بسیاری از کاربران مستقیما این مساله را از وزیر ارتباطات در صفحه شخصی توییترش دنبال می کنند. محمد جواد آذری جهرمی در توییتر پاسخ بسیاری از کاربران را داده است. پاسخی که البته بیشتر شبیه وعده برای حل و فصل آن در آینده ای نزدیک است. او البته اظهار کرده که شرایط برای رسیدگی به این پرونده سخت است و در این مسیر فشارهای زیادی متحمل شده است.

سلام نو – سرویس اقتصادی: چند ماه پیش بود که هیاهوی عجیبی در رابطه با جنجال وس و ماجرای کلاهبرداری ها به اسم ارزش افزوده سر و صدای زیادی به پا کرد. در ابتدا بسیاری اقدامات وزارت ارتباطات در این حوزه را گامی مهم در مبارزه با فساد دانستند. برخی هم آن را شوآف‌های بی فایده دانستند.

به گزارش سلام نو، حالا هفته های زیادی از وعده های وزیر ارتباطات گذشته و هنوز این پرونده پر دامنه که تعداد زیادی از شهروندان را به خود درگیر کرده بود تعیین تکلیف نشده است. نزدیک به یک میلیون و دویست هزار نفر به خاطر ماجرای وس شکایت کردند و این پرونده شش ماه پیش به قوه قضاییه ارسال شد.

در این بین احتمالا هنوز برای خیلی از مردم این سوال که وس دقیقا چیست و چه کاربردی دارد، مطرح است. در پاسخ باید گفت وس در واقع به عنوان یکی از پارامترهای نوین صنعت مخابرات همان خدمات ارزش افزوده تلفن همراه است. به بیان دیگر خدمات پیامکی برای ایجاد ارتباط و تعامل میان اپراتور و مشترک است. این پدیده می تواند ضمن ارتقای اقتصاد دیجیتال خدمات شایانی به مردم ارائه دهد. با این وجود مشکل از جایی شروع می شود که از ناآگاهی مردم سوء شود.

ناآگاهی مردم باعث شد بسیاری از آنها فریب خورده و به لحاظ مالی متضرر شوند. در این بین افرادی بودند که بیش از یک میلیون تومان ضرر مالی دیدند. این شکایت‌ها توسط وزارت ارتباطات به قوه قضاییه ارجاع داده شد تا آن‌ها را پیگیری کند و پول‌های مردم به طریقی که اعلام می‌شود به حساب آن‌ها بازگردانده شود.

البته مرجع رسیدگی به این شکایت‌ها دادسرای فرهنگ و رسانه است. این نهاد اما در واکنش به پیگیری رسانه ها آنها را به اخباری که از سوی سخنگوی قوه قضاییه در نشست های خبری یکشنبه ارائه می شود ارجاع می دهد.

بسیاری از کاربران هم مستقیما این مساله را از وزیر ارتباطات در صفحه شخصی توییترش دنبال می کنند. محمد جواد آذری جهرمی البته در توییتر پاسخ بسیاری از کاربران را داده است. پاسخی که البته بیشتر شبیه وعده برای حل و فصل آن در آینده ای نزدیک است. او البته اظهار کرده که شرایط برای رسیدگی به این پرونده سخت است و در این مسیر فشارهای زیادی متحمل شده است.

وزارت ارتباطات البته در این مدت اقداماتی در راستای مقابله با تکرار دوباره این ماجرا داشته است. این وزارتخانه مصوبه ای را به تصویب رسانده که بر اساس آن بهبود مکانیزم خدمات ارزش افزوده اتفاق می افتد. مصوبه ای که نظارت بر عملکرد اپراتورها را بیشتر می کند در عین حال هنوز به طور قطع نمی توان درباره تاثیر این اقدام بر کاهش تخلفات نظر داد.

معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات به ایرنا این طور توضیح داده است: از اواخر آبان ۹۸ که شکایت‌ها به مقام قضایی ارجاع شد، تا الان در خصوص روند رسیدگی به شکایات به ما بازخوردی داده نشده است. اما مطالعات، جلسات و اقدامات گسترده‌ای برای نظارت بیشتر بر خدمات ارزش افزوده در معاونت‌های مختلف سازمان تنظیم مقررات آغاز کرده‌ایم که نتیجه آن در قالب مصوبه به اپراتورها ابلاغ شده است.

ماجرای وس از داستان تقلب در آرای نظرسنجی جشنواره صداوسیما شروع شد. کار به جایی رسید که پای اهالی بهارستان هم به بررسی‌های قراردادهای انحصاری صداوسیما با شرکت‌های خدمات ارزش افزوده باز شد. حالا هم دعوای وزارت ارتباطات و صداوسیما که از ماجرای وس آغاز شده ابعاد جدیدی پیدا کرده است. این در حالی است که کسی از چگونگی بازگشت خسارت های مردم خبر دقیقی نمی‌دهد.

از روز نخستی که این ماجرا اتفاق افتاد حوادث گوناگونی در کشور اتفاق افتاده است که باعث شده داستان ارزش افزوده ها به فراموشی سپرده شود. از حوادث تلخ آبان گرفته تا ماجرای هواپیمای اوکراینی و شهادت سردار سلیمانی و حالا هم ویروس کرونا باعث شده خیلی از ما روزهای پرجنجال افشا شدن وس را فراموش کنیم. یادآوری این مساله از سوی رسانه ها و کاربرانی که به فضای مجازی دسترسی دارند و توان تاثیرگذاری دارند اتفاق مفیدی است که می تواند این مطالبه را دوباره در بین افراد جامعه به خصوص آنهایی که متضرر شدند زنده کند.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***