ماهی های چرب
ماهی هایی مثل سالمون، ساردین و خال مخالی به دلیل چربی بالا و امگا۳و پروتئین بالایی که دارند برای ایام امتحانات بسیار مفید هستند زیرا به بهبود عملکرد مغز کمک می کنند.
برای تهیه ماهی سالمون باید آن را درون روغن زیتون گذاشته و سپس کباب کنید و در کنار برنج قهوه ای سرو نمایید.
در صورتی که بچه ها به ماهی علاقه ندارند می توان ماهی ساردین کنسرو شده را همراه با نان سبوس دار برای آن ها آماده سرو کرد.
کلم بروکلی
کلم بروکلی یکی از سبزیجات بسیار مفید است که خاصیت آن باعث شده در کنار بسیاری از غذاها قرار گرفته و سرو شود.
شاید اغلب بچه ها علاقه ای به خوردن کلم بروکلی نداشته باشند زیرا آن را سفت وبی طعم می دانند اما می توان با مزه دار کردن و افزودن چاشنی ها، آن را به یکی از خوراکی های خوشمزه تبدیل کرد.
کلم بروکلی به دلیل داشتن ویتامین K باعث بهبود و تقویت عملکرد مغز می شود زیرا این ویتامین برای افزایش توان مغزی بسیار مفید است و از طرف دیگر باعث پیشگیری از بسیاری بیماری ها می شود.
تخم مرغ
تخم مرغ یکی از منابع سرشار از پروتئین و کولین می باشد. کولین جزء مواد ضروری و مفید برای افزایش هوش و حافظه می باشد.
دانش آموزان و دانشجویان می توانند در ایام امتحانات از تخم مرغ به عنوان وعده صبحانه استفاده کرده و به بهبود عملکرد مغز خود کمک کنند.
آب
آب یکی از نوشیدنی هایی است که خوردن چند لیوان آن در روز بسیار توصیه می شود زیرا این کار علاوه بر سم زدایی به جبران آب ازدست رفته بدن کمک می کند.
اگر بچه ها به اندازه کافی آب مصرف نکنند احساس خستگی کرده و به خاطر آوردن مطالب و فرایند مغزی برای آن ها مشکل می شود؛ از اینرو آن ها باید حتما آب و میوه هایی که آبدار هستند مصرف نمایند تا دچار مشکل نشوند.
کربوهیدرات کامل
در ایام امتحانات به مصرف کربوهیدرات ها بسیار توصیه می شود.
برنج قهوه ای، آرد کامل گندم، غلات و...جزء مواد غذایی ای هستند که حاوی مقادیر فراوانی کربوهیدرات های کامل
می باشند.تفاوتی که کربوهیدرات های کامل با سایر کربوهیدرات ها دارند این است که انرژی را آهسته تر آزاد می کنند.
این بدین معناست که بچه ها دیرتر خسته شده و در مدت زمان بیشتری می توانند درس بخوانند.
اسفناج
از دیگر سبزیجات بسیار مفید و سرشار از آهن که علاوه بر ایام امتحانات باید به شدت جدی گرفته شود، اسفناج است.
شاید بچه ها از اسفناج بخارپز شده دوری کنند اما می توان اسفناج را به شکل های سالمی تهیه کرد.کوکپی اسفناج، اسفناج برشته و بورانی از جمله غذاهایی هستند که می توان با اسفناج تهیه و سرو کرد.
اسفناج دارای لوتئین است و تحقیقات نشان داده اند که این ماده موجب جلوگیری از عملکردهای شناختی مغز می شود.
پژوهشگران دانشگاه تافتز در ماساچوست به این نتیجه رسیده اند که افرادی در رژیم غذایی شان لوتئین وجود دارد در طیف گسترده ای از سنجش های شناختی مغز مثل عملکردهای اجرایی،زبان، یادگیری و حافظه نسبت به دیگران نمرات و نتیجه بهتری کسب می کنند.
پس اسفناج می تواند به بهبود عملکرد مغز بسیار کمک کند و فرد را از مشکلات هوشی و مغزی زودرس نجات دهد و علاوه بر این تأمین کننده ی آهن بدن او باشد.