به گزارش سلام نو به نقل از فرارو، "شاهین" جدیدترین محصول سایپا توجه ها را به خود جلب کرده است، اخیرا سایپا اعلام کرده که در طرح پیش فروش این خودرو بیش از ۱۰۰ هزار نفر ثبت نام کردند.
سایپا می گوید توانسته خودروی شاهین را مطابق با استانداردهای ۸۵ گانه داخلی و در سطح استانداردهای اروپایی، طراحی و به مرحله تولید انبوه نزدیک کند.
بنا به ادعای سایپا۹۲ درصد قطعات خودروی شاهین ساخت قطعه سازان داخلی است و اگر تولید برخی از قطعات، توجیه اقتصادی داشت و یا کشور با فقدان برخی از مواد اولیه که بعضا مواد معدنی است روبرو نبود، درصد داخلی سازی بالاتر بود.
شاهین، نخستین سدان بر پایه پلت فرم SP۱۰۰ است. این سدان خانوادگی قرار است با دو کیسه هوا، سانروف، ترمزهای دیسکی، سیستم روشنایی در روز (Daylight)، سنسور نور و پارک و دوربین عقب، نمایشگر لمسی، فرمان برقی، آینههای تاشو برقی، استارت دکمه ای، تهویه مطبوع اتوماتیک، سیستم کنترل فشار باد تایرها TPMS و ... وارد بازار شود.
شاهین همانطور که در گذشته نیز گفته شد، با پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو با حداکثر توان ۱۱۰ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۱۶۵ نیوتن متر روانه خیابانهای کشورمان شود.
البته سایپا می گوید در راستای تکمیل سبد محصولات سایپا و تنوع بخشی که هدف گذاری شده، قرار است کراس اوور پلت فرم SP۱۰۰ با نام تجاری آریا نیز تولید شود.
سایپا اعلام کرده که خط تولید پلت فرم SP۱۰۰ سایپا که «شاهین» نخستین فرزند آن خواهد بود با ظرفیت کامل میتواند در هر شیفت۲۴۰ دستگاه خودرو با توانایی ارتقا به ۴۸۰ دستگاه را تجاری سازی و در هر شیفت ۱۴۳ اشتغال مستقیم ایجاد کند.
موفقیت سایپا شاهین در تست تصادف
همچنین این خودروسازی مدعی است: «با تستهایی که شاهین در مراکز بینالمللی پشت سر گذاشته است، این خودرو را باید در ردیف ایمنترین خودروهای تولیدشده در کشور قرار داد.»
"از جمله تستهایی که این خودرو توانسته با موفقیت پشت سر بگذارد، تست ایربگ SRS است. این نوع ایربگ که در خودروهای روز دنیا نیز بهکار گرفته میشود، نوعی ایربگ هوشمند است که باتوجه به سطح فشاری که خودرو و مجموعه ایمنی آن از جمله کمربند ایمنی تحمل میکنند، عکسالعمل کیسه هوا را کنترل خواهد کرد.
گفته میشود این خودرو توانسته استانداردهای ECE اتحادیه اروپا را که در زمینه ایمنی هستند پاس کند؛ موردی که خود برگ برندهای در کارنامه محصول جدید سایپا بهشمار میرود.
موتور و جعبه دنده
سایپا در ابتدا قصد استفاده از موتور ارتقای یافته ی ۱۶۵۰ سی سی برلیانس برای این خودرو را داشت اما با شروع تحریم ها و ترک بازار کشور توسط خودروسازان چینی از جمله برلیانس، برنامه ی سایپا نیز برای استفاده از این موتور تحت تاثیر قرار گرفت و در نهایت، استفاده از موتور توربوشارژ تیبا و ساینا بر روی شاهین مورد استفاده قرار گیرد.
ظاهرا جعبهدنده شاهین را شرکت کرهای HPT به سفارش سایپا ساخته است و کاملا با جعبهدنده ساینا اتومات و کوییک اتومات، متفاوت است.
تیپهای شاهین
سایپا برای نسخه دندهای شاهین دو تیپ و برای نسخه اتوماتش نیز چهار تیپ مختلف درنظر گرفته است. البته تجربه نشان داده که سایپا، به مرور زمان، عرضه تیپهای پایهای محصولاتش را متوقف میکند؛ دقیقا مشابه اتفاقی که برای تیبا و ساینا رخ داد.
قیمت شاهین
هنوز نمی توان دقیقا گفت که قیمت شاهین چقدر است، اما قطعا گرانترین خودرو داخلی سایپاست. در پیش فروش اخیر سایپا مبلغ ۱۳۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان برای پیش پرداخت شاهین در نظر گرفته بود که اگر این مبلغ را پنجاه درصد قیمت اصلی کارخانه در نظربگیریم احتمالا نرخ این خودرو به ۲۷۰ میلیون تومان هم برسد.
پیشتر کارشناسان هم رقم مشابهی برای شاهین پیش بینیکرده بودند. چیزی که روشن است قیمت بازار بالاتر از قیمت کارخانه خواهد بود.
نظر شما