روایت ها درباره حضرت خدیجه متفاوت است. برخی معتقدند ایشان در سن 25 سالگی با پیامبر ازدواج کرده است. برخی سن 28 سالگی و برخی 40 سالگی را سن ازدواج پیامبر و حضرت خدیجه می دانند. زمان فوت ایشان و همچنین ازدواج یا عدم ازدواج حضرت خدیجه پیش از پیامبر هم محل بحث بین پژوهشگران تاریخ است.

روایت های متفاوتی در تاریخ درباره حضرت خدیجه، همسر پیامبر آمده است. حضرت خدیجه اولین زنی است که به اسلام مشرف شد. قول مشهور این است که ایشان در زمان ازدواج با پیامبر 40 سال داشته است. با این حال برخی مورخان درباره این نظر تشکیک دارند.

به گزارش سلام نو، روایت ها درباره حضرت خدیجه متفاوت است. برخی معتقدند ایشان در سن 25 سالگی با پیامبر ازدواج کرده است. برخی سن 28 سالگی و برخی 40 سالگی را سن ازدواج پیامبر و حضرت خدیجه می دانند. زمان فوت ایشان هم محل بحث بین پژوهشگران تاریخ است.

محمدحسین رجبی دوانی، پژوهشگر تاریخ اسلام معتقد است نقل قول های تاریخی که سن حضرت خدیجه در زمان ازدواج با پیامبر را 40 سال می داند درست نیست و به اعتقاد او حضرت خدیجه در زمان ازدواج با پیامبر تنها 25 سال داشته است. او گفته باید دقت شود که بعضی از علمای بزرگ مانند علامه جعفر عاملی این نقل را پذیرفته‌اند و اعتقاد دارند که سن حضرت خدیجه سلام‌الله علیها هنگامی که با رسول خدا صلی‌الله علیه و آله پیوند ازدواج بستند، بیشتر از ۲۵ یا ۲۶ سال نبود و حتی قبل از آن هم هیچ ازدواج دیگری نداشته‌اند.

اگرچه با توجه به سابقه سخنان رجبی دوانی نمی توان او را مورد استناد قرار داد اما فارغ از اینکه چه کسی این سخنان را زده نگاهی گذرا به روایت های تاریخی نشان از اختلاف نظر بین مورخان می دهد. حضرت خدیجه 25 سال با حضرت محمد (ص) زندگی کرده است. اختلاف اصلی بر سر زمان فوت ایشان است. برخی 65 سال و برخی 50 سال را میزان عمر حضرت خدیجه می دانند.

بیهقی در این باره معتقد است ازدواج رسول خدا با حضرت خدیجه 15 سال قبل از بعثت بوده است. به گفته او قول دیگر که قول اکثر محققین و مورخین است این است که سن ایشان را در زمان ازدواج 28 سال بوده است. به نوشته خبرگزاری حوزه حاکم نیشابوری نیز همین قول را برای ابن‌اسحاق (سیره نویس مشهور) نقل می‌کند: «کان لها یوم تزوجها ثمان وعشرون سنه. خدیجه در زمان ازدواجش با پیامبر، بیست و هشت ساله بود.»

حضرت خدیجه و چند نکته از زندگی او

الطاهره  و سیده قریش از جمله القاب معروف اولین همسر پیامبر است. پیامبر و حضرت خدیجه با یکدیگر نسبت فامیلی داشتند و شاید همین امر دلیل اصلی ایمان آوردن حضرت خدیجه به عنوان اولین زن به پیامبر و اسلام بود. حجت الاسلام ادیب بهروز، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این باره این طور توضیح داده است: اگر سفری به مکه داشته باشیم حد فاصل محل ولادت پیامبر (ص) و محل زندگی ایشان و حضرت خدیجه(س) که از همان ابتدا منزل حضرت خدیجه بود و اکنون توسط حاکمان عربستان تخریب شده است، چیزی حدود 200 تا 250 متر بیشتر نیست در چنین بافت زندگی، افراد شناخت خوبی از هم دارند و این طور نیست که ما بگوییم حضرت خدیجه (س) پیامبر(ص) را نمی‌شناسد و شناخت ایشان از حضرت محمد(ص) به تجارتی که بعدها با ایشان داشت و یا از راه بشارت‌های وارده در انجیل، می‌رسد نه این طور نبوده است.

تعبیر ام المومنین که اهل سنت آن را به عایشه همسر پیامبر نسبت می دهند اولین بار برای حضرت خدیجه به کار رفته است. یکی از مهم ترین کارهایی که حضرت خدیجه در جهت کمک به پیامبر انجام داده پشتیبانی مالی پیامبر اسلام بدون هیچگونه چشم‌داشتی بوده است. حضرت محمد (ص) احترام بسیار زیادی برای اولین همسرش حضرت خدیجه قائل بودند. نکته جالب توجه این که پیامبر تا ایشان زنده بود ازدواج دیگری نکرده بودند. از پیامبر خطاب به حضرت خدیجه کبری این چنین نقل شده است: ای خدیجه! خداوند عزوجل در هر روز چندین بار نزد فرشتگان بلند مرتبه اش به وجود تو مباهات می کند.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***