علیرضا رییسی، سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: کرونا در ۱۴۵ شهر روند کاهشی داشته است دو تا سه هفته دیگر هم کاهش میزان فوتی ها مشخص می شود.

روند ابتلا به کرونا کاهشی است/ فریب روند کاهشی کرونا را نخورید/ رصد شهرها برای تغییر محدودیت‌ها از دوشنبه

به گزارش سلام نو به نقل از تابناک، «نباید فریب خورد که کرونا روند کاهشی داشته و پروتکل‌ها کنار گذاشته شود، بلکه باید فاصله گذاری، ترددهای غیر ضروری و زدن ماسک را جدی گرفت و از حضور در تجمعات پرهیز کرد.»

علیرضا رییسی، سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا در حاشیه جلسه امروز این ستاد گفت: موفقیت در مهار بیماری با توجه به رعایت مردم و پروتکل ها، بالای ۹۰ درصد بوده است و روند بیماری رو به کاهش گذاشته است. ۱۴۵ شهر روند کاهشی داشته که جای خوشحالی زیادی دارد. ۱۰ شهر باقی مانده نیز با روند کاهشی نیز همراه بوده است.

وی افزود: ۸۹ شهراز ۵ آبان با محدودیت مواجه شد که به غیر از دو شهر تمامی شهرهای از وضعیت قرمز خارج و نارنجی شدند. دو تا سه هفته دیگر هم میزان فوتی‌ها در این روند مشخص می‌شود. امید است بر این اساس روند فوتی‌ها کم شود.

رئیسی در ادامه گفت: نباید فریب خورد که کرونا روند کاهشی داشته و پروتکل‌ها کنار گذاشته شود بلکه باید فاصله گذاری، ترددهای غیر ضروری و زدن ماسک را جدی گرفت و از حضور در تجمعات پرهیز کرد. به مردم هشدار می‌دهم سرد شدن هوا و کاهش تهویه می‌تواند در شیوع بیماری تاثیر گذار باشد از این رو لازم است تا در اماکن سر بسته تمهیدات بهداشتی رعایت شود.

معاون «بهداشت» وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه گفت: هم اکنون در پی آن هستیم تا تعداد تست‌های کرونا به ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تست در روز برسد و همچنین بنا داریم تا سامانه یکپارچه آزمایشگاه در یک بانک اطلاعاتی قرار گیرد.

رییسی افزود: طی چند روز گذشته از حضور افرادی که بلیت خریده و خواستار مسافرت بودند از طریق سامانه جلوگیری شد و همچنین از حضور افراد کرونا مثبت در حمل و نقل عمومی ممانعت به عمل آمد بدین ترتیب در صورت دریافت خدمات از افراد کارت ملی گرفته می‌شود. این مقوله به دلیل حفظ سلامتی فرد و دیگران است، چون در صورت آزمایش مثبت می‌توان فرد را کنترل کرد.
 

ساعتی پیش وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پیامی، از وزیر راه و شهرسازی به خاطر همکاری در مدیریت کرونا و امکان دسترسی به پایانه‌ها و حمل و نقل عمومی به منظور کنترل مسافران بین شهری از نظر ابتلا به کرونا قدردانی کرد. در طرح جدید مدیریت کرونا و بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا، مسافران بین شهری که از وسایل حمل و نقل عمومی مانند هواپیما، قطار و اتوبوس استفاده می‌کنند از طریق ارتباط با سامانه وزارت بهداشت از نظر ابتلا به کووید۱۹ کنترل می‌شوند و افرادی که تست کرونای آن‌ها طی دو هفته گذشته مثبت باشد از ادامه سفر منع می‌شوند.

سخنگوی قرارگاه مقابله با کرونا تاکید کرد: ادارات دولتی تعطیل هستند مگر اینکه بالاترین فرد در دستگاه خواستار حضور حداقلی کارکنان باشد.

او با اشاره به برخی تصمیمات در هفته پیش رو افزود: وضعیت شهرها از دوشنبه رصد می‌شود تا به اعمال محدودیت جدید بپردازیم. برای مثال اگر یک شهر از قرمز به نارنجی تغییر کرده به نسبت پروتکل‌ها و محدودیت‌ها اعمال می‌شود.

معاون وزیر بهداشت در پایان گفت: از وزارت ارتباطات، وزارت راه و مردم در راستای پیشبرد اهداف ستاد مقابله و با کرونا تشکر می کنم.

روحانی: محدودیت راهکار نیست؛ هشدار است

نشست امروز ستاد ملی مبارزه با کرونا در حالی برگزار شد که به مانند هر شنبه، ریاستش را روحانی، رئیس جمهور کشورمان عهده دار بود. نشستی که تحت تاثیر ترور شهید فخری زاده قرار داشت و رئیس جمهور پس از ایراد سخنانی پیرامون آن، ضمن قدردانی از مردم برای همراهی در اجرای محدودیت‌های کرونایی در هفته اخیر گفت: البته ما به خوبی می‌دانیم که محدودیت راهکار اصلی نیست، محدودیت یک علامت و یک هشدار بزرگ است و پشت سر آن باید اقدامات زیادی انجام گیرد تا ما به هدف برسیم.

روحانی افزود: تقریبا از اوایل آبان یعنی از یک ماه پیش، این محدودیت‌ها ابتدا در ۴۳ شهرستان سپس در ۴۶ شهرستان آغاز شد که الحمدالله نتایج این محدودیت‌ها در آمار امروز نمایان بود که بسیار تاثیرگذار و موثر بوده است. همچنین از اول آذر در ۱۵۰ شهری که در آن‌ها اعمال محدودیت شدید صورت گرفت در آن شهرها هم ما علائم مثبت را بعد از یک هفته مشاهده می‌کنیم و امیدواریم تا پایان هفته جاری شاهد تحولات مثبت بیشتری باشیم.

وی عنوان کرد: علاقه ما این است که با همکاری مردم مخصوصاً در این هفته شهرهای قرمز به شرایط نارنجی یا شرایط زرد برگردند که تا هم مردم بتوانند فعالیت اقتصادی داشته باشند و هم ما بتوانیم این بیماری را به خوبی کنترل کنیم.

رییس جمهوری با بیان اینکه همه مردم ما می‌دانند راه‌حل اصلی برای مبارزه با این بیماری، تغییر رفتار اجتماعی مردم است، اظهار داشت: مردم عزیز ما باید سبک زندگی‌شان را تغییر دهند، فاصله اجتماعی را مراعات کنند، در تجمعات شرکت نکنند و ترددها را به حداقل ضروری برسانند تا ما در این شرایط بتوانیم به نقطه مطلوب در مقابله با این بیماری برسیم.

وی با تاکید بر لزوم ارائه آموزش‌های لازم به مردم گفت: هنوز آموزش ما به طور دقیق و ملموس برای همه مردم توضیح داده نشده است که بتوانند به‌راحتی این علائم را دریافت کنند. مردم ما باید در شرایطی که در آن قرار داریم اصل را بر این بگذارند که سرماخوردگی را هم به حساب کرونا بگذارند و مراقبت‌ها و مواظبت‌ها را شروع کنند، به پزشک مربوطه مراجعه‌کنند، خودشان را قرنطینه کنند. مخصوصا در هفته‌های اخیر متخصصین ما نکاتی را مورد توجه قرار دادند و تاکید کردند که فضای بسته یکی از عوامل مهم شیوع این بیماری است.

روحانی، مسئله دوم را کادر درمان و آمادگی و تجهیزات کادر درمانی عنوان کرد و گفت: وزارت بهداشت و درمان هم همه تلاش خود را خواهد انجام داد تا تسهیلات بیشتری برای کادر درمان فراهم کند. کادر درمان که به طور طبیعی بعد از ۹ ماه خسته شده اند برای اینکه بتوانند به خوبی مراقبت‌های لازم را انجام دهند، باید تجهیزات در اختیار داشته باشند.


وجود ۱۴۸ هزار تخت بیمارستانی در کشور سابقه نداشته است


رییس دولت دوازدهم با اشاره به آماده بودن ۱۴۸ هزار تخت بیمارستانی در کشور گفت: ما تا الان ۱۴۸ هزار تخت نداشتیم. در دولت یازدهم همه تخت‌ها چه دولتی و چه غیر دولتی با هم ۹۰ هزار تخت بود که ۴۰ هزار تخت چندان قابل استفاده نبود و بازسازی شده است.

وی خاطرنشان کرد: امروز به نقطه مطلوب رسیده ایم و آی سی یوهای مجهز داریم و اعلام شد در این دوره ۸، ۹ ماهه کرونا، حدود دو هزار و ۱۸۷ تخت آی سی یو اضافه شده است و این رقم بسیار مهمی است.

روحانی با بیان اینکه تجهیزات درمانی و کادر درمان همه به صحنه آمده اند، گفت: ما ۴ هزار تختی آی سی یو داشتیم و ناچار بودیم آن را به ۵ هزار تخت برسانیم، اما امروز تخت به اندازه کافی داریم و کار گسترده‌ای نسبت به این تجهیزات انجام گرفته است.

رییس جمهوری در عین حال شیوه کار را مسئله مهمی در مقابله با کرونا دانست و گفت: این تعطیلات یک هفته ۲ هفته، کمتر یا بیشتر، نارنجی یا قرمز تمام می‌شود، اما همه کارهای اصلی باید باقی بماند و این گونه نباشد وقتی ۱۵ روز تمام شد بگویم حالا به زندگی عادی خود برگردیم. زندگی تا پایان سال عادی نیست ممکن است ماه‌های نخست سال آینده هم عادی نباشد تا واکسن و درمان قطعی برسد و تا شرایط مطمئن هنوز خیلی فاصله داریم.

وی اضافه کرد: مهم این است که بتوانیم آزمایش‌ها را توسعه و گسترش دهیم. تعداد آزمایش ۲۵ تا ۴۰ هزار بود که اکنون به صد هزار رسیده و در ماه‌های بعد به ۱۲۰ هزار خواهد رسید و باید به یک نقطه‌ای باید برسیم تا کاملاً مطمئن شویم، مردم را کنترل می‌کنیم.

روحانی در عین حال آزمایش را قدم اول دانست و گفت: غربالگری درست از طریق این آزمایش انجام می‌شود پس از آن مرحله ردیابی است افرادی که با فرد مبتلا در تماس بودند را ردیابی می‌کنیم و با خود مبتلا که باید دوران قرنطینه را سپری کند هم در ارتباط خواهیم بود که کجاست و چه میکند.

کد خبرنگار: ۱۴
۱دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • کیهان IR ۲۱:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۸
    0 0
    خودشون هر عدد ورقم فوتی که بخوان می‌بندند به ناف کرنا اون هم که زبون نداره رد یا تأیید کنه توی محل کسب ما تا هزار متر از۴طرف که همه را ۳۰ساله میشناسم حتی فسیلها نمردن اما پر خیابون ماسکیه اخبار هم یه خط در میون مطالب قدیمی یا تکراری یا اظهار نظر آدمهای بی ربط درباره کرنا است الله و اعلم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***