به گزارش سلام نو، دادستان شهر 'ومنا' اندونزی در استان پاپوا محل درگیری های اخیر ارتش و جدایی طلبان در گفت وگو با رسانه های اندونزی گفت: تحقیقات پلیس نشان می دهد ،'یعقوب اشکرزیپسکی' تبعه 39 ساله هلندی به ارتش ملی آزادیبخش پاپوا اندونزی پیوسته و به این گروه شورشی پیشنهاد خرید اسلحه برای ایجاد کودتا و سرنگونی دولت اندونزی در ایالت محدوده شرقی داده است.
به گفته این مسئول اندونزیایی' اشکرزیپسکی' که در صورت محرز شدن جرمش باید 20 سال حبس را در زندان تحمل کند با اعتصاب غذا قصد داشت در جلسه استماع اتهاماتش شرکت نکند.'
این مقام قضایی اندونزیایی تاکید کرد: این تبعه هلندی تمام اتهامات خود را انکار کرده است.
دادستان های این پرونده اما اعلام کردند که پلیس اندونزی فیلم ها و مستندات کاملی از تلاش متهم برای کمک به شورشیان پاپوا در دست دارند.
پیشتر مقام های اندونزی اعلام کردند که یک تبعه هلند و تعدادی از اندونزیایی ها را برای کمک به نیروهای شورشی در پاپوا به همراه تعداد زیادی اسلحه دستگیر کردند.
اندونزی پیش از استقلال از مستعمرات هلند بود. ارتش این کشو پس از استتقلال در سال 1960 همواره با جدایی طلبان ارتش ملی آزادیبخش پاپوا درگیری داشته است.
منازعات گسترده میان ارتش اندونزی و جدایی طلبان استان پاپوا در غرب این کشور در یکماه اخیر دوباره شعله ور شده و تاکنون دستکم 20 کشته برجای گذاشته است.
درگیری میان ارتش و جداییطلبان در استان پاپوا پس از آن شعله ور شد که در روز های اخیر شورشیان با حمله به کارگاه پل سازی دولتی 19 کارگر و یک سرباز را کشتند.
شاخه نظامی گروه جداییطلب 'جنبش آزادی پاپوا' در صفحات شبکه های اجتماعی خود اعلام کرد که این کارگران از اعضای ارتش بوده و این حمله علیه دولت اندونزی صورت گرفته است.
با این حال جاکارتا اعلام کرده است که این کارگران غیرنظامی بودهاند که برای شرکت ساختمانی دولتی کار می کرده و در حال ساختن یک پل هستند.
کمیسیون حقوق بشر اندونزی با صدور بیانیه ای خواستار جلوگیری از حملات بیشتر شورشیان و پایان دادن به خونریزی دراین منطقه شده است.
طبق گزارش رسانه های آسیایی، این حادثه خونین یکی از شدیدترین خشونتهای سالهای اخیر در پاپوا درسال های اخیر بوده است.
استان پاپوا به عنوان پهناورترین استان اندونزی در بخش غربی جزیره گینه نو بزرگترین جزیره جهان پس از استرالیا قرار دارد.
بخش شرقی جزیره که زمانی مستعمره مشترک آلمان و انگلیس و پس از آن منطقه تحت الحمایه استرالیا بود، در سال 1975 میلادی تحت عنوان پاپوا گینه نو استقلال خود را به دست آورد.
جدایی طلبان پاپوا از سال 1961 خواستار استقلال از اندونزی هستند. پس از استقلال اندونزی دولت هلند همچنان گینه نو غربی را به عنوان مستعمره خود حفظ کرد، اما سرانجام تحت فشار اندونزی و با حمایت آمریکا در سال 1962 از این مستعمره خارج شد.
دولت هلند قبل از خروج از گینه تدابیری را برای استقلال نهایی گینه غربی شامل تشکیل شورای گینه نو، اتخاذ کرد که در انتظار کسب استقلال، پرچم خاصی را هم برای کشور مورد نظر خود - پاپوا غربی - طراحی کرده بود.
دولت اندونزی در سال 1963 توانست توافق سازمان ملل را برای تفویض مسئولیت نظارت بر روند نظرخواهی از مردم پاپوا در مورد آینده سرزمین خود به دست آورد و شورای تصمیم گیری پاپوا را تاسیس کرد.
این شورا در سال 1969 تمایل مردم پاپوا را برای الحاق به اندونزی اعلام کرد و خواستار تشکیل کشور مستقلی نشد.
اما استان پاپوا سه دهه بعد شاهد مقاومت مسلحانه گروه های استقلال طلب، مقابله نیروهای ارتش اندونزی با آنان و کشته شدن هزاران نفر بود./ایرنا