شاید از خودتان پرسیده باشید که چه راه‌هایی وجود دارد تا کودکم اعتماد به‌ نفس پیدا کند؟ در این مطلب تلاش کرده‌ایم تا با چند راهکار ساده به پرسش شما جواب دهیم.

مهارت‌های مختلف را به کودک بیاموزید

به کودک خود این اجازه را بدهید که در کارهای خانه مانند تمیز کردن ،شستن ظروف،گردگیری و نوشتن لیست خرید و... نیروی کمکی شما باشد. درواقع این امر نشان‌گر این است  وقتی‌که به کودک خود اجازه‌ی همکاری می‌دهید، یعنی او و مهارت‌هایش را قبول دارید و به توانمند شدنش کمک می‌کنید. زیاد به کودک خود یادآوری کنید که: "من مطمئنم که تو می‌توانی این کار را انجام دهی."

از کلمات تشویق‌کننده استفاده کنید

زمانی که کودکتان کار خوبی می‌کند یا کارش را خوب انجام می‌دهد با صدای رسا به او بگویید: "کارت فوق‌العاده بود!" سعی کنید این جمله را زیاد به کودکتان بگویید "تو خیلی باهوش هستی!". این کارها باعث می‌شود که کودک ما احساس عزت‌نفس و باارزش بودن کند و این امر او را در برابر شرایط سخت کمک می‌کند.

موانع زندگی را برای کودکتان حذف نکنید

هر کودکی در طول مدت رشدش با کشمش‌ها و چالش‌هایی روبه‌رو است. اگر از سر دلسوزی این چالش‌ها و موانع را حذف کنیم اعتمادبه‌نفس او را پایین آورده‌ایم و به او راه‌حل روبه‌رو شدن با مشکلات را نیاموخته‌ایم. باید این باور را داشته باشیم که نمی‌شود همیشه جلوی مشکلات را بگیریم پس بهتر است در او این اعتماد را به وجود بیاوریم که او می‌تواند از پس مشکلات خود بربیاید. فقط کافی است که از دور نظاره‌گر رفتارش باشید.

به‌عنوان یک الگو شجاعت داشته باشید و مهربان باشید

فرزندان ما همیشه همان کار را می‌کنند که ما در برابر آن‌ها انجام داده‌ایم. درواقع آن‌ها نظاره‌گر رفتار ما در برابر ترس و نگرانی‌ها هستند. به همین دلیل اگر ما با شجاعت توانستیم موانع را برطرف کنیم فرزند ما نیز یاد می‌گیرد که شجاع باشد. در اصل ما الگوی فرزند خود هستیم؛ شجاعت ، مهربانی و برخورد منطقی ما در برابر مشکلات‌، بهترین تأثیر را در ذهن فرزندمان دارد.

اجازه دهید کودک ساعات بیکاری و کسل‌کننده داشته باشد.

به کودک خود اجازه دهید تا زمان بیکاری و کسالت داشته باشد. این اصلاً خوب نیست که برخی والدین برای تمام ساعات کودک برنامه‌ریزی کرده و زمان آزاد برای او در نظر گرفته باشند. درواقع زمانی که کودک درزمانی بیکار باشد مغز او بیشتر فعالیت کرده و شروع به فکر کردن می‌کند و باعث ایجاد خلاقیت و نوآوری در کودک می‌شود و در این زمان می‌تواند علایق خود را پیدا کند و آن هارا پروش دهد.

با دقت به حرف‌های کودک گوش دهید

کودکان احتیاج دارند که باکسی حرف بزنند و طرف مقابل حرف‌هایشان را گوش دهد. بهتر است زمانی در روز را برای گوش دادن به حرف کودکتان اختصاص دهید از او بخواهید در مورد ترس‌ها، نگرانی‌ها و ایده‌های خود بگوید. می‌توانید با بازی کردن نیز این کار را انجام دهید. با این کار هم می‌توانید علاقه‌های او را فهمید و هم آن را کنترل کرد تا به نحو دیگر انجام دهد.

زمان‌هایی برای خوش گذراندن با کودک داشته باشید

یکی از قوی‌ترین وسیله‌ها برای به دست آوردن دل کودکان بازی کردن  و باهم خندیدن در کنار  آن‌هاست. گاهی یک بازی ساده می‌تواند مفرح‌ترین زمان برای کودکتان باشد. پس از هر فرصتی برای لذت بردن استفاده کنید. کودکان در کنار پدر و مادر خود احساس آرامش بیشتری دارند. وقت گذاشتن برای کودکان باعث کاهش استرس او و جلوگیری از رفتارهای نامناسب هست.

کودک را در نگرانی‌ها همراهی کنید

در زندگی انسان‌ها همان‌طور که اتفاق‌های خوب می‌افتد اتفاق‌های ناخوشایند نیز می‌افتد. پس بهتر است ذهن کودک را قبل از اینکه درگیر آن شود با آن آشنا کنید. با این کار به او یاد می‌دهید تا بر نگرانی‌ها غلبه کند و به سمت جلو حرکت کند.حذف کردن یا انکار برخی وقایع نمی‌تواند از دوباره رخ دادنش جلوگیری کند. با صحبت کردن در مورد نگرانی‌ها و احساسات صادقانه آن‌ها می‌توانید استعدادهای درونیش را کشف و تقویت کنید.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***