۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۰
کد خبر: 5468871

وی از نیمه های دهه ی ۸۰به تدریس رشته بازیگری پرداخت و در اواخر این دهه به عنوان مدرس بازیگری در یکی از مدرسه های فیلمسازی و پژوهش های سینمایی فعالیت کرد.

پارسا پیروزفر در بیست و دوم شهریور ماه سال ۱۳۵۱به دنیا آمد. او در عرصه بازیگری،کارگردانی، تدریس تئاتر و نقاشی فعالیت می کند.

پارسا پیروزفر فارغ التحصیل کارشناسی نقاشی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران می باشد و دوره های بازیگری را در آکادمی هنرهای نمایشی یکی از مفاخر این حوزه یعنی استاد حمید سمندریان گذرانده است.

فعالیت های هنری پارسا پیروزفر

در سال های ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۹ رشته دوران دبیرستان پارسا پیروزفر ریاضی و فیزیک بود اما به حدی به هنر نقاشی علاقه داشت که داستان های مصور که هم روایتگر داستان و هم تصویرگر آن بود، به وجود می آورد.

در اواخر دهه ی ۶۰بود که دوران دبیرستانش را تمام کرد و علیرغم داشتن دیپلم ریاضی و فیزیک تصمیم گرفت که رشته نقاشی را در دانشگاه ادامه دهد؛ از اینرو وارد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد و حضور در فضای هنری آن باعث شد که علاوه بر نقاشی، تئاتر هم ادامه دهد و روی صحنه برود و به اجرای نمایش بپردازد.

پارسا پیروزفر هنر خود را محدود به این دو حیطه نکرد و از صدای خود در جهت صداپیشگی نیز استفاده نمود و در سال های ۱۳۷۱-۱۳۷۵این حرفه را تجربه کرد.

پیروزفر در سال ۱۳۷۳برای نخستین بار سینما را تجربه نمود و در فیلم سینمایی «پری» به کارگردانی داریوش مهرجویی حضور یافت و به ایفای نقش کوتاهی به نام «شیخ سالک» پرداخت.

وی در حیطه هنرهای مورد علاقه خود، دوره های متفاوتی را سپری کرد که از آن جمله می توان به کلاس های مهین اسکویی، کارگردان و مدرس هنر تئاتر و مترجم آثار نمایشی اشاره کرد که در آن جا متد استانیسلاوسکی را آموخت که مقارن با دوران دانشجویی اش در دانشکده هنرهای زیبا بود.

سپس در سال ۷۴ به آکادمی هنرهای نمایشی استاد حمید سمندریان رفت و دوره های بازیگری را به صورت حرفه ای گذراند و سپس در سال ۷۶فارغ التحصیل رشته نقاشی شد.

پارسا پیروزفر در سال ۸۰به کارگردانی یک نمایشنامه تحت عنوان «هنر»نوشته یاسمینا رضا پرداخت.

وی از نیمه های دهه ی ۸۰به تدریس رشته بازیگری پرداخت و در اواخر این دهه به عنوان مدرس بازیگری در یکی از مدرسه های فیلمسازی و پژوهش های سینمایی فعالیت کرد.

او در آن دورانی که دیپلم گرفت دستی به هنرهای مختلفی چون طراحی گرافیک، ساختن تیزر و مجسمه سازی داشت و در حال حاضر هم علاوه بر بازیگری در عرصه های مختلفی به فعالیت می پردازد که ترجمه آثار نمایشی، طراحی صحنه و لباس از جمله آن ها است.

پارسا پیروزفر از جمله هنرمندانی است که ژان کلود کریر، یکی از فیلمنامه نویسان و بازیگران فرانسوی در مورد نمایش سنگ ها در جیب هایش بیان کرده است:

«رضا بهبودی، پارسا پیروز فر، دو بازیگر، تمام یک دنیا. آن‌ها چابک و برانگیخته - بر اساس یک نمایش ایرلندی «سنگ‌ها در جیب‌هایش» -، به ده‌ها شخصیت جان می‌بخشند.

به ده‌ها شخصیت جان می‌بخشند. لازم نمی‌دانند همه‌چیز را نشان دهند: برایشان کافیست تا القا کنند، تداعی کنند و تماشاچیان، بلافاصله، داخل بازی می‌شوند، همه‌چیز را می‌بینند، همه‌چیز را می‌شنوند، همه‌چیز را تصور می‌کنند.»

برخی از جوایز پارسا پیروزفر

برنده تندیس زرین بهترین بازیگر مرد در بخش بین الملل برای بازی در تئاتر «ماتریوشکا» در سی و پنجمین جشنواره تئاتر فجر ۱۳۹۵

برنده تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول مرد درام تلویزیونی از دوازدهمین جشن دنیای تصویر (حافظ)برای بازی در سریال در چشم باد ۱۳۸۹

برنده جایزه بهترین بازیگر مرد از جشنواره فیلم‌های آسیایی دهلی نو برای بازی در فیلم اشک سرما ۱۳۸۴

کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از بیست و دومین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم مهمان مامان ۱۳۸۲

برخی از آثاری که پارسا پیروزفر حضور داشته است:

اینجا بدون من اثر بهرام توکلی

زن زیادی اثر تهمینه میلانی

اعتراض اثر مسعود کیمیایی

پری اثر داریوش مهرجویی

سفر سبز اثر محمدحسین لطیفی

در پناه تو و در قلب من اثر حمید لبخنده

کد خبرنگار: ۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***