رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی گفت: در حال حاضر حداقل مبلغ مورد نیاز برای خرید یخچال و فریزر ایرانی ۲۴ تا ۲۵ میلیون تومان است.

افزایش عجیب قیمت لوازم خانگی در فروشگاه‌های لوازم خانگی/ مردم دیگر توان خرید ندارند

به گزارش سلام نو به نقل از خبرآنلاین، در حالی که فعالان بازار لوازم خانگی از رکود سنگینی در این بازار خبر داده و کاهش هفتاد تا هشتاد درصدی خرید و فروش را در دو سال اخیر مورد استناد قرار می‌دهند اما رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی از تاسیس چهارصد فروشگاه جدید تنها در یک سال و نیم اخیر در این صنف خبر می‌دهد.

اکبر پازوکی در خصوص دلایل افزایش تعداد فروشگاه‌های لوازم خانگی در دوره رکود گفت: به هر حال برخی تصور می‌کنند با توجه به قیمت لوازم خانگی، فعالیت در این صنف پرسود است، از سوی دیگر افراد وقتی از یافتن شغل ناامید می‌شوند با اجاره مغازه‌ای در صدد برمی‌آیند که فعالیت اقتصادی کنند و در صنف لوازم خانگی خلاف سایر صنف ها  ما با افزایش تعداد فروشگاه‌ها روبرو بودیم . 

 او در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت کارخانه‌ها نیز گفت: واحدهای تولیدی در این دوره تعدیل نیرو نکرده اند چراکه به ظرفیت تولید خود نرسیده اند بلکه در این بین نیرو تازه نیز جذب کرده اند

رییس اتحادیه فروشندگان لوزام خانگی در پاسخ به این سئوال که دلیل رشد قیمت‌ها با وجود کاهش تقاضا در بازار چیست؟ گفت: افزایش قیمت مواد اولیه و تورم موجود  در اقتصاد زمینه را برای رشد قیمت مهیا می‌کند از سوی دیگر در ماه‌های اخیر تعداد ازدواج‌ها به حداقل رسیده است و همین امر در سقوط آزاد تقاضا در بازار موثر بوده است ، در عین حال گرانی کالا نیز سبب شده است بخشی دیگر از متقاضیان از بازار خارج شوند .

پازوکی در ادامه افزود: دو عامل همیشه سبب رشد تقاضا در بازار لوازم خانگی می‌شود، اول زمانی که تعداد ازدواج ها افزایش یابد و دوم وقتی ساخت و ساز مسکن رونق گیرد ، تقاضا به بازار لوازم خانگی باز خواهد گشت اما زمانی که آمار ازدواج و ساخت و ساز به شدت پایین است رکود این بازار تشدید می‌شود .

وی تاکید کرد البته مولفه قیمت و قدرت خرید نیز بسیار مهم است، با وجود کاهش ۷۰ تا ۸۰ درصدی فروش در بازار لوازم خانگی، قیمت ها در این بازار کماکان در حال پیشروی است و دلیل آن چیزی نیست به غیر از قیمت بالای مواد اولیه؛ در ضمن تولیدکننده باید با هزار بدبختی ارز تهیه کند و سپس آن را به کشورهایی بفرستد که از آنها مواد اولیه خریده است .

سهم کالاهای قاچاق از بازار لوازم خانگی در ایران

وی در پاسخ به سئوالی درباره سهم لوازم خانگی قاچاق موجود در بازار گفت: طی چهار سال گذشته ، تلاش برای جلوگیری از ورود کالای قاچاق افزایش یافته و از سوی دیگر از فروش کالاهای قاچاق در فروشگاه های با جواز کسب نیز ممانعت شده است. با اطلاع‌رسانی در بین کسبه و همکاری آنها با ارگان‌هایی که از ورود کالای قاچاق جلوگیری می کنند تا حدودی جلوی ورود کالای قاچاق گرفته شده است اما دولت باید تدابیری بیندیشد که من نوعی که به عنوان شوتی و یا تحت هر عنوان دیگری کالای قاچاق را وارد بازار می کنم در جایی مشغول به کار شوم و کار آفرینی صورت گیرد تا از این کار دست بکشم.

وی در ادامه در خصوص حجم تقاضا در بازار و سمت و سوی آن افزود: در حال حاضر با توجه به اطلاع رسانی‌هایی که انجام شده است در این خصوص که اکثر کالاهای خارجی موجود در بازار قاچاق هستند؛ مردم به سمت کالاهای داخلی روی آورده اند اما برخی با علم به اینکه کالا قاچاق است و گارانتی ندارد، اقدام به خرید کالاهای خارجی در شهرهای مرزی، سایت ها و مغازه های بدون جواز می کنند.

پازوکی در ادامه افزود: در حال حاضر برندهای خارجی درصدی از بازار را در اختیار دارند اما با توجه به اینکه آمار صحیحی در این خصوص نیست نمی توان به طور دقیق تخمینی ارائه کرد.

وی در ادامه در خصوص روند تولید لوازم خانگی در داخل گفت: در حال حاضر تولید لوازم خانگی دافزایش یافته و خلائی که در چهار سال گذشته بین تولید و تقاضای بازار وجود داشت، هر سال در حال کاهش است.

پازوکی در ادامه گفت: در ۵ ماه ابتدایی امسال تولید ۱۰.۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است اما هنوز به حد نهایی که صد در صد نیاز داخلی را تامین کند نرسیده است؛ در حال حاضر تولید کالاهایی مانند کولر آبی به تامین صد در صدی رسیده است اما در حوزه کولر گازی هنوز تولید شروع نشده است و تنها برخی از شرکت ها در این حوزه مشغول به کار اند و در تولید تلویزیون اما روند تولید در این مدت منفی بوده است و تقریبا ۱۱.۷ درصد تولید تلویزیون کاهش پیدا کرده است.

رئیس انجمن صنایع لوازم خانگی در ادامه گفت: قیمت بالای تمام شده کالا و عدم قدرت خرید مردم باعث نوسانات در بازار می شود؛ تولیدکنندگان ما در حال حاضر باید به فکر صادرات کالا باشند و دولت باید به آنها در تامین مواد اولیه، پرداخت مالیات و تامین اجتماعی کمک کند تا قیمت تمام شده تولید کننده پایین بیاید و اگر این اتفاق نیافتد روند بازار نیز تغییر نخواهد کرد و مردم به سمت تعمیر کالا تا تعویض آن حرکت می کنند.

به گفته وی در حال حاضر حداقل مبلغ مورد نیاز برای خرید یخچال و فریزر ایرانی ۲۴ تا ۲۵ میلیون تومان است و اجاق های ایرانی موجود در بازار نیز بالای ۷ میلیون تومان قیمت دارند و در چنین شرایطی وسع مردم به خرید لوازم خانگی ایرانی نیز نمی رسد.

پازوکی در ادامه در پاسخ به این پرسش که مهمترین دلایل رشد قیمت لوازم خانگی تولید داخل چیست؛ گفت: مواد اولیه باید ارزان قیمت به دست تولید کننده برسد تا تولید کننده بتواند به جای یک شیفت سه شیفت کار کند.

وی در ادامه افزود: تولید کننده وقتی سه شیفت کار کند هزینه سربارش نیز کاهش پیدا خواهد کرد و زمانی که هزینه سربار کاهش پیدا کند نیازی به پرداخت مالیات در صادرات نیست و تشویق دولت شامل حال آن‌ها می شود .

