به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، کیفیت هوای در تهران طی دی ماه ۲۴ روز آلوده بود که از این بین سهم هوای ناسالم برای همه گروهها ۱۳ روز و سهم هوای ناسالم برای گروههای حساس ۱۱ روز گزارش شده است این درحالیست که کیفیت هوا در این ماه تنها شش روز در شرایط قابل قبول قرار داشت.
آلاینده دی اکسیدنیتروژن فراتر از حد مجاز
بر اساس اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، علت اصلی آلودگی هوا در تمام این روزها افزایش غلظت ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون بوده است اما طی پنج روز نیز غلظت آلاینده دی اکسید نیتروژن فراتر از حد مجاز رفت و در شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار گرفت اما بهدلیل آنکه طی این روزها شاخص ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون نسبت به آلاینده دیاکسید نیتروژن بیشتر بود، این ذرات بهعنوان آلاینده شاخص اعلام شدند.
بر اساس آخرین سیاهه انتشار شهر تهران منابع متحرک ازجمله خودروهای شخصی، اتوبوسها، خودروهای دیزلی و... ۳۵ درصد در تولید اکسیدهای نیتروژن نقش دارند. سهم نیروگاهها نیز در تولید اکسیدهای نیتروژن ۳۲ درصد و سهم منابع خانگی، تجاری و اداری ۱۴ درصد اعلام شده است.
شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در گزارشهای سالانه خود آورده است که افزایش غلظت آلاینده دیاکسید نیتروژن میتواند سبب تشدید بیماریهای ریوی شد.
با این وجود آنچه که سبب شد کیفیت هوای تهران در بیشتر روزهای دی ماه آلوده باشد، ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون است که به گفته عیسی کلانتری - رییس سازمان حفاظت محیط زیست- دو سوم علت این آلودگی مربوط به موتورهای گازوییلسوز و صنایعی است که از مازوت استفاده میکنند.
روزهای آلوده امسال رکورد زد
بررسی کیفیت هوای پایتخت در دی ماه طی پنج سال اخیر نشان میدهد که تعداد روزهای آلوده در اولین ماه زمستان امسال رکورد زده است. چرا که طی سال گذشته در دی ماه کیفیت هوا تنها یک روز در شرایط ناسالم برای همه افراد و ۱۴ روز در شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار داشت. کیفیت هوا در این بازه زمانی ۱۵ روز نیز در شرایط قابل قبول بود.
بر این اساس کیفیت هوا طی ماه سال ۹۷ نیز ۲۳ روز در شرایط مطلوب قرار داشت که در این بین سهم هوای قابل قبول ۲۰ روز و سهم هوای پاک سه روز گزارش شده است. کیفیت هوا در اولین ماه زمستان این سال طی ۷ روز بهدلیل افزایش غلظت ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون ناسالم برای گروههای حساس بود.
سیاهه انتشار شهر تهران نشان میدهد که سهم کامیونها در تولید ذرات معلق حدود ۱۶ درصد و سهم موتورسیکلتها ۱۰ درصد است. بهطور کلی سیاهه انتشار شهر تهران سهم منابع متحرک را در آلودگی هوای این شهر ۶۰ درصد و سهم منابع ثابت ازجمله نیروگاهها، پالایشگاهها و صنایع را حدود ۴۰ درصد اعلام کرده است. هرچند که اگر این صنایع و نیروگاهها از سوخت مازوت استفاده کنند، سهم بیشتری در آلودگی هوا خواهند داشت.
بر اساس اطلاعات موجود کیفیت هوای تهران در دی ماه ۹۶، ۱۸ روز آلوده بود که در این بین سهم هوای ناسالم برای گروههای حساس ۱۷ روز و سهم هوای ناسالم برای همه یک روز گزارش شد همچنین کیفیت هوا در همین بازه زمانی طی سال ۹۵، هشت روز در شرایط قابل قبول، ۱۸ روز در شرایط ناسالم برای گروههای حساس و چهار روز در شرایط ناسالم برای همه قرار داشت.
به گزارش ایسنا، درحال حاضر حدود ۴۰۰ هزار کامیون فرسوده که آلایندگی زیادی دارند باید از رده خارج شوند همچنین از ۶۵۰۰ اتوبوس تهران حدود ۴۰۰۰ اتوبوس اسقاطی هستند و عمر آنها بالای ۳۰ سال است. کلانتری - رییس سازمان حفاظت محیط زیست - میگوید تا زمانیکه برای هوای پاک سرمایهگذاری نشود، هوای ناپاک در کلانشهرهای کشور خواهیم داشت. از سوی دیگر اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نشان میدهد که کیفیت هوا در پایتخت از ابتدای سال تاکنون ۹۱ روز در شرایط ناسالم برای گروههای حساس و ۱۵ روز در شرایط ناسالم برای همه بوده است. سهم تهرانیها از هوای پاک طی امسال، تنها ۱۵ روز گزارش شده است.
نظر شما