به گزارش سلام نو، دکتر محمد حسین قربانی افزود : با توجه به شرایط نسبتا مطلوب استان در مدیریت ویروس کرونا و کنترل نسبی بیماری کووید ۱۹ ، چند روز قبل طی نامه ای به وزیر بهداشت، درمان درخواست خود را مبنی بر اعلام پایان ماموریت ارسال کردم که دکتر نمکی هم موافقت کرد.
وی ضمن تقدیر از همراهی و همکاری صمیمانه مسوولان و مردم در راستای کنترل نسبی ویروس کرونا افزود : امروز بحران کرونا در گیلان به یک رویه با ثبات رسیده و به طور نسبی فروکش کرده اما هنوز استان درگیر این بحران است و هیچ جایی از استان در وضعیت سفید نیست.
وی تصریح کرد : باور دارم با روند کنونی و همراهی خوب مردم، بحران دیگری در بحث کرونا نخواهیم داشت و امروز اکثریت قریب به اتفاق مردم توصیه های بهداشتی و فاصله گذاری های اجتماعی را رعایت می کنند که خود بیانگر آگاهی آنان نسبت به شرایط موجود است.
وی با اشاره نوسانات آمار مبتلایان و فوتی ها در ۴ روز پایان فروردین و روز نخست اردیبهشت ماه در استان گفت : این افزایش یکباره و پیک آماری در این روزها ناشی از خروج یکباره مردم از قرنطینه و رشد آمار سفرها و دیدو بازدیدها خانواده ها بود اما از دوم اردیبهشت آمارها دوباره شیب نزولی قابل توجهی یافت.
وی تصریح کرد : تا کنون همه اقدامات پیشگیرانه و مقابله ای با این ویروس در استان در سایه همدلی و همراهی بخش های مختلف به بهترین شکل پیش رفته و روال منطقی خود را دارد و با حفظ آرامش و تدبیر برای رفع مشکلات پیش رو و مشارکت آگاهانه و همراهی گسترده مردم، این روال ادامه می یابد.
وی با بیان اینکه دیگر کسی به عنوان نماینده تام الاختیار وزیر در این جایگاه قرار نمی گیرد، افزود : هم اکنون با توجه به تعاریف و شرح وظایف ستاد مقابله با کرونای گیلان با محوریت استاندار، هر یک از بخش ها و نهادها عهده دار وظایفی هستندو می تواند به وظیفه خود در این رابطه عمل نمایند.
وی تصریح کرد : چنانکه در بحث تولید و تامین تجهیزات پیشگیرانه و اقلام بهداشتی سازمان صنعت، معدن وتجارت عهده دار امور است و دانشگاه علوم پزشکی نیز نظارت بر اجرای پروتکل های بهداشتی، غربالگری، بیماریابی و مهمتر از همه بحث درمان مبتلایان به بیماری کوویدد ۱۹ را عهده دار می باشد.
وی ادامه داد : در کنار آن وظیفه و رسالت اصلی دانشگاه علوم پزشکی هدایت بیماران عادی، الکتیو و اورژانسی در بیمارستان ها و مراکز درمانی است که بعد از این باید خدمات دهی خود را به این بیماران تقویت کنند.
به گفته وی، در حال حاضر فقط سه بیمارستان با ظرفیت بیش از ۴۰۰ تخت به بستری و درمان بیماران کووید ۱۹ اختصاص دارد که شامل در بیمارستان ۱۲۰لنگرد و ۱۲۰تخت بیمارستان تالش و ۲۰۰ تخت بیمارستان رازی می شود.
دکتر قربانی با بیان اینکه تصمیم گیری در بحث بازگشایی مدارس و دانشگاه هم به عهده ستاد ملی کرونا است، گفت : در زمینه بازگشایی اماکن مذهبی هم بر اساس گزارش هایی که از استان به ستاد ملی ارسال می شود می توان تصمیم گیری کرد ضمن آن استان هم توانایی و اختیار تصمیم گیری در این رابطه را دارد.
وی تصریح کرد : طی بحران اخیر در کنار همه مشکلات و مسائل با تلاش هایی که صورت گرفت منابع قابل توجه مالی برای دانشگاه علوم پزشکی تامین و در بحث تهیه تجهیزات سرمایه ای، آی. سی. یو، دستگاه های اکسیژن ساز هم کمکهای ارزشمندی به بیمارستان های استان شد.
وی عنوان کرد : تجهیز آزمایشگاه بزرگ و مرجع رشت، پرداخت مطالبات همکاران و کادر بهداشت و درمان و نیز مطالبات بیمه ای بیمارستان ها خصوصی و دولتی و بیمه های درمانی از جمله بیمه سلامت و تامین اجتماعی هم اقدامات ارزشمند انجام شده در این حوزه بود.
وی در ادامه از همراهی و همکاری مردم گیلان در این بحران سخت، قدردانی کرد و گفت : در این مدت مردم استان بسیار آگاهانه در مدیریت این شرایط به ما کمک کردند وتوصیه های ما را با جان ودل خریدند و هر جا نیاز به همراهی و کمک شان بود حضور یافتند و انتظار است برای سلامت خود و خانواده و جامعه شان با حساسیت بالا این روند را ادامه دهند./ ایرنا