از آن جایی که هویج یک سبزی بدون نشاسته است، براساس اعلام انجمن دیابت آمریکا (ADA)، افراد مبتلا به دیابت می توانند آزادانه آن را مصرف کنند.
هویج به دلیل دارا بودن ترکیبات زیر برای دیابت مفید نیز می باشد:
کاروتنوئیدها
هویج منبع خوبی از کاروتنوئیدها است که نوعی رنگدانه می باشد.
در رژیم غذایی، این ترکیبات در درجه اول در میوه ها و سبزیجات نارنجی و زرد رنگ یافت می شود. رنگدانه های داخل چشم افراد نیز حاوی کاروتنوئیدها است و آنتی اکسیدان واکنش آن ها به محافظت در برابر آسیب شبکیه کمک می کند.
برخی تحقیقات حاکی از آن است که کاروتنوئیدها ممکن است در برابر رتینوپاتی دیابتی نیز از فرد محافظت کنند.
رتینوپاتی دیابتی نوعی بیماری است که می تواند منجر به از بین رفتن بینایی شود و این یک عارضه شایع در افراد دیابتی است. طبق یک مطالعه در سال 2015، رژیم های غذایی حاوی مقادیر زیادی آلفا و بتاکاروتن ممکن است در کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 نقش داشته باشند.
هویج منبع غنی از بتاکاروتن است و هر صد گرم آن حاوی 8285 میکروگرم بتا کاروتن و 3،477 میکروگرم آلفا کاروتن است.
کربوهیدرات های مفید
هدف اصلی درمان دیابت مدیریت سطح قندخون است. مقدار کل کربوهیدرات هایی که فرد مصرف می کند در این مقادیر تأثیر زیادی دارد. یک هویج خام متوسط حاوی 5.84 گرم کربوهیدرات است. گرچه هویج ها الزاماً کم کربوهیدرات نیستند اما یک منبع سالم هستند.
طبق اعلام مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، 45 درصد از کالری دریافتی مبتلایان به دیابت باید از کربوهیدرات ها تشکیل شود.
اندازه گیری کربوهیدرات ها و نگه داشتن آن ها در یک محدوده سالم می تواند به فرد کمک کند تا میزان قند خون خود را تنظیم کرده و از این طریق از عوارض دیابت جلوگیری کند که می تواند شامل موارد زیر باشد:
● بیماری های قلبی
● بیماری های کلیوی
● کم بینایی
● سکته مغزی
ویتامین آ
افراد مبتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت، باید حتماً به اندازه کافی ویتامین آ مصرف کنند. این توصیه به خصوص برای افراد مبتلا به دیابت نوع 1 بسیار مفید است چون باعث می شود سلول های T در بدن به سلول های بتا تولید کننده انسولین حمله کنند. ویتامین آ در لوزالمعده و در تولید سلول های بتا نقش اساسی دارد. این ویتامین همچنین به تنظیم عملکرد سیستم ایمنی کمک می کند و ممکن است بر پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع 1 تأثیر بگذارد.
هویج منبع خوبی از ویتامین A است و هر صد گرم آن حاوی 835 میکروگرم از این ویتامین است.
فیبر
خوردن فیبر بیشتر می تواند سطح قند خون را بهبود بخشد و به مبارزه با دیابت کمک کند. مبتلایان به دیابت باید 20 تا 35 گرم فیبر در روز، از سبزیجات، میوه ها و غلات مصرف کنند. هر صد گرم هویج حاوی 2.8 گرم فیبر است.