به گزارش سلام نو به نقل از مهر، تروییکای اروپایی امضاء کننده توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ میلادی موسوم به برجام (انگلیس، آلمان و فرانسه)، امروز چهارشنبه در بیانیه ای بدون اشاره به عدم انجام تعهدات خود ذیل این توافقِ بین المللی از ایران خواستند که غنی سازی ۲۰ درصدی اورانیوم را متوقف کند!
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، در بیانیه مشترک این ۳ کشور که توسط وزارت خارجه بریتانیا منتشر شد، با طرح ادعایی مضحک گفته شده است: از آغاز غنی سازی ۲۰ درصدی اورانیوم توسط ایران در روز ۴ ژانویه (۱۵ دی ماه) در تاسیسات فردو عمیقا احساس نگرانی می کنیم!
بیانیه مذکور در ادامه مدعی شد: این اقدام که هیچ توجیه منطقی ندارد، دارای مخاطرات مهمی در زمینه منع اشاعه بوده، نقض آشکار برنامه جامع اقدام مشترک به شمار میرود و توافق را تهیتر از قبل میکند. این اقدامِ ایران، فرصت مهم بازگشت به دیپلماسی با دولت جدید آمریکا را در معرض خطر قرار می دهد!
در ادامه ادعاهای واهی تروییکای اروپایی در این خصوص آمده است: این یک رویداد منفی جدی است که تعهد مشترک طرفهای برجام در ۲۱ دسامبر برای حفظ این توافق را تضعیف میکند.
اروپایی ها در بیانیه مشترک خود سپس اضافه کردند: برای ارزیابی نحوه مقابله با عدم پایبندی ایران با سایر طرفهای این توافق در چارچوب برجام در تماس خواهیم بود.
این در حالیست که ساعاتی پس از آغاز فرآیند تولید اورانیوم با غنای ۲۰ درصد در مجتمع غنیسازی شهید علیمحمدی (فردو) در روز دوشنبه، اتحادیه اروپا نسبت به آن واکنش نشان داد.
«پیتر استانو» سخنگوی این اتحادیه هم دوشنبه هفته جاری در این باره مدعی شده بود که این اقدام ایران یک «انحراف قابل توجه» از تعهدات تهران ذیل توافق هستهای ۲۰۱۵ است!
وی همچنین گفته بود که مقامات این اتحادیه در بروکسل تا زمان ارائه اطلاعات دقیق از سوی مدیر آژانس بین المللی انرژی اتمی در اواخر روز دوشنبه صبر کرده و سپس در مورد اقدام لازم تصمیم گیری خواهند کرد.
گفتنی است که دوشنبه هفته جاری «علی ربیعی» سخنگوی دولت ایران اعلام کرد که مجتمع غنی سازی شهید علیمحمدی (فردو) «فرآیند تولید» اورانیوم با غنای ۲۰ درصد را آغاز کرده است.
لازم به ذکر است که اخیراً مجلس شورای اسلامی در چارچوب گامهای کاهش تعهدات هستهای و نامه رئیس جمهور ایران به کشورهای اروپایی، در پاسخ به روند اقدامات خصمانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران و همراهی کشورهای اروپایی با آن، طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها را به تصویب نهایی رساند.
نظر شما