سلام نو - سرویس فرهنگ و هنر : در روز های اخیر خبر انتصاب سید محمود رضوی، تهیه کننده سینما به عنوان مشاور فرهنگی و هنری محمد باقر قالیباف رئیس مجلس یازدهم، یکی از سوژه های داغ صفحات فرهنگی و هنری رسانه ها بوده است.
منصوب شدن سید محمود رضوی از ابعاد فراوانی قابل بحث است و هم می توان از دیدگاه مثبت به آن نگاه کرد که پس از مدت ها مجلس شورای اسلامی یک شخص از جامعه سینمایی را به عنوان مشاور فرهنگی و هنری منصوب کرده و هم می توان آن را حاصل رفاقت و دوستی این تهیه کننده سینما با رییس مجلس فعلی شورای اسلامی دانست که می تواند موجب ایجاد حواشی فراوانی برای رییس مجلس و تهیه کننده پرکار سینما گردد.
دوستی و رفاقت سید محمود رضوی و محمد باقر قالیباف بر هیچکس پوشیده نیست و پیش از این انتصاب نیز، در زمان های مختلف و سمت های مختلف این دو با یکدیگر همکاری داشته اند که پس از جلوس محمد باقر قالیباف بر صندلی ریاست مجلس، احتمال سمت گرفتن سید محمود رضوی و یا افزایش تولید آثار توسط وی چیزی دور از ذهن نبود.
سید محمود رضوی تهیه کننده 39 ساله سینما و تلویزیون و مدیر موسسه سینمایی سیمای مهر متولد 1359 در شهر مشهد است و همشهری محمد باقر قالیباف محسوب می شود، وی فعالیت هنری خود را از 15 سال پیش در سال 1384 و با تهیه کنندگی مستند «قطعه ای از بهشت» به کارگردانی ابراهیم کیهانی آغاز کرد، سید محمود رضوی دو سال پس از آن به عنوان سرمایه گذاراولین تجربه سرمایه گذاری خود را در سال 1386 با فیلم «هفت و پنج دقیقه» به کارگردانی محمد مهدی عسگر پور و تهیه کنندگی محمدرضا تخت کشیان تجربه کرد.
وی پس از اولین تجربه سرمایه گذاری خیلی زود وارد عرصه تهیه کنندگی و در اولین گام، قدم خود را محکم برداشت و به عنوان تهیه کننده مشترک به همراه اصغر فرهادی تهیه کنندگی فیلم «درباره الی» را بر عهده گرفت و توانست با آن فیلم موفقیت های بسیاری را کسب کند، وی در ادامه تهیه کنندگی فیلم های شاخصی همچون خیابانهای آرام»، «دهلیز»، «معراجیها»، «سیانور»، «دلبری»، «خانهای در خیابان چهل و یکم»، «ماجرای نیمروز»، «دارکوب»، «لاتاری»، «رد خون» و ... را بر عهده داشت و جزء تهیه کنندگان پرکار سال های اخیر سینمای ایران محسوب می شود.
رضوی در طول 15 سال فعالیت تهیه کنندگی دوبار برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم جشنواره فجر شده است، وی نخستین بار در سی و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر که در بهمن ۱۳۹۱ برگزار شد، به خاطر تهیه کنندگی فیلم «دهلیز» به کارگردانی بهروز شعیبی سیمرغ بلورین بهترین فیلم را دریافت کرد و در ادامه در سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر که در بهمن ۱۳۹۵ برگزار شد به خاطر تهیه کنندگی فیلم «ماجرای نیمروز» به کارگردانی محمد حسین مهدویان برای دومین بار موفق به کسب سیمرغ بلورین بهترین فیلم شد.
وی فعالیت در تلویزیون را با تهیه کنندگی سریال «عید امسال» به کارگردانی سعید آقاخانی در سال 1388 تجربه کرد، رضوی در این سریال به صورت مشترک با محمد مهدی عسگرپور سمت تهیه کنندگی را برعهده داشتند و پس از آن مجموعه نیز تهیه کنندگی سریال های شاخصی همچون «موج و صخره»، «نون و ریحون»، «معراجی ها»، «فوق سری»، «پرده نشین»، «پادری»، «نفس گرم» و ... را بر عهده داشت.
رضوی پس از دوستی با محمد باقر قالیباف و هنگامی او که شهردار تهران بود، به بهانه های مختلف لوکیشن فیلم های خود را به سمت پروژه های تازه تاسیس شهرداری می برد و فیلم هایش در واقع ویترین شهرداری محسوب می شدند، از دریاچه مصنوعی چیتگر گرفته تا مترو و ... و این اتفاق در فیلم «دارکوب»، «لاتاری» بسیار مشهود است و پس از کاندیداتوری محمدباقر قالیباف در سال 1396 برای انتخابات ریاست جمهوری، سید محمود رضوی به عنوان سرپرست کل تبلیغات ستاد انتخاباتی قالیباف معرفی و مستندهای انتخاباتی دکتر قالیباف با سرپرستی و نظارت وی تولید می شد.
با تلاش های فراوان سید محمود رضوی در ستاد انتخاباتی قالیباف و رفاقت این دو چهره سیاسی و فرهنگی کشور، پس از انتخاب محمد باقر قالیباف به عنوان رییس مجلس یازدهم شورای اسلامی، وی به عنوان مشاور فرهنگی و هنری رئیس مجلس منصوب شد، اینکه برای اولین بار در دورههای مجلس ایران، رییس مجلس یک تهیهکننده سینما را به عنوان مشاور فرهنگی و هنری خود منصوب کرده، اقدامی جالب توجه است، اما سوالهای متفاوتی را در ذهن تداعی میکند.
اینکه با حضور کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، مشاور فرهنگی و هنری مجلس چه نقشی دارد و اختیاراتش چیست؟ اما سوال اصلی این موضوع است که آیا فرد اصلح تری در فرهنگ این مرز و بوم وجود نداشت که محمد باقر قالیباف، محمود رضوی را که سبقه فعالیت هنری اش به پانزده سال هم نمی رسد، به عنوان مشاور فرهنگی وهنری رییس پارلمان منصوب کرده است؟
البته با همه حواشی به وجود آمده امید است که سید محمود رضوی در این دوره که به سمت مشاور فرهنگی و هنری رییس مجلس شورای اسلامی منصوب شده است، اقدامات شایسته ای در جهت حمایت از هنرمندان و ارتقاء سطح فرهنگ و هنر کشور علی الخصوص سینمای ایران انجام دهد.