به گزارش سلام نو و به نقل از کمبریجشایرلایو، به گفته محققان دانشگاه "کمبریج" ممکن است "کروناویروس" جدید که سبب شیوع بیماری "کووید-۱۹" در سراسر جهان شده است، پیش از آنکه تصور میشد، ظهور پیدا کرده است و شاید منشا آن ووهان نباشد.
یافتههای جدید این تیم تحقیقاتی در مجله "National Academy of Sciences" منتشر شده و نشان میدهد که شاید کروناویروس چند ماه قدیمیتر از چیزی است که تاکنون تصور میشده است.
این محققان همچنین مدعی شدند که شاید این ویروس از بازارهای محلی استان هوبئی چین نشات نگرفته باشد.
"پیتر فورستر"(Peter Forster) متخصص ژنتیک دانشگاه "کمبریج" اظهار کرد، ممکن است این ویروس ماهها قبل به فرم نهایی خود تغییر یافته باشد که طی آن روی انسانها تاثیر میگذارد.
وی ادامه داد، ولی این ویروس ماهها قبل، بدون اینکه دیگران را آلوده کند، در بدن خفاش، دیگر حیوانات و حتی انسان جای گرفته است. سپس بین ۱۳ سپتامبر تا ۷ دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی، شروع به آلوده کردن افراد و گسترش میان انسانها شده است.
پیتر فورستر و تیم تحقیقاتیاش با بررسی صدها جهش ژنتیکی کروناویروس به این نتیجه رسیدند که ممکن است این ویروس سالها در میان حیوانات میزبان شیوع پیدا کرده و در نهایت انسانها را آلوده کرده باشد.
کرونا ویروس به طور معمول ماهانه یک جهش پیدا میکند.
پیتر فورستر گفت: به نظر من احتمال اینکه گسترش اولیه کروناویروس در جنوب چین باشد، بسیار بیشتر از احتمال گسترش آن در ووهان است.
ولی اثبات این حرف به تجزیه و تحلیل خفاشهای بیشتر نیاز دارد. همچنین حیوانات دیگر که شرایط بالقوه برای گسترش این ویروس را دارند هم باید بررسی شوند.
نمونههای بافت که بین ماههای سپتامبر تا دسامبر سال گذشته در بیمارستانهای چین ذخیره شدند هم باید مورد بررسی قرار گیرند.
پیتر فورستر در نهایت ادامه داد، این گونه پروژههای تحقیقاتی به ما کمک می کند که نحوه انتقال این ویروس را درک کنیم. همچنین به ما کمک میکند در آینده به جلوگیری از موارد مشابه کمک کنیم.
/ایسنا