آزادسازی واردات خودرو به در بسته شورای نگهبان خورد و دوباره به مجلس برگشت و قرار است ایرادات و ابهامات آن بررسی و برطرف شود.

مخالفت با آزادسازی واردت خودرو /  ایرادات شورای نگهبان به طرح آزادسازی واردات خودرو چیست؟

به گزارش سلام نو به نقل از تجارت‌نیوز، آنگونه که سخنگوی شورای نگهبان گفته مصوبه مجلس درباره آزادسازی واردات خودرو دارای چند ابهام است. یکی ابهام درباره واردات بدون ارز خودرو و دیگری مغایرت‌های این مصوبه سیاست‌های حمایت از تولید و سرمایه ایرانی.

به گفته هادی طحان یکی از ایرادات شورای نگهبان به آزادسازی واردات خودرو، درباره ماده ۴ این طرح بوده. یعنی تعرفه واردات خودروهای هیبریدی که البته مجلس این ماده را اصلاح کرد.

ایراد دوم درباره نحوه انتقال ارز بود و شورای نگهبان از مجلس خواسته نحوه واردات خودرو بدون انتقال ارز دقیق و شفاف بیان شود.

جز ایرادات خود شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام آزادسازی واردات خودرو را مغایر با سیاست‌های حمایت از تولید ایرانی و کار و سرمایه ایرانی دانسته بود. به گفته طحانی، مجمع حتی ماده ۱۰ مصوبه را که قبلا ایرادی به آن وارد نشده بود، مغایر با سیاست‌ها دانسته است.

حالا قرار است مصوبه آزادسازی واردات خودرو دوباره به مجلس برگردد و ایرادات و ابهامات آن بررسی و برطرف شود. پس از آن، این مصوبه دوباره برای بررسی باید به شورای نگهبان برگردد و در صورت تایید این شورا، به قانون تبدیل می‌شود.

مخالفت مجمع با واردات خودرو

پیش از این هم مصطفی میرسلیم گفته بود مجمع تشخیص مصلحت نظام با مصوبه آزادسازی واردات خودرو مخالف است و شورای نگهبان هم قطعا این مصوبه را تصویب نمی‌کند.

اما داود دانش جعفری، عضو مجمع تشخیص گفته بود اظهارات میرسلیم نظر مجمع نبوده و نظر شخصی ایشان است. مجمع با واردات خودرو مخالف نیست.

در طرح ابتدایی، پیشنهاد شده بود که تعرفه واردات خودروهای هیبریدی و برقی حذف شود. پیشنهادی که مجلس آن را رد کرد و تعرفه واردات خودروهای هیبریدی به قوت خود باقی ماند.

دانش جعفری گفته بود اگر اختلاف میان مجلس و شورای نگهبان حل نشود، تصمیم‌گیری درباره واردات خودرو به مجمع تشخیص مصلحت نظام سپرده می‌شود و این مجمع باید درباره این مصوبه تصمیم بگیرد.

البته آنگونه که سخنگوی شورای نگهبان گفته مجمع ایرادات جدیدی به این مصوبه گرفته است. اما جز مجمع، آزادسازی واردات خودرو مخالفان دیگری هم دارد و حتی وزیر صمت هم با آن مخالف است. چون رضا فاطمی امین هفته قبل اعلام کرد دولت هیچ برنامه‌ای برای واردات خودروی خارجی ندارد.

این در حالی است که فعالان بازار خودرو می‌گویند اگر واردت خودروی خارجی به کشور آزاد شود، هم بر کاهش قیمت خودروهای خارجی اثر می‌گذارد و هم بر قیمت خودروهای داخلی. حتی برخی از فعالان از کاهش ۴۰ تا ۵۰ درصدی قیمت خودرو در بازار خبر داده‌اند که در صورت مخالفت مجمع با این طرح، کاهش قیمت منتفی است و حتی ممکن است قیمت خودروهای خارجی گرانتر هم بشود.

کد خبرنگار: ۱۳
۷دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 5
  • IR ۰۲:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۲
    0 0
    منافع شخصی تصمیم گیرندگان باعث شده صنعت فشل خودرو سازی همچنان فشل باقی بماند .
  • Ali IR ۰۹:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۲
    0 0
    اگر پولی هست، چرا آن را برای درد جامعه هدایت نمی کنند و رفته اند دنبال واردات خودرو. یعنی تمام مشکلات گرانی دارو، غذا و مسکن مردم حل شده و فقط این ماشین وارد کردن برای یک عده ای خاص مانده. چند درصد مردم توان خرید ماشین میلیاردی دارند؟. پول دارها از ماشین های قبلی خسته شده اند، دنبال مدل جدید هستند. هزینه آن را باید کل ملت بدهد. آیا اکنون این واردات در اولویت سیاست های دولت جدید است. آن هم با شعار فقر زدایی !

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید