به گزارش سلام نو به نقل از ایلنا، قاسمعلی حسنی اظهار داشت: بنکداران مثل سایر بازارها در انتظار یک تحول درونی و بیرونی است. کالاهای اساسی همه در بازار موجود است اما در مورد بعضی کالاها مثل روغن قیمتها غیرمعقول و غیرمنطقی است. قیمت پشت جلد روغن طی یک سال حدود ۲۵ تا ۲۶ درصد افزایش داشته است. ولی در بعضی موارد مثل روغن ۴.۵ کیلویی یا ۱۶ کیلویی تا ۲۰۰ درصد بالای قیمت مصرفکننده خرید و فروش میشود.
وی اضافه کرد: اختلاف نظر بین بانک مرکزی و گمرک، عدم تخصیص ارز به همه و عرضه ارز محدود باعث شده که همه نتوانند فعالیت کنند و بنابراین مواد اولیه واردکنندگان در گمرکها رسوب کند و کمتر به خط تولید برود.
حسنی در این مورد افزود: برای مثال قیمت دولتی شکر ۶۷۰۰ تومان است، معلوم نیست شکر با این قیمت به شما برسد یا خیر. اما اگر شکر ۷۴۰۰ تومانی بخواهید به راحتی در دسترس است. این نشان میدهد وفور کالا هست اما به قیمت دولتی نیست. به قیمت غیررسمی هرچقدر بخواهید کالا وجود دارد.
وی در مورد افزایش قیمتها تصریح کرد: ما مشکل خاصی در کالاها نداریم، بلکه افزایش قیمت و گرانفروشی داریم، در مورد برنج خارجی از ابتدای سال تا به حال ۲۰۰ درصد افزایش قیمت داشتیم. افزایش قیمت شکر هم بالا بوده، قیمت حبوبات هم بین ۱۰ تا ۳۰ درصد بالا رفته است.
رییس اتحادیه بنکداران مواد غذایی اظهار کرد: بالا رفتن قیمتها بعد از این به سیاستهای بانک مرکزی برمیگردد که ارز تخصیص دهد یا خیر، اگر ارز بدهند بازار ثبات خواهد داشت و در صورت نرسیدن ارز دچار مشکل میشود.
حسنی در مورد کالاهای رسوبی در گمرک گفت: برای هر ایرانی بین ۱۷ تا ۱۸ کیلوگرم روغن مصرف میکند که شامل مصرف خانگی و صنعتی میشود. با پنج درصد کم و زیاد ثابت مانده است. طبیعتا وقتی شایعه نبود یک کالا بچرخد طبیعتا خرید آن هم افزایش پیدا میکند. با اینهمه باید منتظر سیاست بانک مرکزی در قبال تخصیص ارز بود. اما ما به اندازه مصرف سه سال کشور در گمرک کالا داریم ولی نمیتوانیم وارد کنیم.
وی در پایان افزود: امیدواریم در وزارتخانههای مسئول اتاقهای فکری تشکیل شود و از تخصص، تجربه و سرمایه بازار آزاد در راه رفاه مردم استفاده کنند.
نظر شما