رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهور ترکیه در تماس تلفنی با رییس شورای اروپایی گفت: ترکیه در حال حاضر مامن دستکم پنج میلیون مهاجر است و دیگر توانایی پذیرش مهاجران بیشتر را ندارد.

هدف ترکیه دستیابی به صلحی با دوام در افغانستان است / توانایی پذیرش مهاجران بیشتر را نداریم

به گزارش سلام نو، ایسنا به نقل از خبرگزاری آناتولی نوشت: رجب طیب اردوغان و شارل میشل، رئیس جمهوری ترکیه و رئیس شورای اروپایی درباره مسائل منطقه‌ای از جمله تحولات در افغانستان و مساله مهاجرت به علاوه اقداماتی در راستای بهبود و پیشبرد روابط دو جانبه آنکارا-بروکسل گفتگویی تلفنی داشتند.

اردوغان گفت، تحولات اخیر در افغانستان نشان‌دهنده اهمیت حضور ترکیه در پروژه همکاری ساختاری اتحادیه اروپا در حوزه‌های امنیتی و دفاعی است.

وی تاکید کرد، هدف نخستین ترکیه دستیابی به صلح و ثباتی با دوام در افغانستان و همچنین تخلیه شهروندان ترکیه از این کشور است که اکنون تحت نفوذ و کنترل طالبان قرار دارد.

رئیس جمهوری ترکیه با اشاره به اینکه بسیاری از کشورهای اروپایی نیز خواسته‌های خود برای حمایت از تخلیه را برآورده کرده‌اند، تاکید کرد که ارتش ترکیه تلاش‌های فوق‌العاده‌ای برای برقراری نظم در افغانستان و بهره‌برداری صحیح از فرودگاه کابل انجام داده است.

اردوغان به شارل میشل گفت که به دنبال نقل و انتقال آرام و ایمن در افغانستان است و افزود: اگر اقدامات ضروری صورت نگیرد،‌ فشار مهاجرت از افغانستان بیش از هر زمان دیگری بیشتر می‌شود و این چالش جدی برای تمامی کشورها خواهد بود. اتحادیه اروپا باید به مردم افغان در کشور خودشان و کشورهای همسایه به ویژه ایران کمک کند.

وی ادامه داد: ترکیه در حال حاضر مامن دستکم پنج میلیون مهاجر است و دیگر توانایی پذیرش مهاجران بیشتر را ندارد. ترکیه درخواستی از اتحادیه اروپا برای پذیرش پرسنل محلی که برای هیات این اتحادیه در افغانستان کار می‌کردند، دریافت کرده است. کشورهای عضو اتحادیه اروپا تنها پذیرای تعداد کمی از این افراد بوده‌اند. این مساله را نمی‌توان با چنین اقدامات نمادینی حل و فصل کرد و نمی‌توان از ترکیه بیش از این انتظار داشت تا این مسئولیت را متقبل شود.

رئیس جمهوری ترکیه تاکید کرد که ضرورت دارد یک همکاری جامع، صادقانه و در سطح بالا ایجاد شود و به یاد داشته باشید که ترکیه یک کشور داوطلب است.

کنترل غیرمنتظره طالبان بر افغانستان و تصرف ۱۱ روزه کابل باعث شده تا موجی از پناهجویان افغان شامل غیرنظامیانی که به سربازان خارجی یا گروه‌های بین‌المللی کمک می‌کردند، از این کشور بگریزند و بسیاری از آنها حالا نگران مجازات توسط طالبان باشند.

کد خبرنگار: ۱۸
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید