اگر اتفاقی برای ببینده‌های حاضر در سالن بیفتد چه کسی جوابگو است؟ چرا باید در این اوضاع که کرونا جهان را تحت سیطره‌ی خود گرفته برنامه‌های تلویزیونی با تماشاگران میهمان روی آنتن بروند؟ سکوت مسئولین وزارت بهداشت چه معنایی دارد؟ مگر نه اینکه آن‌ها مسئول جان مردم هستند؟ این سوالاتی است که این روزها با ضبط و پخش برنامه های تلویزیونی نظیر «دورهمی»، «عصر جدید» و ... در ذهن آدمی شکل می گیرد.

سلام نو - سرویس فرهنگ و هنر : در این روزها که وزارت بهداشت مردم را به خودقرنطینگی در منزل دعوت می‌کند، صداوسیما به خاطر منافع خود این اصل مهم را نقض کرده است و با تولید برنامه هایی همچون «دورهمی» با اجرای مهران مدیری با وجود کرونا هنوز هم با عده‌ی زیادی تماشاگر برگزار می‌شود که این کار بازی با جان مردم است.

مسئولین محترم سیمای جمهوری اسلامی بعد از انتقاد عده‌ای از حضور تماشاگر، طی بیانیه ای اعلام کردند ، که در پشت صحنه تولید این آثار از مواد ضدعفونی کننده استفاده می‌کنند، تست بیماری گرفته می شود و به افراد مشکوک اجازه‌ی ورود نخواهند داد؛ اما چیزی که واضح است این است که طبق گفته‌ی پزشکان ممکن است که افراد به این ویروس مبتلا شده باشند اما فعلا علائمش نهفته باشد و تنها ناقل این بیماری باشند که بسیار خطرناک است، زیرا وقتی علائم این بیماری پنهان باشد دستگاه تست هم گاه نمی‌تواند تشخیص بدهد که فرد آلوده به ویروس کرونا است یا خیر، پس این یعنی افرادی که روی صندلی این برنامه می‌‌نشینند هم ممکن است مبتلا به کرونا باشند و هم ممکن است که اگر سالم‌اند مبتلا بشوند.

از نکات دیگر عجیب این روزهای صدا و سیمای ایران این است که در برنامه ای کاملاً تفصیلی به راهکارهای شیوع ویروس کرونا و رعایت حد فاصل یک متر از طرف مقابل و استفاده از دستکش و ماسک را توصیه می کند، اما دقایقی بعد در برنامه فوتبال برتر که به صورت زنده پخش می شود هیچکدام از این موارد رعایت نمی شود و چهار مهمان برنامه بسیار نزدیک به یکدیگر و با عدم رعایت نکات بهداشتی مشغول صحبت و مناظره هستند، اینها همه تناقضات آشکاری است که این روزها شاهد تماشای آن از صدا و سیمای ایران هستیم.

به نظر می‌رسد وزرارت بهداشت باید کمی این مسئله را جدی بگیرد زیرا این برنامه‌ها هرشب چند صد نفر تماشاگر دارند؛ پس اگر این ویروس بین آن‌ها رخنه کند‌ جان عده‌ی زیادی از مردم فقط به خاطر جذابیت بیشتر برنامه‌های تلویزیونی به خطر می‌افتد‌، این خود نیز پارادوکسی عجیب در تلویزیون است که ‌اول به مردم می‌گوید از خانه‌های تان تکان نخورید، سفر نکنید، خرید نکنید و تمام کارهای این چنینی خود را به زمان بهتری موکول کنید؛ اما خود ‌در این بحبوحه مردم را به شرکت در برنامه‌های تلویزیونی دعوت می‌کند و مدیرانی که خود تمام تکیه‌ی شان بر مواد ضدعفونی کننده و تست قبل از ورود است آیا حاضرند خانواده‌ی خودشان نیز در این برنامه ها شرکت کنند؟

از طرفی دیگر می توان گفت که حضور در این برنامه‌ها اجباری نیست و مردم‌ به اختیار خود در سالن‌ها حاضر می‌شوند، پس یعنی مردم خود می‌توانند این برنامه‌ها را تحریم کنند که این کار را نکرده و جان‌شان را به خطر می‌اندازند، واقعا جای سوال است که یک مادر چگونه می‌تواند جان خود و فرزندانش را به خطر بیاندازد یا یک پدر چگونه می‌تواند مسئولیت تفریحی تا این حد مرگبار را قبول کند؟ گاهی مردم خود اجازه‌ی وقوع فاجعه را می‌دهند.

اما در نهایت، اینکه مردم موافق حضورشان در این برنامه‌ها هستند یا نه، مهم نیست؛ مهم این است که ممکن است این برنامه‌ها برای ایران و ایرانی خیلی گران تمام بشود.تا این لحظه فقط تولید دورهمی مهران مدیری متوقف شده است و مسئولیت جان این افراد با سازمان صدا و سیما است که معلوم نیست چرا با برنامه‌های این چنینی در این روزها ادامه می‌دهد و شاید بدون تماشاگر برگزار شدن این برنامه‌ها کمی آن‌ها را از تب و تاب بیاندازد اما در عوض خطر و ریسک کمتری دارد، ریسکی که بین مرگ و زندگی است، به امید اینکه در این روزها هر چه زودتر حضور تماشاگر در برنامه‌‌های سیمای جمهوری اسلامی ممنوع شود.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***