یک نماینده مجلس با بیان اینکه مبلغ یارانه فعلی کفاف هزینه‌های خانوار را نمی‌دهد گفت: یارانه حق مردم است که باید به همه بدون استثنا و به طور مساوی پرداخت شود.

یارانه نقدی خردادماه ۲ برابر شد | یارانه نقدی ۴۰۰ هزارتومانی واریز شد؟

به گزارش سلام نو، یکی از مسائلی که سال‌هاست عموم کارشناسان و فعالان اقتصادی بر آن اتفاق نظر داشتند ضرورت حذف ارز ترجیحی بود. کارشناسان معتقد بودند جلوگیری از انحراف ارز چندنرخی در اقتصاد به همراه اصلاح نظام یارانه کالاهای اساسی و پرداخت این یارانه به صورت مستقیم به مصرف کننده می‌تواند علاوه بر بهره‌وری تولید، اصلاح قیمت‌های نسبی در اقتصاد موجب جلوگیری از هدر رفت منابع ارزی و افزایش ذخایر و پشتوانه ارزی کشور شود.

موضوع بعدی که تمام کارشناسان در مورد آن اتفاق نظر دارند این است که باید برنامه‌ای علمی، حساب شده و دقیق به جای ارز ترجیحی اجرا شود. دولت برای حل مشکلاتی که بر اثر اجرای ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی در کشور به وجود آمده، طرح جدید هدفمندی یارانه‌ها را به تازگی به اجرا گذاشته است که مزیت اصلی آن پرداخت یارانه به شکل نقدی است.

با این وجود صحبت از استفاده از کالابرگ الکترونیک یا همان کوپن در ماه‌های آینده به میان است که مشکلات متعدد دیگری به دنبال دارد.

در این راستا، احمد علیرضابیگی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: حذف ارز چندنرخی از اقتصاد کشور امری گریزناپذیر بود و باید انجام می‌شد. به واسطه‌ی توزیع ناعادلانه ثروت و عدم نظارت قوی مشکلات فراوانی برای کشور ایجاد شد. به ویژه اینکه این سیاست رقابت را در اقتصاد از بین برد و فضای رانت خواری را در کشور به وجود آورد.

وی با تأکید بر اینکه حذف ارز ترجیحی کار بزرگی به شمار می‌رود که در دستور کار دولت قرار گرفت، ادامه داد: اگر قرار باشد عوائد ناشی از حذف ارز ترجیحی صرف کسری بودجه دولت شود و به بهبود معیشت مردم و تراز درآمدها و هزینه‌های آنها فکر نکنیم، این در واقع جفاکاری است.

این نماینده مجلس افزود: هدف از اجرای طرح جدید و اعطای یارانه نقدی در انتهای زنجیره این است که قیمت‌ها واقعی شود. در عین حال تلاش می‌شود درآمد خانوارها با هزینه‌هایش تطبیق داده شود. اگر این اتفاق نیفتد و دولت فقط تلاش داشته باشد تراز مالی خودش را برقرار کند، مشکلات عدیده ای در جامعه به وجود می‌آید. به نظر می‌رسد دولت توانسته است در زمینه‌ی تطبیق هزینه‌ها و درآمدهای خودش توفیقاتی به دست بیاورد، اما این موضوع نباید به قیمت عدم تعادل هزینه و درآمد خانوارها باشد.

احمد علیرضابیگی

وی در ارتباط با ملاحظاتی که دولت باید در عمل مدنظر داشته باشد تا طرح جدید هدفمندی یارانه‌ها به اهداف مطلوبش دست یابد، تصریح کرد: دولت باید اقدام ملی را در دستور کارش قرار دهد. باید بتواند مردم را قانع کند که هدف منفعت رساندن به آنها است. مردم باید حس کنند که از حذف ارز ترجیحی منافعی به دست خواهند آورد. طرح مورد بحث باید به صورت منسجم و یکجا به اجرا درآید تا به نتایج موردنظر دست یابد. عدم انسجام طرح و اشراف نداشتن مجریان به موضوع سبب بی اعتمادی می‌شود. باید پیش بینی‌های لازم صورت بگیرد تا از بروز بی نظمی جلوگیری به عمل آید.

وی افزود: اینکه تعداد زیادی از مردم به دلایل مختلف از سیکل پرداخت یارانه کنار گذاشته شده اند، اقدام درستی نیست. اساساً نباید به یارانه به عنوان کمک معیشت به مردم نگاه کنیم، این حق مردم است که باید به همه بدون استثنا و به طور مساوی پرداخت شود. اگر به یارانه این طور نگاه کنیم که کمک خرج مردم باشد و فقط عده‌ی خاصی از آن بهره مند شوند، در واقع ادامه‌ی همان تصوری است که دولت‌های قبلی داشتند. همان نگاه لیبرالیستی که معتقد بود یارانه نوعی صدقه است، در حالی که برای تحقق حداقل زندگی باید این یارانه پرداخت شود.

علیرضابیگی ادامه داد: وقتی یارانه فقط به عده‌ی خاصی داده می‌شود، افرادی که آن را دریافت نمی‌کنند در صدد بر می آیند با فقیر نشان دادن خودشان از آن بهره مند شوند. این شرایط اصلاً در شأن مردم ایران نیست. این مبلغ باید به همه آحاد مردم پرداخت شود.

وی در رابطه با مضرات و مشکلات توزیع کالابرگ الکترونیک خاطرنشان کرد: ما نباید یارانه را تبدیل به کالا کنیم و باید آن را به صورت نقدی در اختیار خانوارها قرار دهیم تا هر طور صلاح می‌دانند آن را هزینه کنند. ارائه ی کالابرگ صدها مشکل به دنبال خواهد داشت و ظلم به مردم خواهد بود. ما باید به مردم اعتماد کنیم که می‌توانند اقتصاد خانواده را مدیریت کنند. اینکه به مردم تکلیف کنیم باید کره، پنیر، روغن یا چیز دیگری بخری، درست نیست. آنها باید حق انتخاب داشته باشند.

این نماینده مجلس تأکید کرد: مبلغ فعلی یارانه قطعاً کفاف هزینه‌های خانوارها را نخواهد داد. ما سال گذشته ۱۸ میلیارد دلار برای ارز ترجیحی هزینه کردیم. الان رقمی نزدیک به ۲ الی ۳ میلیارد دلار را به مردم داده ایم. در حالی که تمام این مبلغ مال مردم است و باید به آنها داده شود. نباید سر مردم منت بگذاریم. این مبلغ که برای ارز ترجیحی هزینه می شده است، حق آنهاست و باید به آنها داده شود./ مهر

اصلاح دهک بندی در دستور کار

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه برجام در حال پیگیری است و تمام نشده است، گفت: این دولت حاضر نیست توافق صوری و بدون منفعت برای ایران را بپذیرد و احیای برجام منوط به انتفاع کامل مردم ایران است.

مصطفی طاهری، نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اقدامات دولت در حوزه اقتصاد تبعاتی داشته است، اظهار کرد: داستان این است که همه این تبعات مربوط به اجرای طرح اقتصادی دولت نبوده است.

 نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اوضاع فعلی نتیجه مشکلات اقتصادی از جمله کمبود بودجه و تورم ناشی از آن نیز هست، افزود: مشکلات موجود در اقتصاد بین‌الملل هم بر اقتصاد ایران تاثیرگذار بوده است.

وی اصلاحات دیگر از جمله عوارض گمرکی و سایر امور را از عوامل دیگر تاثیر گذار بر وضعیت فعلی اقتصاد دانست و ادامه داد: همزمانی این اقدامات بر این وضعیت تاثیر گذاشته است و الا فقط حذف ارز ترجیحی دلیل وقوع این افزایش قیمت‌ها نیست.

طاهری تاکید کرد: آثار این شرایط به مرور از بین رفته و ثبات به وجود خواهد آمد، چرا که دولت هم تلاش خود را برای کنترل اوضاع انجام می‌دهد و این وضعیت حمایتی ادامه خواهد داشت.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی در مورد خطاهای روی‌داده در دهک بندی وضعیت اقتصادی مردم و حذف یارانه آنها گفت: سامانه جامع ایرانیان که تحلیل‌ها بر اساس آن انجام شد قطعا ایراداتی دارد که اصلاح خواهد شد و در مورد استثنائات هم تصمیماتی مناسب اتخاذ می‌شود.

 وی در پاسخ به سوالی در مورد پایان برجام با تاکید بر اینکه برجام هنوز تمام نشده است، منتهی آمریکا همچنان زیادخواهی می‌کند، افزود: آمریکا ضمن اینکه راستی آزمایی رفع تحریم‌های غیر برجامی را قبول نمی‌کند تحریم‌های جدید هم اعمال می‌کند.

طاهری تاکید کرد: ایران همچنان به دنبال تضمین عملیاتی آمریکا به جای حرف است و اگر این رویه ادامه یابد ایران هم مقابله خواهد کرد.

 نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس با بیان اینکه ایران به هیچ وجه امتیاز بدون گرفتن امتیاز نخواهد داد، تصریح کرد: در واقع دولت حاضر نیست توافق بدون نتیجه برای ایران انجام شود و اگر قرار است چیزی به دست نیاوریم چیزی هم از دست نخواهیم داد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا اقدامات اقتصادی دولت بیانگر پایان برجام است،گفت: نه برجام در حال انجام است و واسطه‌های آمریکا همچنان در حال رفت و آمد به تهران هستند و ایران هم مواضع شفاف خود را به صورت شفاف بیان می کند./منبع: فارس

زمان پرداخت کالابرگ و سبد کالا به یارانه بگیران

معاون رفاه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: تا چند هفته آینده نتیجه اعتراض به دهک‌بندی یارانه‌ها از طریق پیامک به مردم ارائه می‌شود تا به سامانه حمایت مراجعه کنند.

به گزارش همشهری آنلاین، داریوش ابوحمزه اظهار داشت: شناسنامه اقتصادی خانوارها در سامانه حمایت برای اطلاع از نوع دهک بندی‌ها اعلام می‌شود تا در صورت نیاز، اعتراض ثبت کنند.

وی ادامه داد: بیشترین اعتراض‌ها نسبت به ساختار خانواده‌ها در یارانه و عدم تفکیک‌سازی است، فرزندان که متأهل شده‌اند باید از خانواده جدا شوند و مراحل تفکیک را از طریق پلیس+۱۰ و سامانه اعلامی از سوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها به آدرس my.gov.ir سپری کنند.

معاون رفاه وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه اسامی چهار میلیون نفر که به دهک بندی‌ها اعتراض داشتند به سازمان هدفمندی یارانه‌ها ارسال شده است گفت: در ۲ مرحله، یارانه به‌ حساب افرادی که اعتراض به دهک بندی‌ها داشته‌اند واریز و مسدود شده است تا بعد از بررسی فرایند اعتراض قابل برداشت باشد.

وی ابراز داشت: هفت و نیم‌ میلیون نفر جامانده از یارانه هستند که بعد از ثبت‌نام در سامانه اعلامی از سوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها، برآورد این است که به حدود چهار میلیون نفر یارانه تعلق بگیرد.

ابوحمزه خاطرنشان کرد: تا کنون به حدود ۷۳ میلیون نفر یارانه داده شده که با اضافه‌شدن این تعداد به حدود ۷۷ میلیون نفر یارانه تعلق می‌گیرد.

وی با تاکید بر اینکه اعتراض به دهک بندی یارانه‌ها همچنان پیگیری می‌شود، گفت: افرادی که تا فروردین‌ماه امسال یارانه نقدی دریافت می‌کردند و در اردیبهشت‌ماه امسال یارانه کمک معیشتی به‌حساب آنها واریز نشده، در دهک دهم قرار گرفته‌اند و مشمول پرداخت یارانه نمی‌شوند. این افراد می‌توانند در اعتراض به دهک بندی یارانه‌ها به سامانه اعلامی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با عنوان «حمایت» به آدرس اینترنتی hemayat.mcls.gov.ir مراجعه کنند.

معاون رفاه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی افزود: همچنین سامانه‌های تلفنی و گویا به شماره‌های ۰۲۱۶۳۶۹ و ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ به‌صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سؤال‌های یارانه‌ای مردم است.

به گفته وی، جاماندگان از یارانه و افرادی که اصلاً یارانه نمی‌گرفتند، باید برای ثبت‌نام به سامانه my.gov.ir  سازمان هدفمندسازی مراجعه شود.

زمان برداشت یارانه خانوار

محمد مخبر معاون رئیس جمهوری روزچهارنشبه اعلام کرد: کالابرگ هنوز آماده نشده؛ دولت ناچار است پرداخت یارانه نقدی را ادامه دهد بدین ترتیب پرداخت یارانه ۳۰۰و ۴۰۰ هزار تومانی در تیرماه نیز ادامه می یابد

محمد مخبر معاون رئیس جمهوری روزچهارنشبه اعلام کرد: کالابرگ هنوز آماده نشده؛ دولت ناچار است پرداخت یارانه نقدی را ادامه دهد بدین ترتیب پرداخت یارانه ۳۰۰و ۴۰۰ هزار تومانی در تیرماه نیز ادامه می یابد

 ۱۹ اردیبهشت ماه اولین مرحله از یارانه جدید ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی به حساب سرپرستان خانوار واریز شد. یارانه‌ای که دو روز بعد یعنی در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ماه قابل برداشت شد.همزمان با واریز کمک معیشتی اردیبهشت ماه، یارانه دوم خرداد هم به حساب برخی از خانوارها واریز شد اما برخی دیگر هنوز پیامک واریز نوبت دوم خرداد ماه را دریافت نکرده‌اند. البته شرایط برای هر دو گروه یکسان است چون یارانه خرداد هنوز قابل برداشت نیست و زمان دقیق برداشت یارانه خرداد ماه اعلام نشده است.در پیامک ارسالی برای خانوارها اعلام شده بود که زمان دقیق برداشت کمک معیشتی توسط سازمان هدفمندی اعلام می‌شود.

زمان دقیق برداشت یارانه خرداد

پیگیری‌ها از سازمان هدفمندی نشان می‌دهد که زمان دقیق برداشت یارانه دوم خرداد هنوز مشخص نشده است.پاسخی که روابط عمومی این سازمان به تجارت‌نیوز داده این است که امکان برداشت یارانه دوم خرداد در روزهای پیش رو بعید است و احتمالا این مبلغ در نیمه دوم ماه و آخرین روزهای خرداد ماه قابل برداشت می‌شود.وزارت رفاه اعلام کرد موضوع یارانه‌ها در حال بررسی است و به محض اینکه بررسی‌ها تمام شود، امکان برداشت فراهم می‌شود.

کمک معیشتی اول ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی ۱۹ اردیبهشت واریز و در تاریخ ۲۱ اردیبهشت قابل برداشت شد. اما عده بسیاری به دریافت نکردن این کمک معیشتی ماهانه اعتراض داشتند. قرار شد این افراد اعتراض خود را در سامانه اعلام کنند و دولت به این اعتراضات رسیدگی کند.

پس تا زمانی که به این اعتراضات رسیدگی نشود، یارانه نوبت دوم خرداد ماه قابل برداشت نیست.

گفتنی است که در هفته گذشته کمک معیشتی جدید برای بخشی از افرادی که از لیست خط خورده بودند،‌ واریز شد. اما این یارانه هم قابلیت برداشت ندارد و سازمان هدفمندی اعلام کرده احتمالا این مبلغ در آخرین روزهای خرداد ماه قابل برداشت است.

با این حال معاون اول رئیس جمهوری روزچهارشنبه در مورد آخرین وضعیت پرداخت یارانه‌ها و اینکه یارانه خردادماه چه زمانی قابل برداشت است، گفت: یارانه ماه اول ریخته شد و مردم هم برداشت کردند در مورد یارانه ماه دوم هم به موقع اجازه برداشت داده خواهد شد. بالاخره جبرانی که دارد انجام می‌گیرد برای اضافه هزینه‌ای است که برای اینکه اصلاح صورت گرفته است.

سیده طیبه حسینی، سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها هم به اقتصاد انلاین گفت: وزارت رفاه به ما تاریخ دقیق واریز یارانه‌ها را اعلام نکرده است؛ فعلا اعلام کردند که موضوع در حال بررسی بوده و به محض اینکه بررسی‌ها تمام شود، به ما ابلاغ می‌کنند که ما بتوانیم امکان برداشت را فراهم کنیم.

حسینی ادامه داد: مساله دیگر این است که وزارت رفاه در سامانه حمایت قسمت دیگری را باز خواهد کرد که افرادی که تقاضای بازبینی داشتند بتوانند مدارک و مستندات خود را ضمیمه کنند؛ این موارد کمی زمان‌بر است؛ به محض نهایی شدن، امکان برداشت فراهم خواهد شد.

سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها در پایان اظهار داشت: افرادی که یارانه‌ آن‌ها قطع بوده به دریافتی‌ها اضافه خواهند شد؛ همچنین برخی از افراد که جدیدا ثبت‌نام کردند نیز یارانه دریافت خواهند کرد. زمانی که اطلاعات افرادی که جدید ثبت نام کردند، بررسی شود، برای آنان نیز یارانه واریز خواهد شد.

یارانه تیرماه ۱۴۰۱ چه زمان واریز می‌شود؟

اگرچه هنوز یارانه خرداد ماه قابل برداشت نشده اما برای بسیاری این سوال مطرح شده است که یارانه تیرماه چه زمان واریز می‌شود و آیا اصلا یارانه‌ای در کار است؟

دولت تاکنون دو مرحله از یارانه جدید ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی را به حساب سرپرستان خانوار واریز کرده است. مرحله اول این کمک معیشتی قابل برداشت شده و مرحله دوم هنوز نه.

اما سوالی که وجود دارد این است که آیا مرحله سوم یارانه جدید هم برای مردم واریز می‌شود و یا واریز نقدی متوقف می‌شود و قرار است به مردم کالابرگ داده شود؟

روز چهارشنبه معاون اول رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درخصوص اجرای طرح کالابرگ الکترونیک، عنوان کرد: ما به لحاظ قانونی موظف بودیم از اول فروردین در واقع این اصلاح را صورت دهیم، یک تعارضی در مصوبه مجلس بود اول اینکه باید از اول فروردین حذف می‌شد، چراکه ارز ترجیحی دیگر وجود نداشت و از سوی دیگر گفته بودند کالابرگ. البته در همان قانون گفته بودند «یا راه‌های دیگر». چون هنوز کالابرگ آماده نشده است ناچاریم یارانه نقدی پرداخت کنیم و این را ادامه بدهیم.

زمان پرداخت کالابرگ

از ابتدای کار قرار بود دولت دو مرحله یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی برای ۹ دهک درآمدی واریز کند تا زیرساخت‌های پرداخت کالابرگ فراهم شود. بعد از آن قرار بود این کمک نقدی، در قالب کوپن الکترونیک به خانوارها تعلق بگیرد.

کمی بعد گفته شد احتمالا زیرساخت‌های کالابرگ به زودی فراهم نمی‌شود و فعلا واریز یارانه نقدی ادامه دارد.

مخبر پیرامون زمان اجرایی شدن کالابرگ الکترونیکی، اظهار داشت: اجرای این طرح در دست دستگاه‌های دیگر است و دارند کار می‌کنند، اجازه دهید که زمان ندهم، اما واقعا فشار ما این است که در حداقل زمان ممکن این موضوع اجرایی شود.

سبد کالابرگ شامل چه کالاهایی است؟

به گفته براتعلی کالابرگ یا همان کوپن برای خرید کالاهای اساسی مانند نان، مرغ، تخم مرغ، لبنیات و روغن است. یعنی کالاهایی که یارانه آنها اصلاح شده است.

براتعلی گفت: بر این اساس  افراد هنگام خرید مبلغ کالا را به قیمت قبل (یارانه‌ای) خریداری می‌کند و مابقی آن را دولت به حساب فروشنده پرداخت می‌کند یا اینکه مبالغ به کارت‌های بانکی افراد واریز می‌شود اما از آن تنها می‌توان کالاهای یاد شده را خریداری کرد.

بر این اساس اگر دولت بتواند ظرف یک ماه باقیمانده زیرساخت کالابرگ را فراهم کند، خانوارها در تیرماه نباید منتظر ریافت یارانه نقدی باشند و تنها می‌توانند کالابرگ را دریافت کنند./منبع: تجارت نیوز

 زمان واریز دومین یارانه نقدی خرداد اعلام شد

معاون اول رئیس جمهور: ۴ کالای بسیار اساسی و مهم هفته آینده قیمت مصرف کننده خواهند خورد.

محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور گفت: اگر ما این ارز ترجیحی را حذف هم نمی‌کردیم مردم می‌دانستند که به دلیل تحولات بین‌المللی اتفاق افتاده و مصوباتی که در مورد حقوق ورودی، ارزش افزوده و برخی عوارض داشتیم، هزینه‌هایی تحمیل می‌شد که اگر حذف ارز ۴۲۰۰ را نداشتیم هم یک موج گرانی به هر حال داشتیم منتها این هم اضافه شد که دارد مدیریت می‌شود.

محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور در پایان جلسه هیات دولت با حضور در جمع خبرنگاران در مورد شناسایی واحدهای ناایمن عنوان کرد: آقای رئیس‌جمهور به وزیر کشور دستور شناسایی ساختمان‌های ناایمن را داده‌اند تا مالکین را مشخص کند و طی دستورالعملی از آنها بخواهد که ایمن‌سازی لازم را انجام دهند.

وی در مورد سفرش به آبادان گفت: در آبادان یک اتفاق بسیار بدی افتاد متاسفانه تخلفات جدی توسط مالک و مراکزی که باید مجوز می دادند، صورت گرفته بود. نسبت به فاجعه و وسعت حادثه دولت تمام امکاناتش را بسیج کرد و الان هم این کار در حال انجام است امیدواریم سریع‌تر این کار انجام شود به خصوص برای جبران خسارت آسیب‌دیدگان چه آنهایی که در آنجا بخشی از این مراکز را فروخته بودند در حال برنامه‌ریزی هستیم این موارد جبران شود اموال مالک توقیف شده است که بشود از محل اموال توقیفی برخی از این جبران‌ها صورت گیرد.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه خسارت جان آدم‌ها قابل جبران نیست، گفت: مایه تأسف است روح مردم هم فوق‌العاده جریحه‌دار شده ولی دولت هم همه امکاناتش را بسیج کرده این کار تقریباً اصلاً قابل قیاس با تجهیزاتی که برای پلاسکو بسیج شده بود، نیست با اینکه حادثه پلاسکو در تهران رخ داده بود از تجربه آنجا استفاده شد. اینجا هم یک استان صنعتی است تمام دستگاه‌های صنعتی بسیج شدند و هنوز هم کار ادامه دارد امیدواریم ظرف چند روز دیگر کلاً بتوانیم این وضعیت را مدیریت کنیم.

مخبر در مورد تمهیدات دولت برای آبله میمونی گفت: تا الان هیچ نمونه‌ای از این موضوع در کشور وجود نداشته و مسئولان در حال کار هستند و خود را برای موارد احتمالی آماده می‌کنند.

وی در مورد آخرین وضعیت پرداخت یارانه‌ها و اینکه یارانه خردادماه چه زمانی قابل برداشت است، گفت: یارانه ماه اول ریخته شد و مردم هم برداشت کردند در مورد یارانه ماه دوم هم به موقع اجازه برداشت داده خواهد شد. بالاخره جبرانی که دارد انجام می‌گیرد برای اضافه هزینه‌ای است که برای اینکه اصلاح صورت گرفته است.

مخبر یادآور شد: البته به برخی دهک‌ها هزینه‌های تحمیل می‌شود یکی از اهداف اصلی این کار این بود که یارانه‌ها هدفمند شود یعنی یک عده از این هدفمندی حداکثر استفاده را می‌کردند در ماه چند بار مرغ و گوشت و تخم مرغ استفاده می‌کردند و برخی خانواده‌ها در ماه یک شانه تخم مرغ هم نمی‌توانستند استفاده کنند باید عدالتی برقرار می‌شد این کار انجام شد و الزامات قانونی هم داشت این طور نبود که بگوییم الزاماتی ندارد آثاری هم روی همه کالاها دارد که داریم روی آن کار می‌کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور تاکید کرد: اگر ما این ارز ترجیحی را حذف هم نمی‌کردیم مردم می‌دانستند که به دلیل تحولات بین‌المللی اتفاق افتاده و مصوباتی که در مورد حقوق ورودی، ارزش افزوده و برخی عوارض داشتیم، هزینه‌هایی تحمیل می‌شد که اگر حذف ارز ۴۲۰۰ را نداشتیم هم یک موج گرانی به هر حال داشتیم منتها این هم اضافه شد که دارد مدیریت می‌شود.

