به گزارش سلام نو به نقل از فارس،در این نشست خبری توسط گروه موسوم به «شورای عربی برای یکپارچگی منطقهای» سازماندهی شده بود، خبرنگارانی از جمله «محمد الحمدی» سردبیر روزنامه اماراتی الرؤیا و «عهدیه السید» خبرنگار بحرینی و دو روزنامهنگار سعودی، حضور داشتند.
گانتز در این مصاحبه با متهم کردن ایران و ترکیه به بیثباتسازی منطقه غرب آسیا و تلاش برای تضعیف توافقهای سازش امارات و بحرین، ادعا کرد: «[آنها] مخالف ترویج صلح در منطقه هستند و از ستیزهجویی منطقهای حمایت میکنند».
بر این اساس، وی ترکیه را به دامن زدن به بحران جنگ داخلی در لیبی، تنشزایی با یونان و قبرس در شرق بر سر حفاریهای اکتشاف نفت و گاز در شرق مدیترانه و دخالت در بحران سوریه متهم کرده و مدعی شد روابط نزدیک آنکارا با جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» نیز باعث شده ثبات در منطقه از بین برود.
به نوشته تایمز اسرائیل، وزیر جنگ تلآویو با بیان اینکه مقابله با ترکیه به دلیل عضویت آن در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) پیچیده شده است، توضیح داد: «پس ما باید تمام گزینههایی را که داریم در نظر بگیریم و سعی کنیم از طریق فشارهای بینالمللی برای دست کشیدن آنها از تروریسم مستقیم، اعمال نفوذ کنیم».
گانتز ضمن اشاره به اینکه روابط رسمی جدید با کشورهای عربی ابزارهای بیشتری را برای مقابله با ایران در اختیار اسرائیل قرار داده است، به گزافهگوییهای تکراری پرداخت: «ما ابزارهای استراتژیکی برای مقابله با ایران داریم. ما از آنها قویتر هستیم! همکاریهای ما [با کشورهای عربی] استراتژیها و گزینههای جدیدی را به ما داده که ایرانیها نیز آن را درک کردهاند. بهترین استراتژی برای ثبات منطقهای، صلح است».
بر این اساس، وی با تکرار ادعاهای نخنما شده علیه جنبش مقاومت حزبالله لبنان، گفت: «از کشورها میخواهم که مسئولانه رفتار کنند. لبنان نمیتواند به حزبالله اجازه دهد از داخل این کشور علیه اسرائیل عملیات کند و سپس بگوید "عذر میخواهیم، کار ما نبود"».
گانتز پیشتر طی سفر به واشنگتن و دیدار با مسئولان آمریکایی، گفته بود: «ما به تلاشهای خستگیناپذیر خود برای محدود کردن ستیزهجویی ایران و همراه کردن کشورهای بیشتر در این جهت ادامه میدهیم».
چند روز قبل نیز «اِلی کوهن» وزیر دستگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی مدعی شده بود همزمان با حرکت کشورهای عربی به سمت سازش با تلآویو، اما ایران، ترکیه و فلسطینیها برخلاف صلح صحبت میکنند.
نظر شما