برگ‌های برنده رئیس جمهور آمریکا این روزها به شدت در خطر است، اما آیا این مسئله به معنی سقوط ترامپ است و آیا کرونا پیش از بایدن ترامپ را شکست می‌دهد؟

ترامپ از پیش باخته نیست

حالا این برگ برنده آقای رئیس جمهور به شدت در خطر است، اما آیا این مسئله به معنی سقوط ترامپ است و آیا کرونا پیش از بایدن ترامپ را شکست می‌دهد؟

سی ان ان نتایج نظرسنجی مشترکش با شرکت تحقیقاتی «اس  اس آر اس» را منتشر کرده که نشان می دهد میزان محبوبیت ترامپ اکنون 40 درصد است، اما با وجود چنین نظرسنجی‌هایی نمی‌توان به شکست رئیس جمهور آمریکا در انتخابات پیش رو دلخوش بود.

ترامپ هنوز کمپین انتخاباتی خود را آغاز نکرده است و چندان هم نسبت به کرونا بی‌تفاوت نیست. کنگره آمریکا برای مقابله با کرونا بزرگ‌ترین بسته مشوق‌های مالی این کشور را تصویب کرد که حدودا شامل دو تریلیون و ۲۰۰ میلیارد دلار کمک مالی می‌شود، بسته‌ای که ترامپ به سرعت از آن استقبال کرد.

این طرح نه تنها شامل کمک مالی نقدی به بیشتر خانواده‌های آمریکایی می‌شود بلکه وام به کسب‌وکارهای خُرد، بیمه بیکاری، وام به شرکت‌های لطمه‌دیده، کمک نقدی به بیمارستان‌ها و ایالت‌های زیر فشار شیوع ویروس کرونا را نیز در بر می‌گیرد. عملیاتی شدن کامل این بسته می‌تواند تا حد زیادی عواقب اقتصادی کرونا را مهار و محبوبیت ترامپ را بهبود بخشد.

در سوی دیگر کمپین و بازی سیاسی ترامپ هنوز آغاز نشده و بایدن در حال استراحت است. ترامپ قطعا بی‌رحمانه بایدن را تخریب می‌کند و به ویژه از مسائلی مثل نواری که به تازگی از سوی یک زن علیه بایدن افشا شده نهایت استفاده را می‌برد.

ترامپ و قهرمانی در جنگ

مسئله اساسی دیگری که باید دانست این است که ترامپ نه تنها در پی مهار اثر منفی بحران کرونا و پیروزی در بازی سیاسی است، بلکه می‌خواهد کرونا را از یک تهدید به فرصتی برای خود تبدیل کند و خود را "فرمانده دوران جنگ" معرفی کند. اگر او موفق شود این دیدگاه خود را به کرسی بنشاند به راحتی می‌تواند با معرفی خود به عنوان یک قهرمان رشد ناگهانی محبوبیتش را رقم بزند و انتخابات را برای خود کند.

ترامپ با تک تک جملات خود قصد چنین فضا سازی مهمی را دارد. او کرونا ویروس چینی معرفی و نبرد با آن را به جنگ تشبیه کرد، نبردی این چنینی قطعا به یک فرمانده نیاز دارد. دونالد ترامپ فرمانده این جنگ می‌شود و با کمک ثروت و پیشرفت علمی آمریکا بالاخره مشکل را مهار کرده و با بازی رسانه‌ای خود را قهرمان و فرمانده این نبرد جا می‌زند.

سوال مهم این‌جا است که آیا بحران کرونا تا قبل از انتخابات آمریکا آن چنان مهار می‌شود که ترامپ قهرمان آن باشد؟ اگر چنین شود کرونا برای ترامپ تهدید مهمی نخواهد بود، در غیر این صورت رئیس جمهور آمریکا مشکلاتی جدی بر سر راه انتخاب مجدد خود خواهد داشت.

سلام نو – سرویس بین الملل: انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یکی از مهم‌ترین رخ‌دادهای سیاسی پیش روی جهان است، رخ‌دادی که بسیاری آرزو دارند دونالد ترامپ، رئیس جمهور فعلی آمریکا در آن رقابت را به رقیب دمکرات خود خود یعنی جو بایدن واگذار کند.

به گزارش سلام نو، حالا با ظهور کرونا و سقوط کم سابقه قیمت نفت و بازار بورس آمریکا و گسترش موج بیکاری در این کشور بسیاری امیدوارند جایگاه ترامپ در برابر رقیبش بیش از پیش تضعیف شود.

شرایط ترامپ چقدر بد است؟

تنها در یکی از گزارش‌ها موسسه گلدمن برآورد کرده که ممکن است تولید ناخالص داخلی آمریکا در سه‌ماهه دوم سال تا ۲۴ درصد کمتر شود و به این ترتیب رکورد کاهش قبلی را که ۱۰ درصد در سال ۱۹۵۸ بود، بشکند. اما این تنها پیش بینی بد دوران کرونا نیست و «جی پی مورگان چیس» پیش بینی کرده است انقباض اقتصادی آمریکا در سه ماهه دوم برابر با ۱۴ درصد خواهد بود. «گلدمن ساچز» در خصوص رقم انقباض دلهره آور ۲۴ درصدی هشدار داده است.

اگر چنین گزارش‌هایی را بگذاریم در کنار این مسئله که شمار متقاضیان بیمه بیکاری از ابتدای شیوع کرونا به حدود سه میلیون و ۲۸۰ هزار نفر رسیده متوجه می‌شویم ترامپ در چه مخمصه بزرگی افتاده.

برگ برنده ترامپ حتی در مذاکرات سیاسی مسئله اقتصاد بود. او رئیس جمهوری تاجر بود که قول داده بود آمریکا را دوباره بزرگ کند و در همین راستا مدام از کاهش نرخ بیکاری، رشد اقتصادی و قدرتمند شدن آمریکا سخن می‌گفت. او در سیاست خارجی هم به جنگ اقتصادی با چین رفت و نیروهایش را به دلیل اقتصادی از کشورهای مختلف خارج کرد.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***