سلام نو – سرویس اجتماعی: چهارشنبه آخر سال همیشه آسیب دیدگان قابل توجهی بر جای می گذارد به طوری که هر سال قبل و بعد از شب چهارشنبه آخر سال تعداد قابل توجهی از مجروحین چهارشنبه سوری باید ساعات زیادی را وقت درمان کنند.
به گزارش سلام نو، شرایط فعلی بیمارستان های کشور به خاطر پذیرش بیماران کرونایی با هیچ دوره ای از گذشته قابل مقایسه نیست. در این شرایط احتمال تعداد بالای مصدومان این نگرانی را ایجاد کرده که کادر درمانی در سراسر کشور دچار فرسودگی شوند.
بارها و بارها از تریبون های مختلف از مردم خواسته شده حتی برای خرید شب عید هم از منزل بیرون نیایند چه برسد برای چهارشنبه سوری. با این وجود بر اساس آنچه در روزهای گذشته دیدیم بسیاری از نوجوانان و جوانان در این روزها به خیابان ها آمده اند و بعضا حوادث جبران ناپذیری را به وجود آورده اند. حوادثی که همواره به خاطر سهل انگاری و جدی نگرفتن هشدارها در بسیاری از نقاط کشور رخ می دهد.
در شرایط فعلی بهتر است به هیچ عنوان مردم در هیچ گونه اجتماعی حاضر نشوند، زیرا احتمال انتشار کرونا ویروس در این مناطق بسیار بیشتر بوده و چنانچه مردم رعایت نکنند امکان ابتلای آنها به این بیماری زیاد خواهد بود.
در وضعیت کنونی که سیستم درمانی کشور تمام توان خود را صرف درمان بیماران کرونایی کرده چهارشنبه سوری خطرناکی که تعداد قابل توجهی مجروح و مصدوم به جا بگذارد دور از انصاف است چرا که این امر خستگی و فرسودگی کادر درمان در سراسر کشور را دوچندان می کند.
دکتر سیداسماعیل حسن پور فوق تخصصی جراحی پلاستیک، ترمیمی و سوختگی در خصوص اقدامات مراکز درمانی برای چهارشنبه سوری به رکنا گفته است: هر سال برای مجروحان این مراسم در بیمارستان ها ظرفیت ایجاد می کردیم و تمام کادر درمانی و پرسنل آماده باش کامل بودند، اما امسال پرسنل با تمام قوا برای مقابله با بیماری کرونا در تلاشند و بخش اعظمی از ظرفیت بخش ها به این بیماری اختصاص دارد.
البته باید این نکته را اذعان کرد که در سال های اخیر تعداد مصدومان و البته جان باختگان چهارشنبه سوری به طرز محسوسی پایین آمده است. بیراه نیست اگر بگوییم فرهنگسازی در طی این سالها فقط در یک مورد جواب داده است و آن پایین آمدن آمار تلفات و مجروحین چهارشنبه سوری بوده است.
با این وجود هنوز هم جا دارد با آموزش مناسب و فرهنگسازی به جا این آمار را کاهش دهیم. در سال 97 تعداد یک هزار و ۹۶۲ نفر در حوادث دچار مصدومیت شدند که از این تعداد ۱۷۴ نفر بستری، ۲ نفر فوت، ۵۸۴ نفر دچار آسیب چشمی و ۴۸۹ نفر دچار سوختگی درجه ۲ یا ۳ شدند.
این آمار و ارقام بدون تردید در چهارشنبه سوری سال 98 اتفاق نخواهد افتاد اما خدایی نکرده اگر حتی تعداد خیلی کمتری از افراد به خاطر چهارشنبه سوری دچار مصدومیت شوند بار سنگینی بر دوش کادر درمان کشور می گذارد که در برخی مناطق می تواند هزینه های هنگفتی بر دوش مردم بگذارد. نیروی انتظامی در بیشتر استانها به خاطر شیوع ویروس کرونا هرگونه تجمعی را ممنوع کرده تا سلامت و امنیت شهروندان به خطر نیفتد.
امسال با توجه به شرایطی که کرونا ایجاد کرده بسیاری از مردم در فضای مجازی تاکید کرده اند که از منزل خود بیرون نمی آیند. در این بین برخی هم گفته اند به پشت بام های منازل خود رفته و مراسم چهارشنبه سوری را بدون هیاهو و سنتی تر برگزار می کنند.