۲۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۱۸
کد خبر: 55366423

این پل یادآور مقاومت دلیرانه ۵ سرباز گمنام تبریز است که با شجاعت تمام در برابر یورش سربازان روس ایستادگی کردند.از این پل تاریخی در سفرنامه های مختلف در دوران شاه اسماعیل صفوی سخن به میان رفته است.

آجی چای پلی تاریخی در تبریز

به گزارش سلام نو، یکی از تاریخی ترین پل های شهر تبریز پل آجی چای یا پل تلخه رود است که در شمال غرب شهر تبریز و بر روی رودخانه پرآب آجی چای یا تلخه رود واقع شده است. آجی چای یکی از مهم ترین رودخانه های استان آذربایجان شرقی است که پس از طی کردن مسافت طولانی به دریاچه ارومیه می پیوندد. از آنجا که آجی چای در مسیر خود از زمین های شور و نمکی نیز عبور می کند طعم آب آن شور و دیگر قابل آشامیدن نیست در بین مردم به آجی چای شهره شده است. تا سال ۱۳۴۰ تنها پل موجود بر روی رودخانه مهم آجی چای تنها پل آجی چای بوده است اما بعد از آن چهار پل دیگر نیز بر روی این رودخانه احداث می شود.

پل آجی چای تبریز

از این پل تاریخی در سفرنامه های مختلف در دوران شاه اسماعیل صفوی سخن به میان رفته است. از سال دقیق ساخت و یا بانی و معمار آن اطلاعی در دست نیست اما پل بارها بخصوص در دوران قاجار مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است. به علت پر آب بودن و طغیان های گاه و بیگاه آجی چاه پل بارها دچار آسیب شده است علاوه بر عوامل طبیعی وقوع جنگ ها و یورش دشمنان نیز بارها باعث وارد آمدن صدمات بسیار بر پیکره پل شده است. این پل یادآور مقاومت دلیرانه ۵ سرباز گمنام تبریز است که با شجاعت تمام در برابر یورش سربازان روس ایستادگی کردند. مهم ترین بازسازی پل که توسط فردی به نام حاج سید حسین ملقب به تاجر تبریزی در زمان ولیعهدی عباس میرزا و اقامت وی در تبریز صورت گرفته است.

پل آجی چای تبریز کجاست

آخرین بازسازی پل نیز مربوط به سال ۱۳۸۰ ه.ش و توسط شهرداری تبریز است. پل در محل بلوار شهید بابایی فعلی و در ورودی جاده تبریز-مرند قرار گرفته است و کاملا به پایگاه شکاری و فرودگاه تبریز مشرف است. این پل تاریخی تا مدت های طولانی تنها مسیر ارتباطی بین سرزمین های شرقی و غربی واقع در مسیر جاده ابریشم بوده است. پل با ۱۰۰ متر طول و ۵ متر عرض ۱۶ دهنه دارد. سه دهانه میانی پل طاقی هلالی شکل داشته و ۱۳ دهنه باقیمانده طاق های جناغی دارند. در میان طاق ها، حفره هایی قرار گرفته است که در زمان طغیان رودخانه به عبور آب اضافی کمک کند. این طاق ها هم بر مقاومت پل افزوده و عبور آب را سهولت می بخشید و هم به سبک کردن وزن پل کمک می کرده است. پل یکسره آجری است و از لاشه های سنگی در پایه های قطور آن استفاده شده است.

منبع: گردشگری ۷۲۴

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید