در حالی که حداقل سن مبتلایان به کرونا کودکان زیر یک سال و حداکثر سن مبتلایان نیز ۹۸ سال بوده میانگین سنی ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در کشورمان ۵۴ سال گزارش شده است. این در شرایطی است که میانگین سنی درگذشتگان 67 سال  - یعنی سیزده سال بیش از میانگین سنی مبتلایان – بوده است.

سلام نو_سرویس اجتماعی: بدون تردید امسال متفاوت ترین عید نوروز را در چند دهه اخیر شاهد خواهیم بود. در شرایط فعلی بهتر است همه ما به خاطر مصون ماندن از کرونا در خانه بمانیم اما اگر کسی به بیرون از منزل بیاید متوجه خواهد شد که فضای امسال هیچ تناسبی با شب های عید سال های پیش ندارد.

به گزارش سلام نو، در حالی که توصیه همه به تعویق انداختن مهمانی ها و سفرها و ... است به نظر می رسد بهتر باشد سنت صله رحم و عید دیدنی امسال هم عملا اجرا نشود. اگر چه همین حالا هم متاسفانه بسیاری از مردم نکات ساده و ابتدایی در زمینه مقابله با شیوع ویروس کرونا را رعایت نمی کنند.

گزارش روزانه اپیدمیولوژی بیماری کرونا از سوی کمیته اپیدومیولوژی وزارت بهداشت منتشر شده که طبق آن میانگین سنی مبتلایان و فوت شده ها بر اثر بیماری کرونا آمده است. بر مبنای این گزارش میزان موارد ابتلا به نسبت مرد به زن در موارد قطعی ۱.۴ بوده است.

در حالی که حداقل سن مبتلایان به کرونا کودکان زیر یک سال و حداکثر سن مبتلایان نیز ۹۸ سال بوده میانگین سنی ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در کشورمان ۵۴ سال گزارش شده است. این در شرایطی است که میانگین سنی درگذشتگان 67 سال  - یعنی سیزده سال بیش از میانگین سنی مبتلایان – بوده است.

این روزها از گوشه و کنار این شایعه شنیده می شود که ویروس کرونا بیشتر جمعیت ایران را فرا خواهد گرفت. اما مینو محرز فوق تخصص بیماری‌های عفونی و رییس مرکز تحقیقات ایدز ایران که این روزها خودش هم به بیماری کرونا مبتلا شده و در قرنطینه خانگی به سر می‌برد، با فاجعه آمیز خواندن این اظهارات توضیح داده است: در حال حاضر در اوج اپیدمی هستیم. به طور کلی هر ویروسی که هیچ مقاومتی در برابرش وجود ندارد، وارد یک جامعه می‌شود بین ۴۰ تا ۷۰ درصد افراد باید به ویروس مبتلا شوند تا بیماری به پیک خود برسد و سپس سیر نزولی به خود بگیرد. این همان اتفاقی است که در چین هم رخ داده است. حالا در کشور ما در مرحله اوج بیماری قرار داریم و به همین دلیل می‌گوییم بیرون نروید و به ویژه در ایام عید مسافرت نروید. در خانه‌هایتان بمانید و خود را در معرض ویروس قرار ندهید.

به گفته این پزشک این ویروس سرعت انتقال بالایی دارد. حال از این ۴۰ تا ۷۰ درصدی که باید به بیماری مبتلا شوند، ممکن است ۸۰ درصد به صورت بسیار ملایم به این بیماری مبتلا شوند و ۲۰ درصدشان علائم پیدا کرده و به بیمارستان می‌روند که از این ۲۰ درصد ممکن است چهار درصدشان از نوع خیلی شدید مبتلا شوند که البته به بیماری‌های زمینه‌ای و... بستگی دارد.

به نظر می رسد در شرایط کنونی تنها کاری که از ما بر می آید این باشد که حد الامکان با ماندن در خانه هایمان خودمان را در معرض ویروس کرونا قرار ندهیم و دستورات بهداشتی را جدی بگیریم. طبیعتا باید موقتا دست دادن و رویوسی کردن تعطیل شود و از همه مهم تر اینکه به هیچ وجه به دیدار بزرگ‌ترها نرویم چرا که آنها استعداد بیشتری در ابتلا به این بیماری را دارند.

کرونا چه زمانی مهار می شود؟

در این شرایط سوال بسیاری این است که بالاخره چه زمانی ویروس کرونا مهار می شود. اگرچه پاسخ های موجود به این سوال دقیق نیست اما در صورت اصلاح رفتارهای فردی و نگاه همه جانبه مسئولان برای مقابله با ویروس کرونا می توان گفت این امکان که در فروردین ماه سال آتی کرونا را شکست دهیم وجود دارد.

رییس کمیته اپیدمیولوژی ستاد مقابله با کرونا در این باره با بیان اینکه اگر رفتارهای فردی اصلاح نشود، نمی‌توان پیش بینی کرد که اوج این بیماری یا افول آن در چه ماهی است، اظهار کرده است: بر اساس محاسبات عددی و رفتار این ویروس در دیگر کشورها و برخی شهرهای ما، به نظر می ‌رسد با همراهی مردم و جدیت مسئولان، در فروردین ماه ۹۹، بتوانیم از قله این بیماری عبور کنیم.

به گفته علی اکبر حق دوست، معاون آموزشی وزیر بهداشت نتایج مدل سازی ها حاکی از آن است که اگر ۲۵ درصد، ایزولاسیون بیماران را داشته باشیم، این اپیدمی تا آخر اردیبهشت، گرفتارمان می ‌کند و اگر این رقم به ۴۰ درصد برسد، در هفته اول فروردین، کنترل می‌ شود و رسیدن به این رقم، کار سختی نیست.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***