به گزارش سلام نو به نقل از روزنامه خراسان، زوال عقلی یا دمانس به اختلال مزمن و گاهی حاد فرایندهای روانی به علت بیماری مغز اطلاق میشود که طی آن مشکلاتی در حافظه و تفکر کردن فرد رخ میدهد. در واقع زوال عقل به مجموعه علایمی اطلاق میشود که میتواند باعث آسیب به مغز و بدتر شدن شرایط طی زمان شود. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اکسپرس، علایم مربوط به این بیماری ارتباط مستقیمی با بخشی از مغز دارد که دچار آسیب شده است. برای مثال، مشکلات رفتاری و زبانی میتواند ناشی از آسیب به بخشی از مغز باشد که مسئول این اقدامات است.
بد دهانی، نخستین علامت ابتلا به زوال عقل
براساس اعلام مرکز آلزایمر انگلیس، بعد از تحقیق و بررسی روی حدود۵۰۰ نفر به این نتیجه رسیدند که علایم دمانس عقلی میتواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. زوال عقل اغلب با مشاهده فراموشی در فرد همراه است، اما این موضوع نخستین علامت این بیماری نیست. محققان میگویند بد دهانی به دیگران میتواند از نخستین علایم ابتلا به زوال عقل باشد. افراد مبتلا به زوال عقل ممکن است خویشتن داری خود را از دست بدهند. به همین دلیل اصلا موضوع عجیبی نیست که شاهد آن باشیم این افراد از کلمات زشت، الفاظ رکیک و بیادبانه حتی نسبت به غریبهها استفاده کنند. این افراد ممکن است به دیگران خیره شوند یا به صورت زبانی و جسمی رفتارهای پرخاشگرانه از خود نشان دهند.
علایم دیگر این بیماری روانی
متخصصان انگلیسی میگویند دیگر تغییرات رفتاری این بیماران میتواند شامل بیتوجهی به بهداشت شخصی، پرخوری و از دست دادن انگیزه باشد. این افراد ممکن است دچار زودرنجی یا بی طاقتی در برابر دمای محیط، سر و صدا و درد شوند. پیشنهاد میشود افراد پس از مشاهده این علایم به روانشناس مراجعه کنند. حتی اگر در دیگران شاهد این علایم بودید آنها را برای مراجعه به روانشناس تشویق کنید. کسانی که دارای سوابق خانوادگی هستند باید این موضوع را جدی بگیرند. البته و با این حال، عوامل محیطی هم میتواند در بروز زوال عقل تاثیرگذار باشد. تحقیقات نشان داده است چاقی و استعمال دخانیات میتواند خطر ابتلا به دمانس و آلزایمر را افزایش دهد. همچنین با افزایش سن، خطر بروز این بیماری در افراد بیشتر می شود.
نظر شما