کد خبرنگار: ۱۳
۶۹دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 19
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 50
  • گشتاسپ GB ۱۱:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۶
    96 0
    برای همین میخواستم واردات قطع شود قیمتها گران کنند کار ایرانی آینه مثل خودرو قیمتها بردن بالا پراید یکصدوپنچاه میلیون تومان کردن.هر چی تولید کردن خورد مردم بدن با قیمت نجومی . کیفیت هم مطرح نیست.
  • هموطن IR ۱۹:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
    0 0
    بلایی که سر لوازم خانگی آمد دقیقا دایورت شده سیاست خودرو است فضایی بسته برای صاحبان کالا که هرجور دوست دارند در آن بتازند خداحافظ لوازم خانگی نو بریم دنبال تعمیر
  • IR ۲۰:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
    0 0
    مملکت بی صاحب همینه وصلام در ظمن خلایق را هر چی لایق
  • حسین IR ۲۰:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
    0 0
    سه عامل تعیین کننددر محول نقش اساسی دارند، و مردم بعلت بالا بودن هزینه تولید مجبورند جنس گران و بی کیفیت نسبت به خارجی بخرند، ا- مواد اولیه، ۲-تکنولوژی تولید ۳- نرخ برق ،اب ، حمل ونقل ( خدمات عمومی) قیمت اب ، برق در ایران نسبت به کشور کره بالغ بر یک پنج هست، اگر کارخانه دار از تکنولوژی پیشرفته در خط تولید استفاده نمیکند بایستی هزینشو مصرف کننده بدهد بخش عمده مواد اولیه هم شامل ورق فولادی ، سیم ،کابل ، مس و.... در کشور تولید میشه نیاز به ارز نداره چرا کالای تولیدی نسبت به سه سال پیش بیش از ۴ تا ۶ برابر شده ،
  • صادق RU ۲۰:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
    0 0
    امام خمینی. این جماعت حتی یک نانوایی را نمی توانند اداره کنند.
  • IR ۲۱:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
    0 0
    بااین قیمتها کدوم جوونی جرات ازدواج داره؟ بعد میگن تا ۳۰ سال دیگه جمعیت ایران پیر میشه. همه چی رو به هم قشنگ وصل کردن که ریشه ایران و ایرانی رو از بیخ بزنن. اون از مرغ و تخم مرغ و گوشت و روغن و لبنیات و هزار تا کوفت دیگه .... مردمو رسما فرستادن دنبال نخود سیاه
  • مسعود IR ۲۱:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
    0 0
    آفرین بازهم جا داره علی برکت ا...
  • بهی IR ۲۱:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
    1 0
    به نظر می رسد که دولت قصد پیوستن به برجام را ندارد و حالا با جلوگیری از ورود کالای خارجی هزینه جاری را ناگزیر از جیب مردم در می‌اوردو مردم ناچارند هر جنس بنجلی را به قیمت گران بخرند . عین همان داستانی که سال‌هاست در مورد خودرو وجود دارد و‌ اخیرا در ماجرای واکسن هم شاهد بودیم
  • IR ۲۱:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
    0 0
    حمایت از تو لید داخلی یعنی گرانتر پس همان بهتر که اصلا مردم نخرند کاش ما ملت این همت را داشتیم که که با نخریدن بتو آنیم جلوی گرانی را بگیریم وقتی روی دستشان باد کرد مجبور میشن ارزان کنند
  • امیر IR ۲۱:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
    0 0
    آقای مسؤل آخه جوونا با کدوم پول ازدواج کنن روز ب روز گرانی گران فروشی مغازه داران چ ربطی ب ازدواج داره مگ قراره فقط اونا بخرن تو مملکت ما چیزی ب اسم ارزانی نه هست و نه میاد
  • علی IR ۲۱:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
    0 0
    کاش یکی بود ازگرانی نجاتمون بده مسئولین که هیجی
  • ناشناس IR ۲۲:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
    0 0
    اینم از لوازم خانه! واردات هم نباشه میشه این دیگه، با این گرانی ها پدر مردمو در میارن!
  • مصطفی IR ۲۲:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
    1 0
    جلوی واردات قانونی و قاچاق گرغته شود کارخانجات تولیدیه لوازم خانگی یکه تازی کنن و قیمتها رو هر طوری دوست دارن ببرن بالا چه اتقاقی افتاده واقعا که قیمتها افزایش پیدا میکنه ؟!!!!
  • سبحان IR ۲۲:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
    1 0
    سلام بابا همون یه شبه بکشید راحت شیم واسه شما که کاری نداره این چه وضعی در آوردید سر مردم بدبخت
  • مهدی کاضمی IR ۲۳:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
    0 0
    حرف دل منو زدی نه بیشتر نه کمتر۶
  • دوستی IR ۲۳:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
    0 0
    ما ایرانی ها تا واردات قطع می شود قیمت بالا میبرند می گویند اش کشک خالت است بخوری پات نخوری پات قیمت بال کیفیت پایین
  • ناشناس IR ۲۳:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
    0 0
    هربلایی سرمان بیارن حقمونه .
  • حسین شیرنژاد IR ۰۴:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۸
    0 0
    بسم الله الرحمن الرحیم اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند،حمایت از کالاهای داخلی می تواند باعث خودکفایی و شکوفایی و رونق اقتصاد کشور شود،اما به شرطها و شروط ها. اولا :تولید محصولات، با کیفیت وبا تکنولوژی روز دنیا و قابل رقابت پذیر با کالاهای مشابه خارجی دوما:فراهم آوردن به موقع و به میزان لازم،مواد اولیه و قطعات مختلف مورد نیاز، برای تولید کالاهای مختلف سوما:نظارت مستمر،دقیق بر تولید،توزیع و فروش کالاها و قطع کردن دست دلالان، رانت خواران( از تولید به مصرف) چهارم:دادن مشوق هاو امتیازات مختلف به تولید کننده های محصولات با کیفیت وقیمت مناسب وداشتن خدمات پس از فروش،ضمانت نامه رسمی ومعتبر مدت دار و ایجاد انگیزه برای رقابت سالم بین برندهای گوناگون پنجم: نظارت مستمر بر قیمت کالاها در فروشگاهها و جلوگیری احتکار کالاها و محصولات برای بالا بردن قیمت آنها توسط فروشندگان وافراد سود جو فرصت طلب و...علی برکت الله.
  • مهدی IR ۱۰:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۸
    0 1
    همیشه بجای حل مسأله صورت مسأله رو حل میکنن ... سود خود تحریمی رو کی می‌بره ... همش فقط رانت خواران ، رانت ، رانت

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید