به گزارش سلام نو، به نقل از ایرنا، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه روز سه شنبه در نشست خبری در وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه ایران در سال 2008 درخواست برای عضویت در سازمان همکاری شانگهای داد و این کشور به عنوان عضو ناظر در سازمان شانگهای حضور دارد و چه موانعی در مسیر عضویت ایران در این سازمان وجود دارد، این مطلب را بیان کرد.
وزیر خارجه روسیه گفت: ما هیچ مانعی در مسیر عضویت کامل در سازمان همکاری شانگهای نمی بینیم.
وی افزود: بر این باوریم که موقعیت ایران با تمام معیارها برای عضویت در این سازمان مطابقت می کند.
گفتنی است در طول دو دهه حیات این سازمان، شمار اعضای آن که در ابتدا شش کشور بودند افزایش یافته به طوری که هند و پاکستان در سال ۲۰۱۷ به عضویت آن درآمدند و کشورهای ایران، افغانستان، بلاروس و مغولستان نیز وضعیت ناظر دارند. با این حال روسیه و چین همچنان بر این سازمان سیطره دارند و نقش اصلی را در آن ایفا میکنند.
لاوروف در ادامه گفت: روسیه از همان ابتدا از درخواست ایران برای عضویت در سازمان همکاری شانگهای حمایت کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه خاطرنشان کرد: برای آنکه (درخواست ایران برای عضویت در سازمان همکاری شانگهای) پذیرفته شود نیاز به توافق جمعی وجود دارد که برای بدست آوردن آن تلاش می کنیم.
وزیر امور خارجه روسیه در دی ماه سال گذشته نیز تصریح کرده بود که کشورش از عضویت کامل ایران در سازمان همکاری شانگهای که از آن به وزنهای در برابر "ناتو" و غرب یاد میشود، حمایت میکند.
لاوروف در سخنانی در یک مجمع ژئوپلتیک در دهلینو خاطرنشان کرد که سازمان همکاری شانگهای دربرگیرنده چین، پنج کشور عضو سابق اتحاد شوروی (روسیه، قزاقستان، تاجیکستان، قرقیزستان و ازبکستان)، هند و پاکستان است.
وی افزود: ایران عضو ناظر این سازمان است و ما از درخواست این کشور برای عضویت کامل حمایت میکنیم.
وزیر خارجه روسیه تاکید کرد: همچنین اکثر کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای از درخواست ایران حمایت میکنند و من اطیمنان دارم که این درخواست محقق خواهد شد.
گفتنی است سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو نیز به منظور بحث و گفتوگو در خصوص دورنمای همکاریهای ایران و سازمان همکاری شانگهای با نماینده رئیس جمهور روسیه در امور این سازمان، دیدار کرد.
در دیدار کاظم جلالی و بختیار حکیماف، طرفین در خصوص همکاریهای جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو ناظر و فعال سازمان شانگهای با اعضای این سازمان در حوزه های مختلف از جمله مبارزه با تروریسم و افراط گرایی، مبارزه با یکجانبه گرایی ، همکاری های اقتصادی و امنیت اطلاعات در حوزه بینالمللی تبادل نظر کردند.
نظر شما