در بسیاری مواقع یک یا چند دندان به دلیل پوسیدگی زیاد قابل درمان نیست و پزشک مجبور است که دندان پوسیده را از دهان خارج کند. اما با پیشرفت تکنولوژی در زمینه دندانپزشکی زیبایی بسیاری از مشکلات دندان به راحتی قابل درمان می باشند. ایمپلنت دندان همان عمل جراحی کاشت دندان با استفاده از بست فلزی و پیچ است. فلز به کار رفته در این نوع جراحی دندان از جنس تیتانیوم خالص می باشد، که به خوبی جذب لثه می شود. در این روش دندان های مصنوعی جایگزین دندان های آسیب دیده و از دست رفته می شوند. این دندان های مصنوعی بسیار شبیه به نمونه های واقعی هستند و مانند آنها عمل می کنند. جراحی کاشت دندان می تواند جایگزین خوبی برای دندان هایی باشد که ریشه های طبیعی آنها قابل بازسازی و ترمیم دوباره نیست.
نحوه انجام عمل جراحی کاشت دندان
نحوه انجام عمل جراحی کاشت دندان یا همان ایمپلنت بستگی به نوع کاشت و وضعیت استخوان فک دارد. جراحی کاشت دندان ممکن است به چندین روش انجام شود، اما در همه آنها هدف اصلی پشتیبانی کامل از دندانهای جدید است، زیرا استخوانهای اطراف کاشت باید مستحکم شوند تا با گذشت زمان دوباره آسیب نبینند. از آنجا که بهبودی استخوان ها به زمان نیاز دارد، روند بهبود می تواند ماه ها طول بکشد.
ایمپلنت دندان، به صورت جراحی در استخوان فک صورت می گیرد، جایی که ریشه دندان های از دست رفته در آنجا قرار دارد. از آنجا که تیتانیوم با استخوان فک پیوند می خورد، کاشت ها نمی لغزند، سر و صدایی ایجاد نمی کنند و باعث آسیب به استخوان نمی شوند.
چه افرادی می توانند ایمپلنت کنند؟
افرادی می تواند عمل کاشت یا ایمپلنت دندان را انجام دهند که شرایط زیر را داشته باشند.
· یک یا چند دندان از دست رفته داشته باشند.
· حداقل یک فک با رشد کامل داشته باشند.
· استخوان کافی برای پیوند استخوانی داشته باشند.
· بافت های دهانی سالم داشته باشند.
· شرایط سلامتی که بر بهبودی استخوان تاثیر گذاراست، نداشته باشند.
· قادر به استفاده از پروتز دندان نباشند.
· چندین ماه، درمان را ادامه دهند و برای بهبودی صبر کنند.
· سیگاری نباشند.
·
خطرات ناشی از ایمپلنت دندان
مانند هر عمل جراحی، عمل جراحی کاشت دندان خطرات را نیز به همراه دارد. مشکلات ایجاد شده به ندرت اتفاق می افتند و در صورت بروز به راحتی درمان میشوند. در زیر به خطرات ناشی از ایمپلنت دندان اشاره شده است.
· عفونت در محل کاشت
· صدمه یا آسیب به ساختارهای اطراف، مانند سایر دندان ها یا رگ های خونی
· آسیب عصبی که می تواند باعث درد، بی حسی یا سوزن شدن در دندانهای طبیعی، لثه ها، لب ها یا چانه شود.
· مشکلات سینوس، هنگامی که ایمپلنت های دندانی در فک فوقانی قرار می گیرند، ممکن است یکی از حفره های سینوس بیرون بزند.
مزایای کاشت دندان چیست؟
· بهبود ظاهر دندان ها
· بهبود گفتار؛ پروتزهای ضعیف باعث کشیدگی دندان ها درون دهان می شوند و این امر لحن و گفتار شما را تحت تاثیر قرار می دهد. کاشت دندان به شما این امکان را می دهد بدون نگرانی از لغزش دندانها صحبت کنید.
· بهبود سلامت دهان و دندان
· تقویت اعتماد به نفس