بر اساس اعلام وزارت بهداشت تا روز گذشته ۴۶ میلیون‌ و ۸۹۹ هزار و ۴۳۴ نفر در کشور واکسن دریافت کرده‌اند؛ ۳۲ میلیون و ۲۵۰ هزار و ۵۴۳ نفر دوز اول و ۱۴ میلیون و ۶۴۸ هزار و ۸۹۱ نفر هم هر دو دوز.

طرح ضربتی واکسیناسیون کرونا در تهران آغاز شد / تمام متولدان ۱۳۸۳ به قبل می‌توانند واکسن بزنند

به گزارش سلام نو به نقل از همشهری، طرح ضربتی واکسیناسیون در تهران و تمام شهرستان‌های اطراف آغاز شده و تمام مراکز واکسیناسیون هم به صورت ۲ شیفت صبح و عصر واکسیناسیون مراجعه‌کنندگان را انجام می‌دهند. با توجه به حذف محدودیت سنی تمام افراد بالای ۱۷ سال می‌توانند با مراجعه به سامانه سلامت نسبت به ثبت کدملی‏، مرکز واکسیناسیون و ساعت تزریق اقدام کنند.

تعداد فوتی‌های روزانه کرونا در پیک پنجم، سرانجام پس از ۵۳ روز به زیر ۳۰۰ مورد رسید؛ تعداد فوتی‌هایی که اوایل شهریور به بیش از ۷۰۰ نفر هم رسیده بود. حالا  بر اساس اعلام وزارت بهداشت، در شبانه‌روز اخیر، ۲۸۵ مرگ به دلیل ابتلا به کرونا ثبت شده است. کارشناسان تأکید می‌کنند که کاهش تعداد مرگ‌ها به دلیل بالا رفتن میزان تزریق واکسن است و به نظر می‌رسد روند کاهش مرگ‌ها به دلیل روند افزایشی واکسیناسیون، ادامه‌دار باشد. پیش از این علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرده بود که در هفته دوم آبان‌ماه، تعداد فوتی‌های روزانه به زیر ۵۰ نفر می‌رسد. او دلیل این اتفاق را واکسیناسیون تعداد قابل‌توجهی از افراد در کشور تا آن زمان اعلام کرده بود.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت تا روز گذشته ۴۶ میلیون‌ و ۸۹۹ هزار و ۴۳۴ نفر در کشور واکسن دریافت کرده‌اند؛ ۳۲ میلیون و ۲۵۰ هزار و ۵۴۳ نفر دوز اول و ۱۴ میلیون و ۶۴۸ هزار و ۸۹۱ نفر هم هر دو دوز. با این همه اما با شروع فصل پاییز،  متخصصان حوزه سلامت نسبت به ورود سویه‌های جدید و اوج‌گیری پاندمی در فصل سرما و احتمال وقوع یک پیک جدید، اعلام نگرانی می‌کنند. آنها می‌گویند ممکن است با جهش جدیدی از ویروس یا ورود سویه لاندا به کشور، وضعیتی مشابه پاییز سال گذشته در کشور رخ دهد. وضعیت پاییز امسال را میزان واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌های بهداشتی تعیین می‌کند؛ چراکه همین حالا هم خبرهایی که از استان‌های دیگر به گوش می‌رسد حکایت از کاهش میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی دارد؛ تاجایی که قاسم جان‌بابایی‏‌، معاون درمان وزارت بهداشت در این باره می‌گوید: «در بعضی استان‌ها که دستورالعمل‌ها به‌درستی رعایت نمی‌شود، عبور از موج پنجم طولانی‌تر شده است.»

به گفته این مسئول، هنوز کشور از پیک پنجم عبور نکرده است. تجربه‌های قبلی نشان می‌دهد که گاهی یک پیک در استانی یک تا یک‌ماه‌ونیم باقی می‌ماند، اما در استان دیگری تا ۳ ماه هم ماندگار است.  در میان استان‌ها با کاهش ورودی بیمارستان‌ها، گفته می‌شود پایتخت شرایط نسبتا بهتری را تجربه می‌کند.

نادر توکلی‏، معاون درمان ستاد مقابله با کرونای تهران هم با اشاره به این موضوع به همشهری می‌گوید که طرح ۱۰ روزه ضربتی تسریع واکسیناسیون در تهران آغاز شده است: «این طرح در تهران و تمام شهرستان‌های اطراف آغاز شده و تمام مراکز واکسیناسیون هم به صورت ۲ شیفت صبح و عصر واکسیناسیون مراجعه‌کنندگان را انجام می‌دهند. با توجه به حذف محدودیت سنی تمام افراد بالای ۱۷ سال می‌توانند با مراجعه به سامانه سلامت نسبت به ثبت کدملی‏، مرکز واکسیناسیون و ساعت تزریق اقدام کنند. همچنین سامانه ۶۰۷۰ هم اطلاع‌رسانی درباره ساعت کار مراکز واکسیناسیون ۲۴ ساعته را ارائه می‌کند.»

به گفته توکلی، روند کاهشی شیوع کرونا در تهران خوب است؛ به‌طوری‌که میزان مراجعات سرپایی هم نسبت به دوره پیک بیماری  ۵۵ درصد کاهش یافته است. در این میان مرگ‌های کرونایی تهران چند روز است که دورقمی شده است.

حالا بر اساس اعلام وزارت بهداشت، دیگر محدودیت سنی برای واکسیناسیون وجود ندارد و تمام متولدان ۱۳۸۳ به قبل می‌توانند به پایگاه‌های واکسیناسیون مراجعه کنند. همچنین علاوه بر واکسیناسیون تمام متولدان ۱۳۸۳ به قبل‏، گفته می‌شود اولین نوبت برای واکسیناسیون گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال هم ۹ و ۱۰ مهر تعیین و به خانواده دانش‌آموزان اعلام شده است؛ خبری که هنوز به صورت رسمی منتشر نشده است. کریم همتی‏، رئیس جمعیت هلال‌احمر در این‌باره از واردات ۱۲ میلیون دوز واکسن دانش‌آموزی کرونا در هفته آینده خبر داده و گفته:‌ «این واکسن‌ها در ۲ محموله  ۶ میلیون دوزی وارد کشور و به دانش‌آموزان تزریق می‌شود.» از سوی دیگر هم قرار است دوز یادآور یا بوستر کادر درمان با تامین واکسن‌های فایزر و «جانسون و جانسون» انجام شود.

حیدر محمدی‏‌، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در این باره می‌گوید:‌ «واکسن‌های فایزر و جانسون و جانسون مجوز مصرف اضطراری ایران را گرفته‌اند، اما چون خوش‌قول نیستند، خیلی روی آن حساب باز نمی‌کنیم. اگر طرف خارجی به وعده‌هایش عمل کند، واردات آنها را خواهیم داشت.»

به گفته محمدی، واکسن فایزر از بلژیک و جانسون و جانسون از آلمان تهیه و به عنوان دوز بوستر (سوم) کادر درمان استفاده می‌شود.

کد خبرنگار: ۱۴
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید