سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام کرد ۲۷ مهر محدودیت‌های صادرات و واردات اقلام تسلیحاتی ایران پایان خواهد یافت.

۲۷ مهر؛ پایان محدودیت‌های تسلیحاتی ایران

به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا،«سعید خطیب‌زاده» صبح امروز در نشست خبری هفتگی با خبرنگاران، فرارسیدن دهه آخر ماه صفر را تسلیت گفت و با اشاره به تحولات سیاست خارجی طی هفته گذشته اظهار داشت: وزیر امور خارجه در ۱۹ مهر در صدر هیاتی محدود از نظر تعداد اما بلندمرتبه به چین رفت و با همتای چینی خود دیدار کرد.

 سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: در روزهای اخیر سفرای سوریه و ژاپن هم در پایان ماموریتشان در تهران با ظریف دیدار کردند. 

وی ادامه داد: همچنین وزیر امور خارجه دومین رایزنی تلفنی خود را با لاوروف درباره قره‌باغ انجام داد ایشان همچنین با وزیر امور خارجه انگلیس هم رایزنی کردند. 

رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه با بیان اینکه هفته بعد یعنی ساعت ۳:۳۰ صبح ۲۷ مهر ماه محدودیت‌های تسلیحاتی مندرج در قطعنامه ۲۲۳۱ ملغی می‌شود، تصریح کرد: پنج سال بعد از تصویب برجام این اتفاق می‌افتد و هفته بعد، پنجمین سالگرد تصویب برجام است. در ۲۷ مهر، هم مجوزخواهی صادرات و واردات تسلیحاتی ملغی شده و هم محدودیت سفر ۲۳ شخصیت حقوقی هم رفع می‌شود. 

 وی یادآورشد: مهمترین بعد تاریخ ۲۷ مهرماه ساعت ۳:۳۰ دقیقه بامداد به وقت تهران، باور شکست تاریخی ایالات متحده است که به رغم تمام گردنکشی ها و حیله گری‌ها و اقدامات فراقانونی نتوانست در دنیای متنوع شده کار خود را جلو ببرد و جمهوری اسلامی ایران بار دیگر نشان داد که آمریکا آن‌قدرها هم که اعلام می‌کند قدر قدرت نیست

 سفر ظریف به چین برای برطرف کردن برخی موانع مراودات بود

خطیب‌زاده در مورد سفر وزیر امور خارجه به چین گفت: این سفر دارای ابعاد مختلف است. موانع مشخصی در برخی مراودات عادی پیش آمده بود که سفر ظریف به صورت مشخص برای برطرف کردن این موانع بود. گفت‌وگوهای مثمرثمری در این زمینه و در مسیر ارتقای روابط دوجانبه در ابعاد تجاری و اقتصادی انجام شد.

وی با بیان اینکه ایران و چین نگاه یکسانی به غیرقانونی بودن تحریم‌های یکجانبه و فراسرزمینی آمریکا دارند، افزود: سفر وزیر امور خارجه به چین ابعاد منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای هم داشت. چین هم همانند روسیه طرحی درباره خلیج فارس ارائه کرده است. 

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: جمهوری اسلامی ایران از هر طرحی که واقعیت‌های منطقه را شناخته و به دنبال برقراری گفت‌وگوهای درون منطقه‌ای باشد و شامل سازوکارهای فراگیر  شود، چه طرح چین باشد و چه طرح روسیه استقبال می‌کند. ولی فکر می‌کنیم طرح ایران جامع‌تر بوده و ساختاردارترین طرح ارائه شده، طرح صلح هرمز است و  امیدواریم کشورهای دیگر هم به دنبال گفت‌وگو باشند.

آمریکا می خواهد پلیس، قاضی، دادستان و مجری احکام باشد

خطیب‌زاده در ادامه تحریم‌های فراسرزمینی آمریکا را مقوله ای جدا از محدودیت‌های تسلیحاتی عنوان کرد و گفت: آمریکا تلاش کرد که جلوی رفع این محدودیت‌ها را بگیرد اما نتوانست. از سوی دیگر غذا، دارو و تجارت تحریم نیست اما دولت آمریکا می‌خواهد پلیس، قاضی و دادستان و مجری احکام دنیا باشد اما ایران پاسخ یکسانی داده است.

وی اضافه کرد: اما طرف سومی هم وجود دارد که از تحریم‌ها وحشت دارد. این تحریم‌ها، ارعاب علیه شرکت‌ها کار را تشدید می‌کند اما مسئولیت حاکمیت را کم نمی‌کند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه حاکمیت ایران پاسخگو است، یادآور شد: مسئولان و طرف‌ها به مسئولیت‌های خود واقف هستند که آن، تامین نیازهای مردم است. علیرغم همه فشارها دولت با جدیت کارها را انجام می‌دهد اما قصد ما اعلام نمایشی و تبلیغاتی نیست چراکه فکر می‌کنیم در جنگ جدی اقتصادی با آمریکا و اذنابش هستیم.

 اگر درخواستی شود آماده کمک به پرسپولیس هستیم

خطیب‌زاده درباره رایزنی‌های وزیر امور خارجه در چین درباره سند راهبردی تهران و پکن عنوان کرد: سند مشارکت راهبردی ایران و چین، یک نقشه راه میان دو کشور است که در این سفر در مورد ابعاد مختلف آن رایزنی شد. اجماع جدی در داخل ایران و چین وجود دارد که این اجماع، بسیار ارزشمند است تا روابط دو کشور به سطح مشارکت راهبردی ارتقا یابد.

وی درباره آمادگی وزارت خارجه برای  کمک به پرداخت طلب برانکو سرمربی پیشین تیم پرسپولیس هم گفت: وزارت امور خارجه نه فقط در مورد فوتبال و باشگاه‌ها، بلکه آماده کمک کردن به همه بخش‌ها در ایام تحریم است. اما اگر درخواست مستقیمی از ما شود، آماده کمک هستیم. در این زمینه بخشی در وزارت امور خارجه وجود دارد.

 این دیپلمات کشورمان خاطرنشان کرد: پرسپولیس و استقلال و سایر باشگاه‌ها برای ما مهم هستند و آماده نهایت همکاری هستیم.

 ایران کشوری مسئولیت پذیر است

سخنگوی دستگاه دیپلماسی اظهار داشت: ایران دولت مسئولی است که از تمامی ظرفیت‌های خود استفاده کرده و می‌کند تا صلح و امنیت در فضای بین‌المللی تامین کند. اتفاق هفته بعد هم چیزی فراتر از آن نیست بلکه محدودیت‌های ناروا برداشته می‌شود. ایران در مورد مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی در چارچوب دولت مسئولیت‌پذیر عمل می‌کند.

به گفته خطیب‌زاده، تحریم‌های اخیر آمریکا به شکلی است که هر چیزی اسم بانک داشته است را تحریم کرده‌اند و احتمالا پاور بانک هم بعدا تحریم می‌شود. اینها خسارت جدی برای سیستم پولی و مالی ما داشته است. دولت آمریکا مسئول جدی جبران این خسارت‌ها است که به لیست خسارت‌هایی که آمریکا باید بدهد، اضافه می‌شود.

وی با اشاره به اقدامات ایران برای مقابله با تحریم‌های آمریکا اظهار داشت: برای جلوگیری از این شوک‌ها، ماه‌ها است که تلاش می‌کنیم اما این تحریم‌ها زیر و زبر نمی‌کند. این اقدامات یک کارزار ضد اطلاعاتی و تبلیغاتی است و به نظر می‌رسد از اقداماتی که داشته‌اند جواب نگرفته‌ و به جنون رسیده‌اند.

 تاخیر انگلیس در پرداخت طلب ایران قابل پذیرش نیست

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه در مورد رایزنی تلفنی ظریف با همتای انگلیسی و ارتباط آن با طلب تهران از لندن و نازنین زاغری گفت: انگلیس بدهی قطعی به ایران دارد و هر روز هم میزان این بدهی به خاطر تاخیر در بازپرداخت آن بیشتر می‌شود. این تاخیرها هم قابل پذیرش نیست.

 خطیب زاده با بیان اینکه زاغری حکم دادگاه دارد، گفت: قوه قضاییه ایران مستقل است و ایشان هم براساس حکم دادگاه دوران محکومیت خود را سپری می‌کند.

وی درباره تلاش برخی از سناتورهای جمهوریخواه برای حذف نام ایران از سوییفت هم گفت: از این موارد تا انتخابات آمریکا زیاد خواهید شنید. اینها بعد داخلی دارد. تندروها دولت ترامپ را پنجره فرصت برای خود می‌بییند اما واقعیت این است که آمریکا از پنجره ترامپ منزوی‌تر شده است. آنچه آنها فرصت تاکتیکی می‌بیینند یک شکست راهبردی برای آمریکا در عرصه سیاست خارجی است.

کد خبرنگار: ۱۲
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***