خبرنیوز نوشت:دکتر سید موعد علویان، استاد ممتاز دانشگاه بقیه الله، متخصص گوارش و کبد با حضور در برنامه در انتهای الوند در مورد تاثیر کرونا بر بیماران کبدی صحبت کرد.
در ادامه مهترین بخش های سخنان دکتر علویان را می خوانید.
♦40 در صد افراد جامعه کبد چرب و یک و نیم میلیون نفر بیماری هپاتیت دارند.
♦افرادی که کبد چرب دارند بیشتر از سایر افراد جامعه در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا هستند.
♦در حال حاضر بهترین واکسن برای کرونا؛ پیشگیری است مخصوصا برای افرادی که بیماری کبدی و هپاتیت دارند.
♦استفاده از ماسک برای این افراد ضروری و واجب است؛ اما درست استفاده کردن مهم تر است، بزرگترین اشتباه افراد جامعه این است که ماسک را از رو به رو بر میدارند، در صورتی که باید با استفاده از کش های دور گوش این کار انجام شود تا از آلوده شدن صورت جلوگیری شود.
♦بیماران کبدی هرگز نباید از خانه خارج شوند، حتی برای دریافت نسخه درمانی به داروخانه یا مراکز درمانی نروند و درصورت امکان همراهان این بیماران نسخه را تهیه کنند.
♦یکی از عوارض های بعد از ابتلا شدن به کرونا، آسیب به کبد و حتی نارسایی کبد است به همین علت فرد ابتلا باید آب زیاد مصرف کنند تا خطر سکته مغزی کم شود.
♦تهوع، استفراغ و اسهال از علائم های بارز ابتلا به کرونا است، اگر فرد این علامت ها را داشته باشد بهترین راه قرنطینه 14 روزه در خانه است و در صورت تب، سرفه و تنگی نفس باید به پزشک مراجعه کند.
♦در این بحران کرونا باید تا جایی که امکان پذیر است از مراجعه برای اندوسکوپی و…پرهیز شود زیرا این ویروس به راحتی از طریق گوارش وارد بدن می شود.
♦پیش بینی شده است که با همکاری مردم و رعایت پروتکل های بهداشتی، تا دوهفته آینده این بیماری سیر نزولی پیدا کند.
♦در صورت نزولی شدن این بیماری افراد نباید نسبت به پروتکل های بهداشتی سهل انگاری کنند زیرا ممکن است دوباره به عقب برگردیم.