داریوش قنبری با تاکید بر ضرورت تایید صلاحیت جریان‌های فکری مختلف ادامه داد: واقعیت این است که یک جریان فکری نمی‌تواند بین خودش رقابت ایجاد کند و برای این که معنای واقعی انتخابات شکل بگیرد جریان رقیب حداقل باید به اندازه بستن یک لیست مناسب نامزد انتخاباتی داشته باشد.

اگر اصلاح‌طلبان از یک اصولگرا حمایت کنند رقابت بی‌معنا می‌شود / انتخابات حداقل باید بین دو جناح باشد

سلام نو – سرویس سیاسی: رد صلاحیت‌های گسترده در انتخابات‌های شورای شهر و اما و اگرهای جدید شورای نگهبان برای انتخابات ریاست جمهوری این مسئله را به ذهن متبادر می‌کند که حضور اصلاح‌طلبان در عرصه انتخابات با پاسخ سرد نهادهای نظارتی مواجه می‌شود و باز هم باید منتظر رد صلاحیت‌ها ماند، رد صلاحیتی که این بار ظاهرا با شکلی متفاوت به انتخابات ریاست جمهوری هم سرایت کرده است.

با ابلاغیه جدید شورای نگهبان درباره شرایط ثبت نام نامزدهای ریاست جمهوری، بخشی از نامزدهای اصلاح‌طلب عملا امکان ثبت نام در انتخابات را از دست داده‌اند. در این شرایط برخی تحلیلگران بدبین، حتی امکان تایید صلاحیت چهره‌ای مثل اسحاق جهانگیری را نیز قطعی و صد در صد نمی‌دانند.

در این شرایط اصلاح‌طلبان امید به تایید صلاحیت دارند؟ آیا با ادامه این وضعیت، این جریان سیاسی دست به حمایت از یک چهره اصول‌گرا می‌زند؟ آیا بدنه اصلاح‌طلبان در این وضعیت حاضر به شرکت در انتخابات می‌شود؟

داریوش قنبری، نماینده پیشین مجلس با اشاره به وضعیت کنونی اصلاح‌طلبان امیدوار است که در نهایت آن‌ها نامزد خاص خود را در انتخابات داشته باشند و به سلام نو می‌گوید: اگر به انتخاب‌های قبلی نگاه کنیم می‌بینیم که همیشه جناح‌های مختلف کشور نمایندگانی در صحنه داشتند و من امیدوارم این بار هم اصلاح‌طلبان نامزدهای خود را در صحنه داشته باشند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب انتخابات مجلس گذشته را متفاوت ارزیابی می‌کند و می‌گوید: البته در این میان انتخابات مجلس در سال ۹۸ متفاوت بود و به طور هم‌زمان ثبت نام اصلاح‌طلبان به نسبت کم و رد صلاحیت‌ها به نسبت زیاد بود.

وی روند رد صلاحیت‌های نامزدهای شورای شهر را با معیارهای مردم‌سالارانه منطبق ندانست و افزود: با وجود رد صلاحیت گسترده در حوزه شوراهای شهر، به نظرم انتخابات ریاست جمهوری این دوره با دیگر انتخابات‌ها متفاوت است.

این نماینده پیشین مجلس ادامه داد: به نظر من امکان ندارد که در انتخابات ریاست جمهوری تنها یک جریان خاص سیاسی نامزد داشته باشد و انتخابات حداقل باید بین دو جناح باشد تا مردم بتوانند دست به انتخاب بزنند. وگرنه انتخاب از میان نامزدهایی که متعلق به یک جریان سیاسی باشند معنا و مفهومی ندارد.

قنبری با اشاره به تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری مبنی بر مشارکت حداکثری ادامه داد: با توجه به تجربیات گذشته و تاکید رهبری بر مشارکت حداکثری به نظر می‌رسد که ما در نهایت شاهد تایید صلاحیت برخی چهره‌های اصلاح‌طلب خواهیم بود چون این قابل تصور نیست که اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری بدون کاندیدا بمانند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در پاسخ به این پرسش که آیا با ادامه شرایط فعلی می‌توان مردم را به خاطر عدم شرکت در انتخابات سرزنش کرد گفت: اگر مردم فکر کنند رقابتی در انتخابات وجود ندارد میلشان به مشارکت تضعیف می‌شود و اساسا جریان‌های سیاسی هم نمی‌توانند آنان را به مشارکت در انتخابات تهییج کنند.

وی با تاکید بر ضرورت تایید صلاحیت جریان‌های فکری مختلف ادامه داد: واقعیت این است که یک جریان فکری نمی‌تواند بین خودش رقابت ایجاد کند و برای این که معنای واقعی انتخابات شکل بگیرد جریان رقیب حداقل باید به اندازه بستن یک لیست مناسب نامزد انتخاباتی داشته باشد.

قنبری در پاسخ به این پرسش که در صورت ادامه این شرایط شاهد حمایت اصلاح‌طلبان از نامزدهای اصول‌گرا خواهیم بود یا نه، گفت: اصلاح‌طلبان نمی‌توانند اصول‌گرایان را در لیست خود قرار دهند، آن‌چنان‌که اصول‌گرایان هم چنین نمی‌کنند، در نتیجه اصلاح‌طلبان باید نامزد خود را داشته باشند.

وی ادامه داد: نظر شخصی من این است که هر جا نامزد اصلاح‌طلب نداشتیم از نامزد معتدل حمایت کنیم، اما نمی‌توانیم از نامزدی حمایت کنیم که با ما نزدیکی فکری ندارد و یک اصول‌گرای تمام عیار است. اگر اصلاح‌طلبان از یک اصول‌گرا حمایت کنند رقابت عملا بی‌معنا می‌شود چون معنای انتخابات رقابت بین اندیشه‌ها است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب حمایت از اصول‌گرایان را باب میل بدنه رای اصلاح‌طلبان نیز ندانست و افزود: حتی اگر اصلاح‌طلبان تصمیم بگیرند که در هر انتخاباتی به یک نامزد اصول‌گرا روی بیاورند بدنه اجتماعی آنان این تصمیم را نمی‌پذیرد. چون این تصمیم متناسب با افکار و اندیشه‌های اصلاح‌طلبان نیست.

وی با اشاره به تعامل دو سویه بین بدنه و جریان‌های سیاسی گفت: شما در انتخابات مجلس هم دیدید که مردم مایل به مشارکت در انتخابات نبودند و با وجود ارائه لیست توسط اصلاح‌طلبان باز هم مردم در انتخابات شرکت نکردند، در نتیجه این طور نیست که هر تصمیم یک جریان سیاسی با استقبال بدنه آن مواجه شود.

کد خبرنگار: ۹
۱دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید