امکان دارد دندان‌ها در بسیاری از افراد در زاویه نادرست و نامناسب رویش کنند که به صورت خیلی نزدیک به هم یا روی هم رویش پیدا می کنند به این ترتیب دندان ها در دهان فرد به صورت نامرتب و یا شلوغ خواهند بود. ارتودنسی درمانی است که به وسیله آن دندان ها را به محل مناسب آن منتقل می‌کنند این درمان مختص دوران نوجوانی نیست و بزرگ‌سالان نیز حتی در سنین بالا از آن می توانند بهره‌مند شوند.

در بعضی مواقع سایز فک و دندان‌ها موجب به هم‌ریختگی دندان‌ها خواهند شد به این صورت که امکان دارد فک کوچک و دندان ها بزرگ باشند در این صورت دندان ها شلوغ به نظر می‌رسند به عکس امکان دارد فک بزرگ و دندان ها کوچک باشند که در این صورت بین دندان‌ها فاصله خواهد افتاد.

ارتودنسی به افراد کمک می کند تا ظاهر بهتری داشته باشند از عوامل نامرتب شدن دندان‌ها می‌توان به افتادن و از دست دادن زودهنگام دندان های شیری یا دائمی، برخی از مشکلات پزشکی، تصادف و عادات بعد فردی مثل مکیدن شست دست و غیره می‌تواند منجر به ایجاد اختلال در چینش دندان ها گردد.

ارتودنسی چیست؟

با انجام ارتودنسی مشکلات مربوط به نظم دندان ها در فک برطرف شده و فرد با کیفیت بهتری می تواند غذا بخورد همچنین از زیبایی بیشتری در هنگام صحبت کردن و لبخند زدن برخوردار می شود. ارتودنسی علم ردیف کردن و مرتب کردن دندان‌های نامنظم است.

بهترین زمان ارتودنسی چه زمانی است؟

سن مناسب در دخترها قبل از ۱۳ سالگی و در پسرها قبل از ۱۵ سالگی است. اگر این زمان سپری شود تصحیح روابط به زمان و انرژی بیشتری نیاز دارد. زمانی که ساختمان های صورت در حال رشد هستند، ارتودنسی راحت تر و ساده تر انجام می شود و در زمان کمتری موفقیت بالاتری خواهد داشت.

در سنین بالاتر هدف از ارتودنسی مرتب کردن دندان‌ها و در سنین پایین هدف از ارتودنسی رفع اختلالات فکی است.

دوره درمان ارتودنسی چه مدت است؟

دوران درمان ارتودنسی در حدود یک و نیم تا دو سال است. البته به دنبال آن برای حفظ روابط بین دندانی باید تا مدتی از پلاک نگهدارنده استفاده کرد.

انواع درمان ارتودنسی:

به ۲ صورت: ۱. متحرک ۲. ثابت

روش متحرک برای دختران ۹ تا ۱۰ ساله و برای پسران ۱۰ تا ۱۱ ساله مناسب است و روش ثابت که برای دختران از ۱۲ تا ۱۳ سالگی به بعد و برای پسران از ۱۲ تا ۱۴ سالگی به بعد است.

ارتودنسی متحرک چیست؟

مزیت این روش این است که بیمار می تواند در هنگام غذا خوردن آن را از دهانش بیرون آورده و مسواک کند و دوباره در دهانش قرار دهد در این روش از فک بالا و پایین قلاب گرفته شده و پلاک بالا و پایین ساخته می شود.

این روش برای افراد کم سن و سال بهتر است زیرا همراه با رفع مشکلات دندانی و مشکلات استخوانی فک‌ها را نیز رفع می‌گردد.

ارتودنسی ثابت چیست؟

در روش ثابت بیمار نمی تواند ارتودنسی را از دهان خود خارج کند پزشک در این روش براکت هایی را بر روی دندان‌های فرد بیمار می چسباند و از طریق سیم‌کشی دندان‌ها را به سمت مورد نظر خود سوق می‌دهد این روش معمولاً برای درمان دندانی استفاده می شود زیرا علاوه بر حرکت دندان ها ریشه ها را نیز حرکت می‌دهد.

کدام نوع درمان بهتر است

هر دو روش درمانی عوامل و موارد تجویز خاص خود را دارد ارتودنسی متحرک معمولاً برای بیماران زیر ۱۴ سال کاربرد دارد و ارتودنسی ثابت برای بیماران با سن بالاتر کاربرد دارد

در سنین بالاتر علاوه بر تصحیح وضعیت استخوان های فک، ارتودنسی نیز انجام می‌شود جراحی فک توسط متخصص فک و صورت انجام می‌گیرد

نکات مهم در خصوص عوارض ارتودنسی

بیمارانی که ارتودنسی می کنند باید بهداشت دهان و دندان خود را بیشتر رعایت کنند زیرا دندان‌های زیر براکت ها و سیم های ارتودنسی به سرعت دچار پوسیدگی می‌شوند بیمارانی که درخواست ارتودنسی دارند باید بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت کنند

مشکل بعد احتمال برگشت درمان خواهد بود. اصطلاح «برگشت» بخشی جدایی ناپذیر از درمان ارتودنسی است. این وضعیت درصورتی که بیمار دستور متخصص را برای استفاده منظم از پلاک های نگهدارنده بعد از درمان ثابت نادیده بگیرد، مشاهده می شود.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***