غزاله علیزاده با نام اصلی فاطمه علیزاده نویسنده 47 ساله ایرانی که در  27 بهمن ۱۳۲۷ در خانواده ای فرهنگی در شهر مشهد چشم به جهان گشود و در تاریخ ۲۱ اردیبهشت سال ۱۳۷۵، در روستای جواهرده رامسر، خود را از درختی دار زد و به دیار باقی شتافت.

سلام نو - سرویس فرهنگ و هنر : بیست و یکم اردیبهشت ماه مصادف با سالروز تولد غزاله علیزاده نویسنده فقید ایرانی است و به همین مناسبت خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی سلام نو به بررسی زندگی این هنرمند فقید از طلوع تا غروب پرداخته است که در ادامه خواهید خواند.

تولد :

غزاله علیزاده با نام اصلی فاطمه علیزاده نویسنده 47 ساله فقید ایرانی که در 27 بهمن ۱۳۲۷ در خانواده ای فرهنگی در شهر مشهد چشم به جهان گشود، مادر وی یعنی منیرالسادات سیدی یا همان منیرالسادات علیزاده که خود شاعر و نویسنده بود بر روی زندگی و نویسندگی غزاله علیزاده تاثیر بسزایی داشته است، لازم به ذکر است، غزاله علیزاده دخترخوانده حاج‌مطهرعلی‌شاه سرسلسله دراویش خاکساریه نیز است.

بیشتر بخوانید :

از طلوع تا غروب با عارف لرستانی / آمپولی که منجر به مرگ بازیگر شد

از طلوع تا غروب با حمید سمندریان / از تدریس در دانشگاه تا تاسیس رستوران

شروع فعالیت نویسندگی و چاپ اولین اثر :

غزاله علیزاده در دروان طفولیت و مدرسه شخصیت درون‌گرا، بازیگوش و باهوش داشت و در مدرسه شاگرد زرنگی بود و اولین متن خود را در سیزده سالگی در سال ۱۳۴۰ و با چاپ داستان‌های خود در مشهد آغاز کرد.

وی پس از تحصیل در رشته علوم انسانی در دبیرستان مهستی مشهد، در کنکور سراسری در دو رشته ادبیات فارسی و حقوق و فلسفه قبول شد، اما به خاطر علاقه مادرش به حقوق قید دانشگاه مشهد و رشته ادبیات فارسی را زد و به تهران آمد و در دانشگاه تهران رشته حقوق را دنبال کرد.

دوستی با مرتضی آوینی :

غزاله علیزاده پس از ورود به دانشگاه تهران به رغم تحصیل در دانشکده های متفاوت با کامران یا همان شهید مرتضی آوینی آشنا می شود، آشنایی که گویا بسیار عمیق بوده، زیرا پس از سالها هم چنان از رابطه این دو صحبت هایی در محافل شنیده می شود.

ازدواج :

غزاله علیزاده در سال 1348 با بیژن الهی شیرازی شاعر، نقاش و مترجم 65 ساله ایرانی و یکی از شاعران شعر موج نو ازدواج می کند و از وی صاحب یک فرزند دختر به نام سلمی الهی است.

وی پس از فارغ التحصیلی در رشته علوم سیاسی از دانشگاه تهران، برای ادامه تحصیل برای دکتری رشته حقوق عازم فرانسه شد و با تلاش فراوان به رشته فلسفه اشراق تغییر رشته داد و پس از آن در دانشگاه سوربن فرانسه در رشته فلسفه و سینما به ادامه تحصیل پرداخت، مجموعه داستان «سفر ناگذشتنی» نام نخستین مجموعه داستان او می باشد، که در سال ۱۳۵۶ به چاپ رسید.

ازدواج غزاله علیزاده با بیژن الهی دو سال بیشتر دوام نمی آورد و سلمی دختر آنها نیز پس از جدایی به زندگی مادر خود ادامه می دهد، وی در سال 1350 از همسرش بیژن الهی جدا می شود و دوازده سال بعد، در سال ۱۳۶۲ با محمدرضا نظام شهیدی ازدواج می کند و آن هم پس از چند سال به جدایی کشید؛ وی همچنین سرپرستی دو دختر که از بازماندگان زلزله سال ۱۳۴۱ بوئین زهرا به یادگار مانده بودند را نیز پذیرفت.

غزاله علیزاده در فرانسه در حال کار بر روی پایان‌نامه‌اش که پیرامون زندگی شاعر پرآوزه ایرانی یعنی مولوی بود، که خبر فوت ناگهانی پدرش موجب شد تا آن را نیمه‌کاره رها کند و به ایران بازگردد و به زندگی شخصی اش بپردازد.

آثار :

غزاله علیزاده نگارش اولین رمان خود را با عنوان «دو منظره» در اسفند ۱۳۵۸ به پایان می رساند و 5 سال بعد در سال ۱۳۶۳ آن را به چاپش می رساند، وی 7 سال بعد معروفترین اثر خود را با عنوان «خانه ادریسی ها» در سال 1370 در دو جلد به چاپ می رساند، کتاب «خانه ادریسی‌ها» درست سه سال پس از مرگ او، در سال 1378 جایزه بیست سال داستان‌نویسی را به دست آورد ، وی هشت سال بعد درست در همان سال 1378 کتاب رمان «شب های تهران» را توسط انتشارات توس به چاپ می رساند، رمان «شب‌های تهران» روایت دو گروه از افراد جامعه است که یکی اشراف‌زاده و دیگری تازه‌ به دوران رسیده است.

مرگ :

وی که از بیماری سرطان رنج می‌برد، پس از دو بار خودکشی ناموفق، سرانجام در ۲۱ اردیبهشت سال ۱۳۷۵، در روستای جواهرده رامسر، خود را از درختی دار زد، و در امامزاده طاهر کرج به دیار باقی شتافتند.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***