وزیر امور مذهبی پاکستان گفت دولت این کشور به منظور تسهیل سفرهای زیارتی شهروندانش به ایران و تقویت حوزه ‌گردشگری مذهبی، خواستار امضای توافق‌نامه همکاری با جمهوری اسلامی ایران است.

تمایل پاکستان به همکاری در حوزه گردشگری مذهبی با ایران

به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا، جلسه ستاد مشترک وزارتخانه‌های پاکستان به ریاست «پیر نورالحق قادری» وزیر امور مذهبی این کشور با هدف بررسی طرح تدوین سیاست جامع زیارتی، در اسلام‌آباد برگزار شد.

در این جلسه با حضور نمایندگان ارشد وزارتخانه‌های امور خارجه، کشور، دارایی،‌ توسعه و برنامه‌ریزی، راه و ترابری و نهادهای امنیتی پیشرفت‌های صورت گرفته در جهت تسهیل سفرهای زیارتی شهروندان پاکستانی به ایران و دستورالعمل‌های ابلاغی از جانب کابینه این کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت. 

وزارت امور مذهبی پاکستان امروز (پنجشنبه) در بیانیه‌ای به نقل از وزیر امور مذهبی این کشور اعلام کرد: پاکستان سیاست جامعی برای تسهیل سفرهای زیارتی اتباع خود به جمهوری اسلامی ایران و عراق به اجرا خواهد گذاشت که از این طریق حوزه، گردشگری مذهبی نیز تقویت می‌شود.

وی افزود: دولت برای آسان‌تر شدن سفرهای اتباع خود به اماکن مقدس و حضور در آیین‌های مذهبی از هیچ تلاشی فروگذار نمی‌کند.

قادری با تبیین ویژگی‌های سیاست جامع زیارتی پاکستان گفت: سازماندهی و اعزام کاروان‌های زیارتی به ایران به شیوه سفرهای حج انجام خواهد شد و البته تسهیل سفرهای زمینی به مقصد ایران نیز در اولویت قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: منطقه مرزی "تفتان" (گذرگاه مشترک مرزی با ایران در مجاورت میرجاوه) مسیر اصلی تردد زائران پاکستانی است و دولت برنامه‌ تامین اقامت، خدمات درمانی و عمومی در مرز را به اجرا می‌گذارد.

وزیر امور مذهبی پاکستان درخصوص سفرهای زیارتی به عتبات عالیات به ویژه ایام اربعین حسینی نیز گفت: دولت پاکستان نمایندگان این وزارتخانه را در بغداد، نجف اشرف و کربلای معلی برای راهنمایی زائران پاکستانی و رسیدگی به مشکلات آنان مستقر می‌کند.

وی تاکید کرد: زیرساخت‌های لازم در مرز تفتان فراهم خواهد شد و نوسازی جاده‌های منتهی به مرز مشترک پاکستان با ایران نیز در دستور کار قرار دارد.

نورالحق قادری افزود: دولت پاکستان مصمم به امضای توافق‌نامه همکاری با دولت‌های جمهوری اسلامی ایران و عراق در راستای تسهیل سفرهای زیارتی و گسترش گردشگری زیارتی با این کشورها است.

وزارت امور مذهبی پاکستان اواسط تیرماه امسال ابتکار و طرح‌های خود و سایر وزارتخانه‌های ذی ربط این کشور برای تدوین سیاست جامع با هدف ساماندهی سفرهای زیارتی زائران شیعه این کشور به جمهوری اسلامی ایران را برای تائید در اختیار اعضای کابینه این کشور قرار داده بود که متعاقب آن یک کمیته ویژه زیرمجموعه کابینه تشکیل و مامور پیگیری و نهایی کردن رایزنی‌ها شد.

سالانه ۱۲۰ هزار شهروند پاکستانی در قالب گردشگری مذهبی، سیاحتی و فرهنگی برای زیارت اماکن مذهبی به ایران، عراق و سوریه سفر می‌کنند.

با توجه به دشواری سفرهای زمینی برای زائران پاکستانی و حوادث ناگوار، «عمران‌خان» نخست‌وزیر این کشور دو سال قبل دستورالعمل ویژه‌ای برای حل مشکلات زائران در گذرگاه مرزی تفتان (مرز مشترک با میرجاوه ایران) ابلاغ کرد.

دولت اسلام‌آباد با تاکید بر پیروی از سیاست جامع برای تسهیل در سفر زائران پاکستانی به مقصد ایران و عراق، از اوایل سال گذشته رایزنی جهت اجرای سیاستی جامع مانند برنامه حج برای مدیریت سفرهای زیارتی زائران شیعه، فعال شدن خط دریایی و اختصاص پروازهای ویژه به منظور رفت و آمد زائران را آغاز کرد.

کد خبرنگار: ۱۸
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***