌کند و بر تعادل انرژی سیستمیک تأثیر می‌گذارد.

علاوه بر این، داده‌های گروه تمرین انسانی نشان داد که ورزشِ سریع، بیشترین افزایش را در لاک‌په (Lac-Phe) موجود در پلاسما ایجاد کرد و به دنبال آن تمرین مقاومتی و سپس تمرین استقامتی این تغییر را رقم می‌زنند.

لانگ گفت: «این تحقیق نشان می‌دهد که Lac-Phe یک سیستم قدیمی و محافظت‌شده است که تغذیه را تنظیم می‌کند و با فعالیت بدنی در بسیاری از گونه‌های جانوری مرتبط است».

منبع: nature / مترجم: الهه جعفرزاده

کد خبرنگار: ۱۴
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید