گنبد اصلی زیارتگاه در دوره ایلخانی ساخته شده و رواق های پیوست و هشتی ورودی آن مربوط به دوران قاجار است. ‏بقعه و بارگاه با نمای آجری ساخته شده و فاقد تزئینات کاشی است. گنبد آن دو پوششی بوده و به شکل ششی ضلعی در قسمت تحتانی و استوانه ای در قسمت فوقانی دارد.

آیا می‌دانید امامزاده علی اکبر در کجا قرار دارد؟

به گزارش سلام نو، از معروف ترین امامزاده های آرادان، امامزاده علی اکبر است. هر سال در ۲۱ ماه رمضان و ۲۸ صفر این روستای کم‌ جمعیت  مملو از بازدید کننده می شود. در مجموعۀ امامزاده، کتیبه یا سنگ‌ نبشته ‌ای که دال بر بنای اولیۀ آرامگاه و اصل و نسب مدفون در آن باشد وجود ندارد، لیکن براساس شواهد، قدمت تاریخی آن به حدود هشتصد و پنجاه سال قبل می ‌رسد. این بنا آجری بوده و دارای یک گنبد مخروطی شکل دو پوشش است. گنبد اصلی این بنا ایلخانی و رواق‌های پیوست و هشتی ورودی آن مربوط به دوره قاجار است.

آیا می‌دانید امامزاده علی اکبر در کجا قرار دارد؟

امامزاده علی ‌اکبر، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان آرادان در استان سمنان می باشد که دارای زیارتگاهی به همین نام است. گنبد اصلی زیارتگاه در دوره ایلخانی ساخته شده و رواق های پیوست و هشتی ورودی آن مربوط به دوران قاجار است. ‏بقعه و بارگاه با نمای آجری ساخته شده و فاقد تزئینات کاشی است. گنبد آن دو پوششی بوده و به شکل ششی ضلعی در قسمت تحتانی و استوانه ای در قسمت فوقانی دارد. این گنبد به سبک معماری سنتی ساخته شده است. حرم دارای ابعاد ۸*۹ ‏و دیوار داخل آن از زمین به ارتفا ع ۵۰ سانتی متر سنگ کاری شده و بقیه تا زیر گنبد سفید کاری می باشد. از چهار جناح قسمت تحتانی گنبد مشرف‌ به حرم نورگیرهای گچی تعبیه ‌شده اند. در وسط حرم نیز ضریح چوبی مشبکی به طول ۲.۶ و عرض ۲.۲ بر روی قبر گچی قرار گرفته که نسبت به ساخت ضریح مطلا و تعویض آن، اقدام گردیده است. صحن امامزاده دارای ابعاد ۶۴×۵۸ بوده و صحن حرم در سال ۶۸ با سنگ به صورت حصیری مفروش شده است. قسمت باقی مانده حرم امامزاده نیز اخیرا تسطیح و بخشی از آن به صورت گورستان عمومی درآمده است. در سمت راست هشتی نیز یک مسجد وجود دارد و در کنار آن‌ یک پله است که به پشت ‌بام مسجد مردانه متصل می گردد و در سمت چپ حیاط نیز مسجد زنانه قرار گرفته است. در وسط ایوان دو ستون آهنی کار گذاشته ‌شده است، در جلوی درب ورودی امامزاده فضای بزرگی وجود دارد که در طرفین آن تعدادی دکاکین ساخته‌ شده که در حال حاضر استفاده چندانی ندارد و فضایی از آن به‌ عنوان مسجد مورداستفاده قرار می‌ گیرد. در وسط آن درب نسبتاً بزرگی وجود دارد که محوطه را به صحن امامزاده ارتباط می ‌دهد، در مدخل آن هشتی جالبی به چشم می ‌خورد که مربوط به دوران قاجار است. مساحت عرصه امامزاده حدود ۳۳۰۰ متر مربع می باشد.

آیا می‌دانید امامزاده علی اکبر در کجا قرار دارد؟

زیارت نامه

السَّلامُ عَلَیکَ اَیُّهَا السَّیِّدُ الزَّکِیُّ، اَلطّاهِرُ الوَلِیُّ، وَالدّاعِی الحَفِیُّ؛ اَشهَدُ اَنَّکَ قُلتَ حَقّاً، حَقّاً، وَنَطَقتَ حَقّاً وَصِدقاً، وَدَعوتَ اِلی مَولایَ وَمَولاکَ، عَلانِیَةً وَسِرًّا، فازَ مُتَّبِعُکَ، وَنَجا مُصَدِّقُکَ، وَخابَ وَخَسِرَ مُکَذِّبُکَ، وَالمُتَخَلِّفُ عَنکَ، اَشهَد لی بِهذهِ الشَّهادَةِ، لِاَکونَ مَنَ الفائِزینَ بِمَعرِفَتِکَ وَطاعَتِکَ، وَتَصدیقِکَ وَاتِّباعَکَ، وَالسَّلامُ عَلَیکَ یا سَیِّدی وَابنَ سَیِّدی. اَنتَ بابُ اللهِ المُؤتی مَنهُ، وَالمَأخوذُ عَنهُ، اَتَیتُکَ زائِراً، وَحاجاتی لَکَ مُستَودِعةً، وَها اَنَا ذا اَستَودِعُکَ دینی وَاَمانَتی، وَخَواتیمَ عَمَلی، وَجَوامِعَ اَمَلی اِلی مُنتَهی اَجَلی، وَالسَّلامُ عَلَیکَ وَ رَحمَةُ اللهِ وَبَرَکاتُه.

سلام بر تو ای آقای پاک و پاکیزه و سرور من و ای دعوت کننده (به حق) به مهربانی، گواهی دهم که تو حق گفتی و به حق و راستی سخن کردی و (مردم را) آشکارا و نهان بسوی مولای من و مولای خودت دعوت فرمودی رستگار شد پیرو تو و نجات یافت تصدیق کننده ات و نومید و زیانکار شد تکذیب کننده ات و آن کس که با تو مخالفت کرد گواه باش برای من این گواهی را تا من بوسیله معرفت و اطاعت تو و تصدیق و پیروی کردنت از زمره رستگاران باشم و سلام بر تو ای آقای من و ای فرزند آقای من توئی درگاه خدا که از آن درآیند و (معالم دین را) از آن بگیرند آمده ام به درگاهت برای زیارت و حاجتهای خود را به تو سپرده ام و من اکنون به تو می سپارم دینم و امانتم و سرانجام کارهایم و همه آرزوهایم را تا پایان عمرم و بر تو باد سلام و رحمت خدا و برکاتش.

آیا می‌دانید امامزاده علی اکبر در کجا قرار دارد؟


موقعیت مکانی

بقعه امامزاده علی اکبر (ع) در جنوب آرادان و ۱۴ کیلومتری جنوب شرقی گرمسار، در قریه امام زاده علی اکبر واقع شده است. به این بقعه می توان از سمت جاده گرمسار به آرادان دسترسی یافت که در سه راه روستای یاتری علیا وارد روستا شده و میدان دوم روستا به سمت راست میدان ادامه داده تا به قریه امامزاده علی اکبر برسیم. جاده منتهی به بقعه دارای آسفالتی نسبتا مناسب است و زائران و مراجعه کنندگان و ساکنان محل، از آب لوله کشی و برق شهری بهره مند هستند.

 منبع: تریپ یار

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید