دکتر علی نوری، دکترای جامعه شناسی، استاد دانشگاه و پژوهشگر مسائل اجتماعی عقیده دارد جامعه ناپذیر بودنِ نوجوانان تقصیر فرزندان یا والدین نیست بلکه این دولت و آموزش و پرورش است که باید برنامه‌های صحیح آموزشی داشته باشد.

چرا سنِ روابط جنسی کاهش یافته است؟

سلام نو _ سرویس اجتماعی: بلوغ جنسی و پدیدار شدن نیاز های جنسی یکی از مهم ترین تحولاتی است که نوجوان آن را حس می‌کند. آموزش مسائل جنسی از همان سال‌های نخست کودکی و نوجوانی باید آغاز شود، زیرا افراد بزرگسال و اطرافیان این بچه ها خواسته و یا ناخواسته و به‌طور مستقیم و یا غیرمستقیم در حال اثرگذاری بر هویت جنسی نوجوانان هستند. سوال اینجاست که مدیریت نیاز های جنسی نوجوان چگونه امکان پذیر است؟ عدم شناخت و مدیریت این نیازها چه آسیب‌ هایی را برای نوجوان به وجود می آورد؟

دکتر علی نوری، دکترای جامعه شناسی، استاد دانشگاه و پژوهشگر مسائل اجتماعی به ویژه خانواده و نوجوانان، در گفت‌وگو با سلامِ نو در رابطه با کاهش سن روابط جنسی در نوجوانان، گفت: بر اساس پژوهش های انجام شده در ایران روابط جنسی کاهش سنی داشته و به ۱۴ سال رسیده است، طی مصاحبه‌های انجام شده با نوجوانان، علتِ داشتن روابط متعدد در پسران بیشتر دلایل جنسی و در دختران دلایل عاطفی دارد.

این پژوهشگر مسائل نوجوانان با بیان این‌که کاهش سن روابط جنسی در جامعه هم به لحاظ زیست شناختی هم به لحاظ جامعه شناسی آسیب محسوب می‌شود، اضافه کرد: از لحاظ زیست شناختی زمانی که سن روابط جنسی کاهش پیدا می‌کند، قوای جنسی در دوره‌ی جوانی و میانسالی تحلیل می‌رود. مسئله دیگر در ایران، عدم اعتماد پسران به جنس مخالف خود و ترس از آبرو در دختران باعثِ پایین آمدن آمار ازدواج می‌شود.

نوری با اشاره به این‌که فرهنگ و ذهنیت هر جامعه و حتی هر نسل متفاوت است، ادامه داد: در گذشته این مسائل تابو بوده و ارزش‌های خانواده این موضوع را نمی‌پذیرفت اما با گذر زمان و تغییر سبک زندگی و تحولات سریع ِجامعه نمی‌توانیم خانواده یا نوجوانان را مقصر بدانیم چرا که فاصله‌ی دهه و سن والدین با فرزندان ۳ نسل محسوب می‌شود. نوع تربیت والدین امروزی با توجه به فردگرایی شدید، حاکمیت نفع شخصی و تغییر نگرش‌ها نسبت به والدین گذشته تغییر کرده است در نتیجه نوجوانانی را با ذهنیتِ خود تحویل جامعه می‌دهند.

این استادِ دانشگاه با بیانِ این‌که تغییر نوعِ تربیتِ امروزه‌ی والدین بیشترین نقش را در نوعِ جامعه پذیری و شکل‌گیری اعتقادات و ارزش‌های نوجوانان به دنبال داشته است، افزود: اینترنت، ماهواره و شبکه‌های اجتماعی هم در این شکل‌گیری تاثیر داشته است اما والدین به دلایل مختلف وقت و زمانی برای تربیت فرزندان صرف نمی‌کنند، با توجه به فیلم و سریال‌های ماهواره‌ای و مسائل این‌چنینی برای این فرزندان دیگر ارزش‌های خانوادگی معنا ندارد و تابو ها شکسته می‌شود.

  دکتر علی نوری در پاسخ به این پرسش که خانواده، دولت و آموزش و پرورش چگونه می‌توانند روند صحیحی را پیش بگیرند، گفت: ما چه در آموزش و پرورش و چه در خانواده در جامعه‌پذیر کردن و آموزش نوجوانان کوتاهی داریم. طبیعتا دولت باید متناسب با تغییرات جامعه و تحولاتِ سنی افراد جامعه برای والدین برنامه‌های آموزشی داشته باشد تا آن‌ها بتوانند تربیتِ صحیحی داشته باشند، در مدارس هم باید مهارت های عاطفی،گفت‌وگو، مهر ورزیدن،شیوه‌ی حل مسئله و غیره آموزش داده شود.

این جامعه شناس در پایان با اشاره به این‌که جامعه‌ی ایران در مقایسه با جوامع دیگر هنوز هم ارزش‌های خود را حفظ کرده است اما در حال حاضر به سرعت این ارزش‌ها دارد از دست می‌رود، گفت: عدم توجه به شرایطِ زمانه و محیط اجتماعی که از لحاظ شبکه های اجتماعی و  نوع تربیت، نوجوانان را احاطه کرده است باعثِ سخت گذشتن بر جوانان شده است. در عین حال جامعه و خانواده از آن‌ها توقع زیادی دارد و به اشتباه فکر می‌کند که نوجوانان همیشه در حال اشتباه کردن هستند و بزرگسالان همیشه رفتار صحیحی دارند بنابراین رفتارهای تند و حق به جانب این والدین باعث می‌شود فرزندان به افراد بیگانه و دوستان احساس نیاز کنند.

کد خبرنگار: ۲۲
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید