با شیوع و گسترش ویروس کرونا در کشور و به دنبال آن تعطیلی سالن های نمایش حدود ٣ ماه است که به منظور قطع زنجیره انتقال این ویروس منحوس هیچ تئاتری بر روی صحنه نرفته است و باعث ایجاد نگرانی میان اهالی هنر شده است.

سلام نو - سرویس فرهنگ و هنر : با شیوع و گسترش ویروس کرونا در سراسر جهان و تعطیلی تمام اماکن فرهنگی از جمله سالن های سینما و تئاتر بسیاری از هنرمندان به دنبال راه چاره جهت حل این مشکل هستند، چراکه مشخص نیست که جهان در چه زمانی  از شر این ویروس رهایی خواهد یافت و قطعاً تا مشخص شدن درمان نهایی کرونا حوزه فرهنگ و هنر درگیر این حواشی خواهد بود.

تئاتر آنلاین یکی از راه های موثری است که می تواند در این روزهای کرونایی به کمک اهالی تئاتر بیاید، چراکه در حوزه سینما این روزها اکران فیلم «خروج» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا و تهیه کنندگی حبیب الله والی نژاد تجربه ی نو و موفقی را در طرح «سینما ماشین» و «اکران آنلاین» داشته است و انتظار می رود طرح نمایش آنلاین در حوزه تئاتر نیز بتواند به کمک اهالی هنر در این حوزه بیاید و با استقبال روبرو گردد.

در حوزه موسیقی نیز کنسرت های آنلاین با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار شد که توانست تجربه موفقی باشد و نظر مثبت طرفداران موسیقی در سراسر کشور را بدست آورد.

اوایل فروردین ماه تئاتر آنلاین به صورت امتحانی اجرا شد و به مدت ده شب نمایش هایی با محتوای سنتی و کودک اجرا شدند که توانستند نظر مثبت مخاطبین را جلب کنند و البته انتقاداتی به این طرح نیز وارد شد که باید مورد نقد و بررسی قرار بگیرند.

برای مثال طراحی صحنه و لباس از جمله انتقاداتی بود که به این طرح وارد شد که البته در این شرایط کرونایی و نیز مشکلات اقتصادی انتظار چندانی نیز از گروه های مختلف تئاتری به منظور داشتن یک طراحی صحنه و لباس حرفه ای نمی رود.

از سوی دیگر بازی بازیگران و کلیت اثر در تئاتر آنلاین نیز تحت تاثیر شرایط چگونگی اجرا قرار خواهد گرفت که طبیعتاً نیازمند هنر بازیگر و مدیریتش حین ایفای نقش می باشد که می تواند در زمان اجرا داشته باشد.

اما باید پذیرفت که یک نمایش زمانی می تواند به معنای واقعی تاثیرش را روی مخاطب بگذارد که در یک تماشاخانه با حضور تماشاگران و نور و صدا و طراحی صحنه و لباس مناسب به روی صحنه برود که قطعا در تئاتر آنلاین فراهم شدن تمامی این شرایط امکان پذیر نیست و از کیفیت اثر می کاهد.

اما به هرحال مرهمی است بر زخم این روزهای اهالی تئاتر و به مرور زمان می تواند با برنامه ریزی بیشتر و دقت بهتر در اجرا مخاطبان بیشتری به دست آورد، کما اینکه شروع این برنامه در ابتدای سال با استقبال حدود یک میلیون نفری همراه بوده است و بسیار می تواند رضایت بخش و امیدوارانه جهت ادامه این برنامه باشد.

قطعاً حضور و همکاری چهره های شناخته شده در تئاتر کشور و نیز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت ادامه تئاتر آنلاین تا از بین رفتن ویروس کرونا و بازگشتن شرایط عادی به تماشاخانه های کشور می تواند تجربه ی نو و موفقی را در این عرصه ثبت کند و باید منتظر ماند و دید در ادامه این مسیر چه اتفاقاتی رخ خواهد داد.

چیزی که مشخص است ویروس کرونا حالا حالاها میهمان کشور است و اگر قرار باشد تا روزیکه به طور کلی از بین می رود منتظر بمانیم و هیچ برنامه ای در حوزه نمایش نداشته باشیم، این عرصه محبوب بیش از پیش ضربه خواهد خورد و امید است با برنامه ریزی درست و استفاده مناسب از امکانات و توجه به نظرات متخصصین و اهالی تئاتر و فراهم آوردن شرایط لازم جهت تامین نیازهای اقتصادی هنرمندان تئاتر از این طریق بتوان حوزه نمایش را پیش برد.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***