وی ادامه داد: نقشه راهی وجود دارد که یکی از این پازل‌ها حذف ارز ترجیحی بود برنامه‌های دیگر دولت دارد انجام می‌شود باید از مردم تشکر کنم که دارند تحمل می‌کند خواهش می‌کنم مردم حوصله کنند عُسر قبل از فرج است و یسر هم اتفاق می‌افتد.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه ۴ کالای بسیار اساسی و مهم هفته آینده قیمت مصرف‌کننده خواهند خورد، گفت: مردم هر تخلفی را مشاهده کردند به سامانه ۱۲۴ اطلاع دهند. یک گروه کالایی مهم نیز در حال برنامه‌ریزی است و به زودی قیمت مصرف‌کننده خواهد خورد.

مخبر در پاسخ به سوالی درخصوص اجرای طرح کالابرگ الکترونیک، عنوان کرد: ما به لحاظ قانونی موظف بودیم از اول فروردین در واقع این اصلاح را صورت دهیم، یک تعارضی در مصوبه مجلس بود اول اینکه باید از اول فروردین حذف می‌شد، چراکه ارز ترجیحی دیگر وجود نداشت و از سوی دیگر گفته بودند کالابرگ. البته در همان قانون گفته بودند «یا راه‌های دیگر». چون هنوز کالابرگ آماده نشده است ناچاریم یارانه نقدی پرداخت کنیم و این را ادامه بدهیم.

وی پیرامون زمان اجرایی شدن کالابرگ الکترونیکی، اظهار داشت: اجرای این طرح در دست دستگاه‌های دیگر است و دارند کار می‌کنند، اجازه دهید که زمان ندهم، اما واقعا فشار ما این است که در حداقل زمان ممکن این موضوع اجرایی شود.

معاون اول رئیس‌جمهور در رابطه با اجرای طرح پابلوت سهمیه‌بندی نان در زنجان و قزوین، ابراز داشت: ببینید نان و دارو جزو خط قرمزهای دولت است که یک ریال گران نشوند، یعنی هرچه که الان دست مردم می‌رسد یک ریال گران نشود. بنابراین هر وسیله‌ای که ما نان را به دست مردم برسانیم معنایش این است که قیمت آن نباید برای مردم تغییر کند. خب اولویت اول ما به دلیل قاچاقی که در منطقه اتفاق می‌افتد به لحاظ کمبودی که در دنیا در رابطه با آرد و گندم و این‌ها اتفاق افتاده، این است که کالا با قیمت مناسب به دست مردم برسد در حالیکه با توجه به اینکه ما کالاها را با یارانه به بازار عرضه می‌کردیم قاچاق را فوق العاده به صرفه می‌کرد.

وی اضافه کرد: کما اینکه دیدید وقتی این طرح اجرا شد در کشورهای همجوار قیمت بعضی از کالاها چند برابر شد معلوم شد که از داخل استفاده می‌کردند.

مخبر تصریح کرد: اولویت ما این است که بتوانیم این را هم به صورت کالابرگ به مردم بدهیم تا اینکه بعد بتوانیم آرد را آزاد کنیم که مردم نان با همان قیمت سابق به دستشان برسد و در مقابل قیمت آرد منطقی شود که قاچاق آن به صرفه نباشد. این کار الان در زنجان انجام شده، در قزوین شروع شده است و ما تا مطمئن نشویم که بدون هیچگونه اختلالی این کار اتفاق خواهد افتاد عمومی نخواهیم کرد و همینطور پایلوت کار را ادامه می‌دهیم تا مساله تمام شود.

معاون اول رئیس‌جمهور در پاسخ به سوالی درخصوص گرانی بنزین سه بار جمله «بنزین اصلا مطرح نیست» را تکرار کرد.

وی همچنین در پاسخ به اینکه برای اجرای طرح سهمیه‌بندی نان زمان‌بندی در نظر گرفته شده است؟، گفت: خیر، ما همینطور از استان‌های کم جمعیت شروع کردیم آرام آرام می‌بریم به سمت استان‌های پرجمعیت تا کاملا با آرامش اجرا شود. چون روی نان و دارو خیلی حساس هستیم که هیچ تغییری نکند و اگر هم روی دارو می‌بینید قیمت‌ها تغییراتی دارد اقلامی هستند که در لیست مشمول یارانه نیستند.

کد خبرنگار: ۱۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید