مدیرکل انتقال خون اصفهان گفت: بهبودیافتگان کرونا پلاسما اهدا کنند که پلاسمای آنان می‌تواند در سرعت درمان این بیماری کمک کند.

استفاده از پلاسمای بهبودیافتگان در مراحل اولیه بیماری کرونا موثر است

مجید زینلی روز یکشنبه در جلسه شورای اسلامی شهر اصفهان در سالن کنفرانس کتابخانه مرکزی افزود: نکته قابل توجه اینکه بیمارانی که در مراحل پایانی بوده و یا بیماری شدت پیدا کرده است پلاسما جوابگو نیست اما در مراحل اولیه استفاده از پلاسما اثرات موثری خواهد داشت.

به گزراش ایرنا وی بیان کرد: در کشور ما در فروردین ما به صورت پایلوت در سه استان اصفهان، قم و تهران پلاسمای خون بیماران کرونایی صورت گرفت و د رمرحله پایلوت و کارآزمایی بالینی حدود ۳۵ واحد پلاسما گرفتیم سپس در اردیبهشت ماه پلاسما را به صورت رسمی در مرکز خواجو آغاز کردیم.

به گفته مدیرکل انتقال خون اصفهان روزانه ۱۰ واحد پلاسما برای مراکز درمانی اصفهان تهیه می‌شود، فراخوان اهدای پلاسما اقدام مشکلی است و شرایط خاص خود را دارد.

مدیرکل انتقال خون اصفهان یادآور شد: برای گرفتن پلاسما باید فرد کرونا داشته و بهبود یافته باشد، زیر ۶۰ سال سن داشته باشد و معمولا از خانم‌ها پلاسما گرفته نمی‌شود.

زینلی با بیان اینکه این سازمان توانست جز استان‌های پالایش پلاسمای قراردادی قرار گیرد، گفت: پلاسمای خون تهیه شده جداسازی می‌شود و سپس پلاسما به شرکت‌های دارویی خارجی ارسال شده و داروهای مشتق از پلاسما تهیه شده و به ایران بازمی‌گردد.

وی ادامه داد : انتقال خون در ابتدا زیر نظر هلال احمر و سپس به سازمان مستقل تبدیل شد، رشد انتقال خون در اصفهان بسیار خوب بود و توانست خود را به اولین استان‌های حذف خون جایگزین و خون داوطلبانه برساند.

مدیرکل انتقال خون اصفهان اضافه کرد: برای اینکه پلاسما را برای پالایش‌گران ارسال کنیم به ناچار ممیزی‌های خارجی به ویژه ممیزی‌های اروپایی را پشت سر بگذاریم.

وی اظهارداشت: سالانه یکبار پالایش پلاسما به صورت فنی در استان ممیزی خارجی می‌شود و تمام فرآیندها از جمله مراجعه فرد اهدا کننده و ثبت نام تا زمانی که خون از انتقال خون خارج می‌شود بررسی و ممیزی صورت می‌گیرد.

زینلی گفت: زمانی که از آلمان برای ممیزی می‌آیند مبنای کار استانداردهای آلمانی‌هاست از این رو فرآیند در سازمان انتقال خون اصفهان مطابق با استانداردهای اروپا به ویژه آلمان است.   

وی اظهارداشت: براساس مطالعات انجام شده در طول عمر افراد از هر سه نفر یک نفر به خون و فرآورده‌های خونی نیاز پیدا خواهد کرد از این رو تلاش ما براین است تا محصول تولید شده به روز و علمی و قابل قبول بوده و از کیفیت بالایی برخوردار باشد.

مدیرکل انتقال خون اصفهان با بیان اینکه طی سال‌های اخیر انتقال خون پا در عرصه رشد کیفی گذاشته و به سمت محصولات نوین انتقال خون حرکت کرده است، ادامه داد: محصولات نوین به این معنا که از اهداکنندگان یک کیسه خون گرفته نمی‌شود بلکه جز جز سلول‌های مورد نیاز را از شخص دریافت می‌کنیم.

وی با بیان اینکه یکی از اقدامات در حال انجام "پلاسما فرز" و "پلاکت فرز" است که این کار برای رفع نقص کمبودها صورت می‌گیرد، اضافه کرد: یکی از روش‌هایی که در دنیا استفاده کردند تا نقص کمبود پلاکت را از بین ببرند پلاکت فرز است، بری اهدای خون از فرد بیش از چهار بار در سال نمی‌توان خون گرفت اما در پلاکت فرز تا ۲۸ بار شخص می‌تواند پلاکت اهدا کند.

زینلی بیان کرد: قدرت اثر یک واحد پلاکت فرز برابر با ۶ واحد پلاکت معمولی است، از سال ۹۴ که به صورت جدی پلاکت فرز را آغاز کردیم پاسخ به بیمارستان‌ها از ۵۵ درصد به ۷۵ درصد رسیده است یعنی ۷۵ درصد درخواست بیمارستان‌ها در زمینه پلاکت پاسخ داده می‌شود.

به گفته وی سال ۹۴ حدود ۲۰۰ واحد پلاکت در طول سال اخذ می‌کردیم و در سال جاری برنامه ما سه هزار و ۲۰۰ واحد پلاکت است.

زینلی با بیان اینکه قبل از تاسیس سازمان انتقال خون یکی از معضلات پیچیده در جامعه و حوزه درمان تامین خون و فرآورده‌های خونی بود، ادامه داد: به طور عمده خون به صورت خون فروشی تهیه می‌شد و بانک‌های مشخصی خون را تهیه کرده و در اختیار مراکز خون قرار می‌دادند که تهیه خون به این روش زیان‌هایی را متوجه بیماران می‌کرد.

مدیرکل انتقال خون استان اصفهان با اشاره به جنگ تحمیلی در دهه ۶۰ بیان کرد: جنگ تحمیلی یکی از اتفاقاتی بود که توانست فرهنگ اهدای خون را در کشور نهادینه کند.

به گفته وی سازمان انتقال خون در دهه هشتاد موفق شد تا خون جایگزین را حذف کند، قبل از آن اگر فردی به خون نیاز داشت در ابتدا باید کارت خون تهیه می‌کرد و سپس خون را تزریق می‌کردند.

زینلی با بیان اینکه ایران جز معدود کشورهایی است که خون را به صورت صددرصد داوطلبانه تهیه می‌کند، اظهارکرد:  در سال ۸۶ سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که سازمان انتقال خون ایران تمام خون‌های جمع‌آوری را به صورت صددرصد داوطلبانه جمع‌آوری می‌کند.

وی اضافه کرد: در کشورهای حاشیه ایران خون در ازای پول جمع آوری می‌شود و این در حالیست که در سال ۹۰ سازمان انتقال خون به لحاظ تامین خون به خودکفایی رسید.

مدیرکل انتقال خون استان اصفهان با بیان اینکه سازمان انتقال خون تمام تلاش خود را در جهت ارتقا و کیفیت خون به کار بسته است، اظهارکرد: سازمان بهداشت جهانی انتقال خون ایران را به عنوان سازمان الگو در منطقه معرفی کرد یعنی تمام کشورهای منطقه برای الگوگیری و آموزش به ایران مراجعه می‌کنند.

در کلان‌شهر اصفهان مرکز انتقال خون خواجو از ساعت هفت و نیم تا ۱۶ و مرکز عاشق اصفهانی از ساعت هفت و نیم تا ۱۳ و در شهرهای خمینی‌شهر، نجف‌آباد، خوانسار، گلپایگان، کاشان، نایین، شهرضا و زرین‌شهر مراکز انتقال خون به صورت نیمه وقت آماده ارائه خدمات به مردم است.

۹۶.۵ درصد اهداکنندگان خون در استان اصفهان را مردان و ۳.۵ درصد را زنان تشکیل می‌دهد.

زنان و مردان از سن قانونی ۱۸ سال تا سن ۶۰ سالگی و در صورت اهداکننده مستمر بودن تا سن ۶۵ سالگی می‌توانند خون اهدا کنند.

کد خبرنگار: ۳
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***