سالهاست که دانشمندان تاثیر امواج الکترومغناطیس بر بدن انسان را مورد بررسی قرار داده اند. از ابتدای قرن بیستم تا کنون منابع فزاینده میدان الکترومغناطیسی (EMF) از طریق برق، وسایل برقی، تجهیزات پزشکی و بسیاری از دستگاه های دیگر وارد زندگی روزمره بشر شده است.

اگرچه فناوری های جدید اجتناب ناپذیر و ضروری هستند، اما همین امواج الکترومغناطیس می توانند خطرات سلامتی زیادی برای انسان ایجاد کنند. مطالعات جدید، ارتباط بین قرار گرفتن در معرض امواج الکترومغناطیس و افزایش میزان لوسمی، سرطان، تومورهای مغزی و سایر مشکلات بهداشتی را نشان می دهند.

بسیاری از لوازم خانگی که از برق استفاده می کنند، می توانند امواج الکترومغناطیس تولید کنند. پرتوهای ایکس و بعضی روش های تصویربرداری پزشکی مانند MRI ، همچنین باعث ایجاد امواج الکترومغناطیسی می شوند.  طبق آمار بانک جهانی ، 87 درصد از جمعیت جهان به برق دسترسی دارند و از وسایل برقی روزانه استفاده می کنند، بنابراین در معرض خطرات ناشی از امواج الکترومغناطیس هستند.

قرار گرفتن در معرض امواج الکترومغناطیس چگونه است؟

دو نوع قرار گرفتن در معرض امواج الکترومغناطیس وجود دارد. در نوع اول، پرتوهای سطح پایین، که به آن تشعشعات غیر یونی نیز گفته می شود، خفیف بوده و تصور می شود، تاثیر امواج الکترومغناطیس بر بدن انسان با خطرات کمی همراه است. لوازم خانگی مانند مایکروویو، تلفن های همراه، مودم Wi-Fi ، خطوط برق و MRI ، تشعشعات سطح پایین را ارسال می کنند.

تابش های سطح بالا، به نام پرتوهای یونیزان، نوع دوم تشعشع امواج الکترومغناطیس هستند. این نوع از امواج الکترومغناطیس به صورت پرتوهای فرابنفش از خورشید و اشعه X  از دستگاه های تصویربرداری پزشکی ارسال می شود. تاثیر امواج الکترومغناطیس بر بدن انسان از این طریق می تواند بسیار خطرناک باشد. با افزایش فاصله از جسم ارسال کننده امواج، شدت امواج الکترومغناطیس کاهش می یابد. منابع رایج امواج الکترومغناطیس از پرتوهای سطح پایین تا بالا، به شرح زیر است:

مایکروویو

کامپیوتر

وسایل برقی خانگی

روترهای بی سیم (Wi-Fi)

تلفن همراه

دستگاه بلوتوث

خطوط برق

MRI

نور ماوراء بنفش

اشعه ایکس

تحقیق در مورد مضرات امواج الکترومغناطیس بر بدن انسان

در مورد ایمنی امواج الکترومغناطیس، اختلاف نظر وجود دارد، زیرا هیچ تحقیق جامعی وجود ندارد، که نشان دهد، امواج الکترومغناطیس به سلامتی انسان آسیب جدی می رسانند.

طبق تحقیقات آژانس بین المللی سرطان در سازمان بهداشت جهانی، امواج الکترومغناطیس برای انسان سرطان زا هستند. برخی مطالعات نشان دهنده، ارتباط احتمالی بین امواج الکترومغناطیس و سرطان در افراد هستند.

استفاده از تلفن های همراه از زمان معرفی آنها در دهه 1980 تا کنون بسیار افزایش یافته است. محققان میزان سرطان و استفاده از تلفن همراه را در بیش از 5،000 نفر در 13 کشور در سراسر جهان دنبال کردند. آنها تاثیر امواج الکترومغناطیس بر بدن انسان را از طریق تلفن همراه مورد بررسی قرار دادند. تحقیقات نشان دهنده، ارتباط بین سرطان مغز و نخاع با استفاده زیاد از گوشی همراه، بود. دانشمندان اروپایی همچنین از ارتباط آشکاربین امواج الکترومغناطیس و لوسمی در کودکان پرده برداشتند.

بررسی تاثیر امواج الکترومغناطیس بر بدن انسان با فرکانس پایین نشان می دهد، که این زمینه های انرژی ممکن است باعث ایجاد مشکلات عصبی و روانی مختلف در افراد شوند. این مطالعه ارتباط بین قرار گرفتن در معرض امواج الکترومغناطیس و تغییر در عملکرد اعصاب انسان را نیز نشان می دهد، که می تواند بر مواردی مانند خواب و خلق و خو تأثیر بگذارد.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***